Bebelusi de mai-iunie 2005 (30)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

loreen, nu chiar crap inca, dar ma dor incheieturile mainilor nasol de tot. Uneori chiar am impresia ca "se blocheaza" si nu de nenumarate ori am scapat ce avem in mana. Nu-ti spun ca mi-e teama sa-l iau pe Patrick in brate si Doamne fereste sa mi se intample sa nu-mi mai pot misca mana si sa-l scap. Peste asta sunt sigura ca stau prost de tot la capitolul calciu, fier, etc. ptr. ca n-am luat prenatale nici cat am fost gravida nici dupa. Asa ca nu ma mir ca sunt obosita, ca-mi pica parul de in curand o sa-mi iau peruca. Asa ca m-am dus la doctorul de familie si el m-a trimis sa-mi fac analizele, dar stai linistita ca nu e de crapat inca .
Mai nu te mai lua de Delia ca mananca prost. Am vazut pozele ei si pe langa ca e dulce foc e si rotofeata. Are si ea zile mai proaste si unele mai bune. Dar poate ca totusi niste analize nu i-ar strica ca dupa cum descri tu uneori prea face economie la mancare.

Azi am asteptat-o pe babysitter-ita si mi-a dat telefon ca e bolnava Zice ea ca ar avea gripa sau raceala si ca e periculos sa stea in preajma lui Patrick. De acord cu ea, dar sper sa fie adevarat ce spune. Vom vedea maine daca se prezinta si daca nu atunci luni ca marti dimineata trebuie sa merg la un curs de o jumatate de zi si e musai sa vina pana atunci sa stam o zi impreuna.
Am trecut azi si pe la serviciu sa discut cu directoarea financiara sa vedem cum facem sa ies bine daca ma duc numai part time pana in aprilie. Ei ma vor tare mult inapoi, dar nu vreau nici eu sa ma duc la munca si sa iau tot atat ca si cand stau acasa ca sunt numai 3 zile pe saptamana. Pana la urma am bunghit-o sa iasa bine, mai ales ca din ianuarie imi maresc din nou salariul

Cadou de Craciu,cred ca va primi ceea ce primeste si mami - adica o saptamana la plaja pe undeva prin Mexic. Jucarii oricum ii iau aproape in fiecare zi, de parca ne-am capiat de cap si eu si tat-su. Adevarul ca sunt tentante (la varsta lui ptr. parinti) si merita ca-i baiat tare cuminte. Apoi inca nu ne-am hotarat la scaunul de masina ca vrem sa-l luam pe cel mai safe ce se gaseste la ora actuala pe piata. Stam intre www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000A1AF8Q/qid=1132090957/sr=1-13/ref=sr_1_13/002-3170495-5829608?v=glance&s=toys" target="_blank">asta sau www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00070QJEY/qid=1132091033/sr=1-3/ref=sr_1_3/002-3170495-5829608?v=glance&s=toys" target="_blank">asta.

Ada_74, misto chestia cu marimea la camasi, m-a distrat. Sunt sigura ca Sergiu nu e singurul caruia ii place chestia asta (sa te vada fara sutien). Sergiu e cu "ga-ga", Patrick al meu cu "ghe-ghe" dar cand spune asta e de rau, e tare suparat. "Me-me" e de bine si mi se umple sufletul cand il aud ca eu zic ca ma striga pe mine .

BabyGirl, of saracuta de Ema. Nu stiu ce sa-ti spun ca ar fi bun. Si eu am probleme cu aurul, nu mi se infecteaza urechea dar dac aurul nu e de cel putin 14 carate se innegreste si aurul si urechea mea. Pararea mea e sa o lasi cateva zile fara cercelusi si apoi sa incerci altii de 18 carate, sa vezi cum reactioneaza.

La noi azi vremea s-a schimbat si e urat si iar . E intunecat rau de tot, drep urmare Patrick a dat o strigare scurta de 100 ml laptic la 6:20 a.m. dupa care a dormit pana la 9:00 a.m. Ne-am intors acasa pe la ora 1:00 p.m. si de la ora 2:30 si acum e 5:04 inca doarme. Sa vedem la noapte ce va face, sper sa n-am surprize. Eu nu ma pot plange de Patrick caci e un bebe somnoros si le doarme bine de tot si in timpul zilei si noaptea. La capitoul asta sigur m-a mostenit pe mine .

Elisor, ma bucur ca Bianca o sa aiba pe cineva apropiat ca varsta in acelasi bloc cu voi, e mare lucru. Si mie mi-ar fi placut ca Olga sa locuiasca ceva mai aproape. Poate o conving pana la urma sa se muta, aici la noi la tara ca e aerul mai bun si viata mai ieftina. Ce zici Olga?
Unde o gasesc pe Alex a Oanei? Da-mi si mie mai exact site-ul ca nu stiu de ce vorbesti (bebelusi chic (shic)????)
Spor la cumparaturi, de fapt cred ca pana la ora asta ai gatat deja.

Lucas, ce bine ca ti-ai gasit timp si ne mai scrii din cand in cand. Ce idee buna cu intalnirea bebeilor in preajma Craciunului. Ce mi-ar mai placea si mie sa pot fi prezenta cu Patrick Citesc descriile despre Matei si parca povestesti despre Patrick (rasturnatul, scosul tastelor si a chiuiturilor pe care el le gaseste foarte funny, suptul picioruselor cu sau fara sosete).
Daca n-ar fi asa de scump transportul peste ocean v-as lua eu de aici la toate toti ce doriti(Fisher Price, Vtech, etc.) ca sunt la jumatate de pret decat in tara. Dar cand ajungi sa le pui la posta mai platesti inca o data pretul lor.

loreen, cand ma voi muta data viitoare si angajez asa numitii meseriasi te angajez si pe tine supervisor, ca ti-ai facut antrenamentul la conacul tau si vad ca esti buna si cu experienta.

Gat mai tarziu de citit ca e 5:40 si da semne Patrick ca ar binevoi sa se trezeasca si bag seama ca e rupt de foame (sper eu).

NewMami & Patrick Ryan

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;28/st/20050613/n/Patrick+Ryan/k/791d/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danib spune:

buna fetelor,
in sfarsit am ajuns si eu cu cititul la zi, sa vedem pana cand

Androix - multumim de urari. Cu intarziere va spunem si noi La multi ani.

Florentina G - casa de piatra

Adina - si eu cred ca nu trebuie sa renunti la cercei ( in ce priveste remediile ai primit sfaturi destule, asa ca ma abtin )

Cornelia - mie mi se pare, din ce povestesti, ca Stefan este un harnicut si mai ales faptul ca sta in picioruse sprijinit de patut, pai asta e treaba de copil mare

Despre noi : tocmai in seara asta a venit doctorita sa-l vada pe Filip si ce sa va spun, jale mare: e prea slabut, nu mananca cat trebuie si colac peste pupaza ni s-a pus si noua diagnosticul de dermatita atopica . Ne-a recomandat advantan milk, ne-a administrat una bucata Infanrix Hexa la pitic si una bucata Varylrix Ralucai, asa ca suntem ciuruiti bine de tot .
Altfel, Filip are deja dintisori (2 odata), gangureste nevoie mare, scuipa atunci cand mananca, se baloseste in ultimul hal toata ziua si mai nou se trezeste noaptea la 3 . Daca nu ma grabesc s-ar putea sa nici nu mai am timp sa dorm, asa ca
V-am pupat

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Dupa mesajul kilometric de mai sus, tot n-ati scapat de mine.

FlorentinaG, Casa de Piatra si la cat mai multi ani fericiti impreuna, sa va iubiti ca in prima zi si chiar mai mult cu fiecare an ce va trece si sa va bucurati de comoara voastra Maya. Felicitari si ptr. micuta crestina.
V-am admirat pozele - Maya e o papusica scumpa foc si voi niste parinti minunati. Ce mireasa frumoasa si fericita, ce tort ..., cred ca a fost frumos tare chiar daca mai ai nevoie de inca o saptamana de somn sa-ti revi.

micorint, bine ai revenit printre noi. Ce domnisoara frumoasa si mare e Maria. Mi se pare mie sau seamana foarte bine cu Alex? E adorabila poza asta.
Uauuuuuuuuu si ce tort... tu l-ai facut?

mariamunteanu, welcome back to the club . Ma bucur ca ai terminat cu mutatul si ca micutii sunt bine. Ai nimerit bine la acelasi topic pe DC (mici de mai-iunie 2005) doar ca dupa 5-6 luni de la nastere - asa ca o gramada de surprize.

Numai bine tuturor puiutilor.

NewMami & Patrick Ryan

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;28/st/20050613/n/Patrick+Ryan/k/791d/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineata fetele...

La multi ani pentru mititeii zilei :Stefan David, Eric Andrei si Ben Stefan...sa cresteti frumusel si sanatos...

Andreea.a faci bunatate de tort pentru Eric?Vreau si eu putin...

Andreeaatan mersi pentru ajutor...oricum dupa circul de ieri aseara cand am fost din nou erau peretii 90% gata pentru zugraveala,tapetul la Delia pus si curat in casa...Da ce mama naibii s-a intalnit hotul cu prostul?

Newmami si eu stau tare prost ca capitolul ciolane,anul trecut in primavara mi s-au umflat degetele de la mana de s-a speriat si medicul meu...cu umflaturi si vanatai...diagnosticul il stiam...Poate voi avea timp sa ma ocup si de mine incepand de anul viitor...

Cornelia pup dulce grasunelul sportiv...Ma bucur sa aud ca Stefan este pe calea cea buna,asa mai capeti si tu putere sa te lupti cu MAria...La intrebarea ta ti-as fi raspuns cu placere dar si eu stau prost la capitolul inspiratie...Am trecut si eu prin etapele astea cu Bianca si ramaneam tablou la multe intrebari de-ale ei...Imi spui si mie ce-ati rezolvat azi?
Nu esti singura cu adormitul in brate,si eu la fel...noroc ca adoarme repede...

Elisor ce-ai cumparat frumos pentru copii?

Draga mea scrofita este in culmea frumusetii ei...De vreo 3 zile sta atarnata de patut sau de tarc in picioruse si rade de moare si apoi isi da drumul parca ar fii sigura ca o tina cineva si nu cade...Apoi mai nou nu mai rade frumos cu gura deschisa,decat la cine vrea ea,ci ranjeste parca ar face reclama la pasta de dinti pentru gingii...Ma umfla rasul cand o vad...Dar n-avem dinti!!!

Hai ca va las si ma duc la conac...azi e ultima zi cu mizerabilii...de maine vin mesteri curati si muncitori...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Va scriu si eu pe fuga, n-am timp de citit din urma poate mai tarziu. Ieri am facut si noi vaccinul de 6 luni, nu a facut temperatura, dar a fost cam marait nu-i intram in voie cu nimic. Are 9.500 kg si 72 cm.

Mari si DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

In sfarsit, inca un bb peste 9 kg, dar tot baietel. La fetite nu se inscrie nimeni la categoria asta?
Cornelia, felicitari pentru Stefan. Va mai aseptam pe la noi sa-i dea lectii de stat in picioruse si Alexandrei. Si cand vii, fac pateuri calde...ce zici? Oricum, dupa ziua petrecuta impreuna am constatat ca ar fi super sa mai fie o mamica in vecinatate, cu bb de varsta apropiata, ca se poate face cu schimbul baby sitting. Am treaba, las copilul la vecina...si viceversa.
NewMami, daca vrei sa-i dai nota Alexandrei, o gasesti pe site-ul reclamamascata.ro, la concursul "spiridusii lui mos craciun". E pe prima pagina. Multumim mult.
Si daca tot vorbim de Craciun, pentru ca e primul la casa noastra, vreau un brad mare-mare(ecologic, bineinteles), decorat rosu cu auriu. Cadourile sper sa soseasca pana atunci din America, le-am comandat pe net- este vorba de www.leapfrogstore.com/index.jp?edge=shop.itemDetail&catalogID=36&categoryCode=ages_infant" target="_blank">o masuta si de www.leapfrogstore.com/index.jp?edge=shop.itemDetail&catalogID=11&categoryCode=ages_infant" target="_blank">o broasca pe care le-am comandat cu ceva timp inainte, cand erau la oferte speciale. Ma gandeam sa sar peste premergator (si asa nu prea e recomandat, il foloseste putin si costa destul de mult) si sa-i iau direct o masinuta care se pate impinge de la spate, am vazut una in catalogul Quelle, care se poate face si balansoar. dar nu stiu cum arata in realitate, daca sa am incredere in produsele lor.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

N-am reusit sa citesc tot ce ati scris deoarece Ema ma solicita tot mai mult. Am citit, in schimb, toate sfaturile voastre si va multumesc. Da, dr. mea exagereaza. Nu e prima data cand ma lasa cu gura cascata. Probabil ca vom mai cauta un pediatru. La ea nu renuntam pt ca este la policlinica de care apartinem noi si e bine sa o aiba in evidenta. Nelinistea mea se leaga de greselile pe care le-a facut pana acum. In fine, acum sunt si eu ceva mai relaxata si nu ma mai alarmez, mai intreb in stanga si-n dreapta inainte sa fac tot ce spune ea. Cu vaccinul, insa n-am ce face. Trebuie sa o intepam de 2 ori. Nu pot cumpara hexa cand deja am intrebat-o de 2 ori si mi-a spus "NU". Mno, asta e! Cu urechiusele am hotarat deocamdata sa ii facem tratament cu tot felul de unguente. Mai scoatem cerceii din cand in cand sa-i dezinfectam in flacara de spirt, dam la greu cu spirt p lobul urechii, ungem cu panderm, baneocin si bepanthen deocamdata. Sa vedem cum va fi in 3 zile. Cerceii am aflat ieri de la nasa ca sunt de 14 carata. Foarte frumosi, ce-i drept, dar s-ar putea sa nu fie potriviti pt Ema. Vedem.. Si eu am mereu probl cu urechea. Nu pot pune orice. La mine e chiar urata situatia cand schimb cerceii. Stau linistita ca nu doare si se poate trata local. La drenaj sau antibiotice nici nu ma gandesc, desi asta imi sugera pediatra Emei.

Sa va mai zic de Ema. Stam bine cu diversificarea. La pranz ii dau legume, iar la ora 17:00 mananaca fructe (proaspete sau hipp. nu i le fierb sau coc pt ca nu e cazul, mananca bine oricum). eu ii dau si banan deja. o jumatate de banana cu un mar. o banana pe saptamana. ieri i-am dat si la pranz si la 17:00 acelasi lucru: morcov cu cartof , iar desert piersica hipp. merge si asa. tot ieri am gasit in sfarsit broccoli in piata ZFloreasca. Scump! Stiu ca vorbeati despre broccoli sapt trecute, dar nu mai stiu daca ati si incercat sa dati bebelusilor. Cum, cat, cum au reactionat? Eu acum am fiert un manunchi impreuna cu un morcov. Sunt curioasa daca ii place. Voi i-l dati simplu sau il amestecati si cu alte legume?

Imbracamintea de iarma: nu stiu cum sunt bebelusii vostri, dar Ema nu suporta multe haine pe ea. Tipa. Nici nu ma mir; si noua ne sunt incomode toate hainele astea multe si grele. Asa ca, am renuntat la "cosmonautul" pt varsta ei si am bagat-o in cel de 86cm:)) E mare, e caraghioasa, dar sta linistita, iar eu o imbrac si dezbrac usor.Probabil ca la anu' tot pe asta il va purta.

Saritura broscutei: citisem zilele trecute despre Andrei al Gabitzei care sare precum broscuta. Asa face si Ema. E tare comica. Ii pun o jucarie in fata, la distanta de ea si ca sa ajunga la ea face salturi:))

Da-da-da: dimineata ma lasat-o in patut sa se joace. Are o gramada de jucarii de jur imprejurul patului pe care le tot schimb, le tot inlocuiesc, le tot rotesc ca sa nu se plictiseasca. Stateam linistita in bucatarie si mancam cand o aud ca "vorbeste". Credeam ca zice ma-ma..dar nici vorba. era da-da-da-da. O iau in pat fericita si ii zic poezia: ma-ma-ta-ta-ma-ma-ta-ta. Ema: DA-DA-DA-DA cu o voce de-ti venea sa o mananci. Radea de numa cand ma auzea, iar ea tot da-da-da-da, parca alintandu-se.

Ora de culcare: V-am mai spus eu ca Ema mea doarme noaptea, nu se-ncurca. De la 2 luni nu s-a mai trezit. De cand s-a schimbat ora si nu ne mai prinde opra 19:00 in parc, doarme i copilul mai devreme, dar se si trezeste mai devreme, adica la 6:00. Acum o sapt m-am ambitionat sa-i fac orar. De masa si de somn. Cu masa am rezolvat-o, dar la ora 18:00 Ema dadea semne de somn, asa ca decat sa-mi adoarma in sufragerie nemancata si neimbaiata, ii faceam urgent bauta, iar la 19:00 dormea. Foarte fain pt noi doi, dar la 6;00 dimineata nu mai era asa de placut. Ieri a fost si Mihai acasa toata ziua si am reusit sa o tinem treaza pana la ora 20:00. Asa am dormnit si noi pana la 07:30 cand a inceput sa planga Ema. Oare daca o culc la 21:00 se trezeste la 08:00, ca vad ca tot atatea ore doarme?!:))

tarcul: am pus-o acum cateva zile in tarc. plange. nu-i place. poate cand o sa poata sa stea singura in poponeata pt mai mulot timp sa sa se joace, cand va putea sa se agate ca sa se ridice. asa, pe spate, nu vrea, iar tarcul nu este f mare ca sa se rostogoleasca cat vrea. trecem printr-o etapa mai grea acum. vrea sa stea in fund, dar nu poate singura, asa ca o tin eu mai mereu pe picioarele mele ca sa atinga tot ce e in jur. da tare din picioare si intoinde bratele de parca ar vrea sa ajunga in zbor la ob. ce l-a zarit.

premergator, eu nu vreau sa-i iau. fac parte din acea categorie care crede ca nu este bun.

pampers: nu mai sta la schimbat. de fapt nu mai sta p spate nici o sec. cum o pun jos, cum se intoarce. mai nasol e dupa ce mananca. clar varsa daca se tranteste p burta, asa ca o tin in fund , p genunchi cateva minute. e chinuiala mare cu schimbatul scutecului. :)

Programul ei este acum cam asa:
07:00 150ml lapte humana
09:00 100ml lapte humana cu o masura de cereale humana (piersica cu maracuja)
09:00-11:00 somn
12:00 legume (125ml)
13:00-14:00 somn
14:00 150ml lapte
17:00 fructe (125ml)
17:30-18:00 somn
19:00 baie
19:30 200ml lapte cu 2 masuri cereale humana

total: 250ml fructe si legume
600ml lapte humana
11 ore de somn noaptea
3h1/2 somn peste zi

florentina. felicitari si casa de piatra! am vazut pozele, ai fost o mireasa minunata!

lucas, buna ideea cu intalnirea inainte de Craciun !!!!

..si s-a trezit. va las.

Poze noi cu Ema-Elena (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Buna dimineata! Sunt de somn ca pitika mea s-a culcat la 01.30 si s-a trezit de nenumarate ori iar de la 7.30 e fresh...eu abia tin ochii deschisi si am adormit in timp ce-i dadeam lapte si a cazut biberonul pe jos...acum chiuie de zor, face gargara cu saliva si scuipa peste tot.

Florentina - casa de piatra! sunteti niste frumosi,sa fiti fericiti si sa va bucurati unii de altii!

Vad ca va pregatiti de Sarbatori...ce frumos!...e primul Craciun al puiutilor nostri si trebuie sa ne comportam ca atare, nu? abia astept!

Felicitari pentru casa noua celor care s-au mutat si celor care sunt in asteptare...si eu speram sa avem casa noastra anul asta da' cred ca aberez...oricum nu e gata anul...vise. La ce preturi sunt...garsoniere 100.000 euro in sus, apartament cu 2 camere de la 130 si asta "la tara" ca in orasele din apropiere nu e nimic sub 150...de case nu mai vorbesc! Voiam un apartament cu gradina proprie da' de cand cu scorpionul mi-a cam pierit pofta! (iau intotdeauna partea buna a lucrurilor)

Na' ca mi-a adormit maimutzica in carucior, sta cu picioarele in sus si sforaie! Ea adoarme de obicei numai in brate, asa am invatat-o de la inceput, nu ma lasa inima s-o las sa planga si nici n-as putea ptr ca are niste 'plamani' de darama casa pe noi. Cand da semnalul de somn io sau tac-su o luam pe brat si o plimbam, ea se agata cu manutele de gatul nostru si ne face draga-draga pe fatzau, ne baga degetele in ochi, nas sau gura, asculta ce-i povestim sau cantam, rade si adoarme fericita.

Hai ca va las, poate apuc sa fac si eu niste treaba pe aici, am un munte de rufe de calcat (prost obicei au astia in broscalandia...se calca tot, de la prosoape si lenjerii de pat la sosete si kiloti...credeam ca e maniac al meu sotz da' am vazut ca si restul fac la fel). Deseara vin si musafiri la masa...prieteni dragi, fosti colegi de serviciu din RO veniti aici in delegatie, ma bucur sa-i primesc da' chef de gatit n-am de nici o culoare.

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Gabitzam, multumim pentru complimente la noi pozele stau toata gramada intr-un dosar pe care scrie de triat…dar lasa ca mami termina serviciul in curand si se apuca de treburi serioase…cum ar fi pozele maimuticii!

Mygirl, in sfarsit m-am prins si eu cu chic bebeul ala . Am vazut ca nu putem vota decat un bebe, dar putem vota in fiecare zi? Si e pe undeva un clasament sau se spune doar la sf concursului?

Newmami, ai dreptate cu jucariile. M-am gandit si eu la asta, dar pretul pachetului e la fel de mare ca pretul jucariei in sine, din pacate…

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Tot io...hai sa va dau o retzeta c-am promis mai demult...e simplu si comod, sosul se pune la frigi si se poate folosi de mai multe ori.
Pasta cu sos ragu'
- 1 ceapa mare taiata fin
- 1 morcov taiat cubulete
- 300-400 gr carne macinata (preferabil de vita, cu f.putina grasime)
- 2 cutii de rosii bucati (cam 800 gr, din conserva inclusiv lichidul)
- macaroane
- parmezan
Calesc ceapa cu morcovul in ulei de masline, adaug carnea, sare si piper si amestec vreo 5 min dupa care pun rosiile si las la fiert cam o ora, acoperit cu capac si amestecat din cand in cand. Daca se usuca prea tare mai adaug putina apa, spre sfarsit se ia capacul ca sa se evapore lichidul in exces.
Macaroanele se fierb in apa (multa!) cu sare, se storc si se pune sosul (cam 2 linguri la o portie). Se condimenteaza cu parmezan razuit. E super!
Daca aveti nelamuriri intrebati-ma fara probleme.
Urmeaza retzeta de carbonara, pancetta&piselli, orez cu diverse si ce mi-oi mai aduce aminte...depinde de Alyssa.

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput