ce se poate face sa ajunga in posesea casei?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Da, e nevoie de succesiune. Aceasta stabileste cine este proprietarul legal al casei si trebuie facuta cit mai repede. E de preferabil sa fie facuta cit traieste tatal tau caci altfel intra si soacra la succesiune si iti poate pune bete in roate. Mai bine s-o faci acum, prin procura, cit nu te grabeste nimeni, decit s-o faci la repezeala.

Testamentul poate fi atacat in justitie de rude care se considera nedreptatite, nu este ceva sigur.

Am scris undeva aici despre ce acte e nevoie la succesiune,
daca gasesc linkul il pun

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii"

Mergi la inceput

Gabbriela,

mi-a venit o idee care ar fi cea mai simpla solutie la problema ta:

atunci cind se face succesiunea, tatal sotului poate renunta in favoarea fiului, acolo, la notar iar acesta va trece intreaga casa pe numele sotului tau! Cu actele doveditoare privind identitatea lui o poate trece apoi pe numele cel nou, mai ales daca tatal tau declara ca el e fiul lui si se mai gaseste inca un martor. La succesiune trebuie oricum cel putin un martor care sa declare ca i-a cunoscut pe socrii tai si sotul tau e unicul lor fiu.

Daca merge, sa-mi dai o bere cind oi trece prin California!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

am vb cu avocat in ro , singuru act care nu poate fi atacat este contract de vanzare cumparare. Se pare ca se poate face totul prin imputerniciri si gata, nu trebe sa ma deplasez in ro deloc.
Berea o dau daca treci prin CA anunta-ma si te invit la o bere, si un mititel ....

Nicole mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante
Exerciti Animate

Decalotarea nu este necesara la baietei daca urineaza in jet si nu au infecti repetate in zona genitala. Apa si sapunul sunt suficiente pt pastrarea igienei intime la baieti. Luati si cititi despre www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html" target="_blank">FIMOZA si nu va mai chinuiti inutil bieti copilasi nevinovati.
Este totul normal daca arata www.cirp.org/library/normal/" target="_blank">ASA
Intrebari fregvente despre www.cirp.org/pages/parents/FAQ/index_ro.html" target="_blank">CIRCUMCIZIE. www.cirp.org/library/procedure/plastibell/" target="_blank">Poze cu etapele unei operati de CIRCUMCIZIE... priviti, mirativa, crucitiva si GANDITI-VA BINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Gabbriela, de principiu, singurul act ce nu poate fi atacat e vanzarea-cumpararea. In cazul sotului tau, fiind singurul fiu si in concurs cu sotia tatalui, poate f. bine sa primeasca si testament si donatie. Sotul supravietuitor nu e rezervatar ca sa se puna problema incalcarii rezervei, deci a atacarii donatiei/testamentului.
In privinta solutiei data de nematics, renuntarea e o solutie doar pt. partea pe care se dezbate succesiunea, respectiv 1/2 din acea casa. Restul de 1/2 este oricum a socrului si cu privire la asta poate dispune doar prin contract de v-c/donatie/testament.
E o solutie buna cu imputernicirea si mult mai ieftina decat sa veniti in Ro.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Gabriela!

pentru vinzare cumparare trebuie facuta mai intii succesiunea!!!

Deci tot acolo ajungi unde am zis eu - daca renunta socrul in favoarea fiului la succesiune nu mai ai ce sa cumperi ca e apartamentul tau!! Sotul tau devine proprietar de drept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Nematics, nu e corect ce zici tu, am scris mai sus. Succesiunea se dezbate doar pe jumatate din bunuri(casa) si-aici vin tatal si sotul Gabrielei, cealalta jumatate este partea tatalui.
Asadar, in urma succesiunii, daca tatal renunta, ei doi vor deveni proprietari in cote egale, respectiv 1/2 fiecare. Daca nu renunta, tatal/socru are 1/4 din 1/2 iar sotul Gabbrielei 3/4 din 1/2. Socoteala finala, dupa ce adunam si partea tatalui/socrului, el va avea 5/8 si sotul Gabbrielei 3/8. Oricum o iei, trebuie facuta intai succesiunea si-apoi un alt act prin care sa transmita si restul de proprietate sotului Gabbrielei.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Liliana, imi cer scuze, pe urma am vazut ce ai scris tu. Eu stiam de la o prietena, dar poate ea a uitat sa-mi zica (sau eu am uitat ca mi-a zis) de vinzarea-cumpararea de dupa aceea.

Ce voiam sa spun oricum e ca orice cale ar lua, primul lucru pe lista e succesiunea. Iar pentru vinzare-cumparare trebuie printre altele si cadastrul casei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

multumesc de lamuriri liliana csaki , nematics .
Decizia s-a luat deja, totul va decurge asa:
- ne luam un avocat, il imputernici pe el sa rezolve tot. Michael va renunta la partea lui in favoarea tatalui. Tatal va vinde casa dupaia la Michael. Michael (din cate am auzit pana acuma) si eu vom figura pe contractul de la casa si dupaia noi putem sa o vindem sau inchiria cand vrem la cine vrem .
Asa e cel mai bine, si nimeni nu poate sa faca nimic contra acestui act "vanzare-cumparare" .

Va multumesc mult si o zi buna

Nicole mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante
Exerciti Animate

Decalotarea nu este necesara la baietei daca urineaza in jet si nu au infecti repetate in zona genitala. Apa si sapunul sunt suficiente pt pastrarea igienei intime la baieti. Luati si cititi despre www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html" target="_blank">FIMOZA si nu va mai chinuiti inutil bieti copilasi nevinovati.
Este totul normal daca arata www.cirp.org/library/normal/" target="_blank">ASA
Intrebari fregvente despre www.cirp.org/pages/parents/FAQ/index_ro.html" target="_blank">CIRCUMCIZIE. www.cirp.org/library/procedure/plastibell/" target="_blank">Poze cu etapele unei operati de CIRCUMCIZIE... priviti, mirativa, crucitiva si GANDITI-VA BINE

Mergi la inceput