Se poate gresi HSG ?

Se poate gresi HSG ? | Autor: rucsi

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de sfatul vostru . Acum un an am facut o HSG si doctorul mi-a spus ca am ambele trompe infundate. Drept pentru care am trecut la " Adoptii ". Acelas medic mi-a spus acum putin timp ca ar trebui sa repet analiza, ca poate este gresita, ca poate nu facut-o foarte bine ( ca poate nu a impins cu viteza corecta lichidul ). In concluzie , mi-a recomanda sa refac analiza la alt medic si la alta clinica. Voi ce parere aveti ? Credeti ca merita sa ma mai chinui inca o data ? Va multumesc mult, inainte sa-mi raspundeti. Stiu ca o veti face.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

draga mea rucsi parerea mea este sa o faci din nou..
daca alegi un medic bun..nu o sa te chinui deloc..
eu am facut-o in aprilie in Craiova si aveam ambele trompe bune..ma rog cel putin asa mi s-a spus...apoi am mers la Buc si dc.pe care am ales-o neavand un film al HSG-ului..pt ca cei de la Craiova nu mi-au mai dat..m-a pus sa o fac din nou..eram disperata..pt ca stiam prin ce trecusem si imi era groaza..am facut-o in octombrie..si a fost super..iti spun cu mana pe inima ca as mai face inca 20 HSG-uri cu aceasta dc.daca ar fi nevoie..si rezultatul..tr dreapta infundata..
deci nu sta pe ganduri ..fa-o cat mai repede..nu se stie...
te pupic,,si te astept cu vesti bune..
ai sa vezi va fi bine...

olteanca

Liana

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Rucsi: eu, pentru mai multa siguranta, am facut 2 HSG. La ambele am avut dureri deoarece trompa dreapta era infundata.

Se spune ca HSG, in afara de faptul ca este o metoda de investigare (arata daca sunt pb. cu trompele), este in acelasi timp si un tratament, deoarece datorita lichidului introdus in timpul HSG trompele se pot desfunda. De aceea eu am hotarat sa fac o a doua HSG, sa vad daca prima a avut vreun efect. In cazul meu, nu, din pacate. Se poate ca la tine sa fi avut efect prima HSG. In locul tau, as repeta-o. Nu ne-ai spus insa daca te-a durut sau nu. In general la HSG apar dureri daca trompele sunt infundate, astfel incat lichidul nu poate patrunde. Durerile nu tin numai de doctorul care face HSG, ci si de problemele pe care le are pacienta...

Pe de alta parte, trebuie sa te gandesti si la riscul ca presiunea lichidului poate duce la aparitia unor fisuri in trompe (nu stiu daca m-am exprimat f. bine).

Ramane ca tu sa hotarasti cum e mai bine pt. tine.

Tabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

se recomanda refacerea HSG daca trece o perioada mai lunga de timp. mie mi-a iesit obstructie tubara bilaterala si dupa fix un an am ramas insarcinata. trompele fusesera inflamate de la instilatii, dar in timp si-au revenit.

bafta!

Alexandru (14 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Iata si o opinie a altui tip de medic, genul care e la curent cu ce se mai practica pe "afara" acolo unde se pare ca s-a renuntat la HSG.
Din pacate, pe afara s-a renuntat la multe lucruri care la noi sunt in voga, dar deh, informatia patrunde greu...desi Internetul e la indemana tuturor
mai reflectati, fetele...

Intrebare: Buna seara! V-as ruga tare frumos sa-mi explicati putin procedeul de verificare a trompelor uterine. O prietena mi-a spus ca acum vreo 8 ani (atunci a facut-o ea) era destul de dureroasa. Eu trebuie sa le verific si mi-e putin frica. Este ceva dureros? Va multumesc!
Raspuns: cred ca va referiti la HSG... deci, pe langa faptul ca e dureroasa, este si anacronica si inutila. ea pune in evidenta permeabilitatea trompelor si nu functionalitatea lor. da un procent mare de infectie (nu e facuta in conditii supersterile). nu furnizeaza nici un fel de date despre fatorul peritoneal si nici despre ovare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Multumesc mult fetelor. Eu pana acum am facut 2 HSG. Una acum 3 ani si la 3luni am ramas gravida, la care num-a durut deloc si alta acum 9 luni la care m-a durut destul de tare. Referitor la raspunsul lui MadaS, pe mine ma intereseaza doar permeabilitatea lor.Va multumesc mult pentru rapunsurile voastre.As mai avea o intrebare. Cum se manifesta o infectie aparuta in urma HSG ?
Tia. Sa-ti traiasca bebelusul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Tabitha eu indraznesc sa te contrazic
tr dr a mea este infundata si jur ca nu m-a durut...sau ma rog poate depinde si de organismul fiecaruia...

olteanca

Liana

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Rucsi
eu am facut doua HSG si la amandoua ma duratu dar pe film sa vazut clar pe unde a mers substanta .
Mai multe despre HSG aici
http://www.reclamamascataatentie/infertilitate/infertinvest.htm

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Anna
M-am ingrozit cand am vazut pe site-ul acela cate riscuri are.negru pe alb scrise...
Stiu astia de ce nu o mai practica afara
te duci sa vezi daca ai trompe permeabile si te intotci...cu perforatie de nu mai stiu ce...sau infectie care iti infunda trompele care tocmai s-a dovedit ca erau permeabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Olteanco: E clar ca depinde de organismul fiecareia. Crezi ca eu nu as fi vrut sa nu ma doara? Dar uite ca m-a durut exact pe partea dr., unde e trompa infundata. Ma bucur ca pe tine nu te-a durut, dar imi pare rau pt. faptul ca si tu ai o trompa infundata. Eu am decis sa fac o IA luna asta, in cazul in care ovulez pe partea stanga, care e buna, si daca nu se prinde sa fac o laparoscopie, pentru a o desfunda pe aia rea.

Si sa nu mai indrazensti sa ma contrazici, ca ma shupal lau de tot si dau doctolul in giudecata. Pe tine de ce nu te-a dulut shi pe mine da?

Tabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

MadaS
eu dupa prima HSG, am facut si laparoscopie , avem ovare polichistice cu chisturi destul de mari si a procedat la decorticarea ovarelor -adica au fost curatate, si tot atunci mi-a verificat si trompele inca odata.
Daca rezultatul nu este cert dupa HSG, cel mai bine se face laparoscopie.
A doua HSG, am facut-o pentru ca am avut o sarcina oprita in evol. si dupa chiuretaj se parea ca avem shinechie uterina.
In alte parti trec direct la laparoscopie(privita ca o procedura foarte simpla), este metotda mult mai sigura de diagnostic (ovare, trompe, s.a), pe cand la noi laparoscopia este vazuta ca o operatie "grozava" si cu cat spitalul sau centrul este mai mic (sau mai slab dotat) iti da de inteleles ce chestie grozava iti face .

Ana

Mergi la inceput