repunere in drepturi salariu

repunere in drepturi salariu | Autor: Cori2005

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, va rog mult, mult de totsa ma ajutati.

Sunt asistenta la spitalul Marie Curie Slodowska (Budimex) din Bucuresti.

Am fost in concediu de ingrijire a copilului (2 ani), timp in care salariul colegelor mele s-a indexat de mai multe ori.
La revenire, am contactat serviciul personal in vederea alinierii salariului meu, la cel al colegelor.

Mi s-a raspuns ca va trebui sa dau un examen dupa care voi avea aceeasi retributie ca a colegelor mele.
Au trecut 7 luni si nici acum nu ma programeaza cei de la serviciul personal pentru examen.
Doresc sa stiu ce se intimpla cu banii pe care trebuia sa-i primesc, eu fiind in continuare la nivelul salarial de acum 2 ani.
Ce cai trebuie sa urmez pentru a intra in posesia drepturilor mele ?

Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cori2005 spune:

Marius, stiu ca tu esti cel in masura sa ai o parere in acest caz...

Am gasit o lege care spune ca :
ORDONAN#354;Ă DE URGEN#354;Ă nr. 115 din 24 noiembrie 2004
...
Art. 19

(1)Pentru stabilirea salariului de bază, în termen de 15 zile de la reluarea activită#355;ii, persoanele angajate în unită#355;ile sanitare publice din sectorul sanitar, aflate în concediu plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, potrivit legii, ori care în ultimele 12 luni au fost în concediu medical, concediu fără plată, potrivit legii, sau au avut contractele individuale de muncă suspendate, sunt evaluate printr-un examen de testare a cuno#351;tin#355;elor profesionale, procedându-se în acela#351;i mod ca #351;i în cazul persoanelor angajate prin concurs, pentru cei care promovează examenul de testare.

...

La mine au trecut mai mult de 7 luni, nu doar 15 zile...
Ce sanse am sa primesc din urma si unde pot sa apelez pentru a ma ajuta concret ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am sa verific si revin.
Ok am revenit si tot ceea ce pot sa spun este ca ai dreptate in termen de 15 zile maxim trebuia sa sustii un test (examen sau cum vrei sa-i spunem) prin care sa ti se evaueze cunostintele si in urma caruia sa fie data o rezolutie de admis sau respins iar daca este admis sa ti se modifice salariul(incadrarea) de baza in conformitate cu pozitita detinuta de tine in grila de salarizare curenta (practic e vorba de acele indexari sau majorari dupa caz).
Eu iti recomand sa listezi aceasta ordonanta in special pucntul mentionat de tine si sa mergi la compartimentul juridic - salarizare si sa pui problema pe tapet fara sa arati la inceput nimic si in cazul un8 raspuns negativ sa pui listing-ul in fata lor ca sa nu mai fie dubii. Nu uita insa ca in cazul in care in urma testarii tale rezultatul este RESPINS ramai la salarizarea actuala.
Vezi ca aceasta ordonanta a fost modificata de legea 125 din 12 mai 2005 dar nu la capitolul mentionat de tine.
Daca mai ai nevoie de ajutor - spune

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput