Palcinte cu mere?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Am incercat si eu amandoua retetele si au un mare defect :SE MANANACA PREA REPEDE !
Iustina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Eu am o boala la placintele cu mere: indiferent de reteta, eu pun cantitate dubla de mere decat cea scrisa. Mi se pare demential...
http://community.webshots.com/user/tora97
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Si eu fac la fel, Rufus.
Am si eu un pont: aluatul placintei cu mere iese demential daca e facut cu zahar brun.In plus, eu pun si stafide printre bucatile de mere. Asta e de fapt varianta olandeza a placintei americane
Adrienne, clafoutis cu mere sau cu alte fructe.... That sounds great!
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
nou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Eu fac prajitura cu mere cu foi coapte pe fundul tavii unse cu ulei.
Foile le fac din 3 oua ,6 linguri zahar (brun de preferat ),6linguri ulei ,1 lingurita amoniac ,faina cat cuprinde .Ies 4 foi subtiri .
Crema de mere :1,5 kg mere rase ,calite +200 gr unt +250 gr zahar +vanilie si scortisoara .
O asamblez si o pudrez cu zahar ,e buna dupa vreo cateva ore .
Iustina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
numeioana spune:
Am facut clafoutis si a iesit super! Ador placinta cu mere...dar pana ma urneam s-o fac ma duceam si-mi cumparam de la cofetarie. Si asta pentru ca urasc sa dau mere prin razatoare. Asta cu mere taiate felii e excelenta!!!
POZE
Ioana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Christel spune:
Adriana, nu ne spui si cantitatile exacte(adica cata, frisca(lapte),ulei, faina, se pune? Nu se pune zahar la aluat?
Merele se dau la cuptor inainte de a pune aluatul sau nu?
Merci.
quote:
Originally posted by adrienne12
Devilla, am facut eu aseara clafoutis cu mere. Asta e un dessert frantuzesc din countryside. E excelent si f. usor de facut. Iti trebuie o forma rotunda ca cea pt. budinca pe care o ungi cu unt si pudrezi cu zahar (in loc de faina). Tai merele in doua, scobesti sinburii si le tai feliutze. le asezi frumos in forma pt. ca se vor vedea din aluat si le pudrezi cu scortisoara. Separat prepari un aluat ca de clatita, din 3 oua, faina, ulei, frisca (sau lapte), zahar vanilat, vallinie, coaja rasa de lamiie astfel incit consistenta sa fie a unei smintini groase. Se toarna aluatul peste mere si se pune la cuptor la 375F pt. 35-40 minute. Iese o minunatie si se serveste calda, pudrata cu zahar vanilat si inghetata de vanilie.
Mentionez ca clafoutis se poate face si cu pere, caise, cireste (asta e traditioneala frantuzeasca)...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nadina spune:
Vroiam sa mai spun ceva, probabil ca eu am pus merele intr-o forma prea mica in diametru si nu ieseau merele din aluat, adica aluatul le-a acoperit cu totul si a fost cam gros. Data viitoare voi folosi un vas mai mare...si inghetata de vanilie.
Nadina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)