intrebare

intrebare | Autor: matti

Link direct la acest mesaj

Marius te rog daca poti sa-mi raspunzi si mie la doua intrebari . Datele problemei sunt : am o vechime in munca de 16,5 ani neintrerupta cu toate cotizatiile platite, acum sunt ultima luna din CIC iar salariul de baza pe cartea de munca este peste 15 mil.
- daca ma da in somaj cind ma intorc ( incepind cu luna ianuarie )care va fi valoarea ajutorului de somaj raportat la nou lege din 19 octombrie 2005( de fapt modificarea legii)?
- daca imi iau concediu medical cam cit va fi valoarea cm si la ce se calculeaza la salariul din cartea de munca?
nota: dupa ce ma intorc din CIC s-ar putea sa ma mai lase sa lucrez vreo luna dupa care sa fiu nevoita sa aterizez in una din situatiile enumerate.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matti spune:

nu ma poate nimeni ajuta cu un raspuns?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Daca intri in somaj vei putea avea 12 luni pentru ca ai stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Si trebuie sa te mai tina 6 luni dupa ce termini cic-ul. Asa scrie in legea protectiei maternitatii, deci nu te pot pune pe liber dupa 1 luna.
Cuamtumul indemnizatiei este: 75% din salariul de baza minim brut la care se adauga 7% din media salariului de baza lunar brut pentru ultimele 12 luni de stagiu de cotizare.
Pentru ca ai fost in cic la calcule se foloseste indemnizatia de cic.

Mergi la inceput

Multumesc Laura asa este cu cele 6 luni numai ca la mine se desfiinteaza sectorul, deci postul si ma poate da afara. Stii cumva si la concediu medical cum se calculeaza ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

La concediul medical se calculeaza normal cu 75% bla..bla...bla stii tu cum, numai ca ti se foloseste indemnizatia in calcule nu salariul.
Dar daca ti se desfiinteaza postul mergi la somaj. Pentru ca prevederea care spune ca nu poti fi concediata pe perioada concediului medical nu se aplica in cazul tau pentru ca ccc concedierea se face pe motive ce intervin ca urmare a reorganizarii angajatorului. Deci, mergi la somaj.

Mergi la inceput

Of ! Numai de pierdut am avut parte. Degeaba am platit atitia ani si atitia bani la fondurile astea. Cind am intrat in cic ,pentru o luna am pierdut si am primit indemnizatia asta de 780.... Acum cu cm sau somajul tot la putini bani se calculeaza .Am facut copii la batrinete ca sa am cu ce sa-i cresc si pina la urma tot cu bani putini .Iar bomboana de pe coliva este somajul .Viata ......

Mergi la inceput