Ce gatim azi - pentru pitici (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

salut

Corni, eu ii dau in general biscuiti petit beure, de la romdil sau ulker. Ca substitut poti incerca si grisine, vizigotul meu le roade chiar mai cu placere decat pe biscuiti. De altfel el cu grisinele s-a prins cum e cu mancatul din manutza. Vezi ca sunt unele lungi de 20 cm de la May Day.

Meniul nostru de azi

Dimi 250 ml lapte cu cereale de orez
10 - un mar cu jumatate de banana si biscuiti
14 - gratar de pui cu cartofi tzaranesti, desert kiwi
18 - ousor fiert, poate cu ceva cartofi alaturi
21 - 350 ml lapte cu cereale de orez

Intrebare: daca inca nu i-am inlocuit laptele praf cu lapte de vaca, as putea totusi sa ii dau un orez cu lapte?

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

quote:
Originally posted by mina
Intrebare: daca inca nu i-am inlocuit laptele praf cu lapte de vaca, as putea totusi sa ii dau un orez cu lapte?

Nici noi n-am inlocuit laptele praf si dr ne-a zis ca putenm sa-i dam asa in preparate, in orez, cu paste si laptic pasteurizat, sa se obisnuiasca. Eu i-am dat si lapte cu orez si lapte cu taietei si scortisoara si i-a placut si nu a patit nimic cu burtica.

aime si Vladimir, 1an+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Mina, eu i-am facut orez cu lapte sau gris cu lapte pasteurizat inca de la 10 luni si a fost ok.

Azi mancam asa:
7 -lapte
10- o banana cu branza de vaci + 2 biscuiti rontaiti
14- pilaf cu legume si pui
18- mar copt cu branza de vaci si biscuiti
21- cereale milubrei

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

multumesc frumos ptr. raspunsuri ref. la biscuiti.Si mie doctoritza mi-a recomandat Petit Beure insa am citit pe pachet si in compozitia lor am vazut ceva conservanti,biscuitii populari sunt in general vrac si nu am incredere in modul lor de pastrare prin magazine,au mai ramas cei de la Hero insa nu am gasit si am inteles ca sunt si mai scumputi.Si eu ii fac pesmet din paine integrala si ii pun in crema de legume dar vroiam sa incep si cu biscuiti dulci la masa de fructe.
Ideea cu biscuitii blenduiti m-i se pare excelenta insa nu m-am decis inca asupra tipului de biscuiti.Am mai gasit de la Milupa biscuiti maruntiti dar sunt cu lapte.Am gasit si o reteta de biscuiti pentru a-i face in casa dar imi era mai usor sa-i cumpar din comert.

Mergi la inceput

Adela,multumesc ptr. raspuns. Si eu folosesc cereale fara lapte de la Milupa-7 cereale dar nu sunt dulci si la anumite amestecuri am nevoie de ceva dulce, acum in extrasezon masa de fructe in general este cu mere dar mai nimeresc si mere ceva mai acrisoare si asi vrea sa le amestec cu biscuiti dulci si mai ales iaurtul simplu nu ii place, am renuntat sa-i mai dau iaurt cu fructe din comert.De aceea ma interesau niste biscuiti dulci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Am citit ce s-a scris si am vazut ca voi nu le dati puiutilor painica, sau nu scrieti?

Noi papam cam asa la 11 luni, azi:

dimineata 180ml laptic nan ha2
12 pranzul, piure de mazare broccoli si cartof cu curcan(la borcanel), dupa 1 felie de paine, mai vreau acum sa-i dau un borcanel de biscuiti cu lapte
16-17 vom papa mar cu biscuit si suc de portocala blenduite
18 poate un iaurt cu banana
20-21 laptic 210ml cu cereale Nutricia (7 cereale)

Mancam peste cam de 2 ori pe saptamana, si galbenus ar trebui odata pe saptamana dar nu ii place asa ca il mai sarim, mai papam crema de vanili de la nestle pt 'de la 8 luni', la masa de la 16 tot felul de combinatzii de fructe, care nu prea ii plac le mananca doar pe cele facute de mine si nu prea cu pofta, in skimb legumele le papa imediat cu o pofta..., dar doar pe cele la borcanel daca-i dau 'bunatatile mele' nici nu se atinge, o singura data i-am dat sa guste zacusca si a fost yummy

corni, biscuitii noi papam specific varstei, ma gandesc ca preparatele pt bebei sunt ultra verificate, daca scrie pe ele de la x luni, iar biscuitii populari sunt livrati la magazine in cutii, iar vanzatoarea serveste direct din ele, acu' ca i-o mai da pe jos... nu vom sti niciodata, se poate intampla si in fabrica

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Am vazut ca voi obisnuiti sa scrieti meniul zilei asa ca incep si eu cu asta:

9,30-220 ml,lapte praf Milumil 3
12,30-280g fructe(mar,branza dulce facuta in casa din lapte La
Dorna,2 cupe cereale 7)si 20ml suc portocale
16,00-?g-legume la cuptor cu piept de pui +pesmet facut in casa din paine integrala
20,00-o banana oparita + cateva picaturi de lamaie(pana acum nu i-am dat reteta asta dar am auzit ca-i delicioasa)
23,00-?g-lapte Milumil 3 + 2 cupe cereale - Milupa

Adela, am incercat si cereale cu lapte cu fructe si nu-i prea plac dar tot discutand cu voi mi-a venit ideea sa-i pun branza dulce in iaurtul simplu ca sa-l indulcesc.
An-k ,problema este ca nu prea se gasesc biscuiti specific ptr. bebelusi.La bicuitii populari care vin vrac la magazine ei sunt transportati de obicei in lazi si acoperiti cu o hartie, nu sunt ambalati in cutii si eu ce am vazut prin alimentari toate lazile sunt descoperite si nu stii nici daca sunt proaspeti sau vechi.

Mergi la inceput