Unde ne punem economiile la dospit?

Unde ne punem economiile la dospit? | Autor: Kimi

Link direct la acest mesaj

Stiu, multi veti spune care economii????? ca abia ne ajungem de la o zi la alta si vorbim de economii?
Si totusi ca sa poti sa faci ceva trebuie sa mai si economisesti, dar acum vine intrebarea unde ??? ca sa avem putin castig si noi nu numai bancile(in cazul in care alegem banca). Am constatat ca bancile au scazut mult dobanda(de la 7 la 4% pentru lei), iar la valuta oricum sunt mici. Daca la o luna iti dau 2% si comisionul este de 0,4%, atunci in cazul in care ii scoti ramai in pierdere, dupa o luna.
In concluzie, bancile au dobanzi mici si comisioane foarte mari.
Si atunci ce alegem?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Sie u sunt curioasa de raspunsuri...am postat,mai mult pt a ajuge subiectul pe prima pag.,poate primim raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

un lucru e sigur , nimeni nu se imbogateste tinand banii in banca. Ca sa traiesti din dobanda sau sa simti ca o primesti ar trebui sa ai in cont sume considerabile . eu zic ca in romania zilelor noastre investitiile in imobiliare s-au dovedit a fi reteta succesului . In rest n-am prea auzit multa lume sa castige din alte investitii ( cum ar fi bursa de exemplu)

michelle7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

poate vi se pare prostesc, dar eu nu am incredere in nici o banca din tara, nici in bursa, eventual daca investesti in teren sau imobil si ai noroc sa-i creasca valoarea peste noapte...

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

bine-bine, imobiliare ... dar din economiile mai mici? ca doar nu poti cumpara tot la o luna 1 metru patrat intr-un sat, pana ti se aduna sa iei un ar, si in 5 ani sa evoluezi la garsoniera.
deci economii de valoare medie, ALEA, unde le investesti?
oricum, e bataie de joc situatia bancara in RO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Din pacate, pentru economii mici, de genul celor "mai pun azi deoparte 2-3 milioane din salariu", nu prea exista alta varianta decit pusul la banca, indiferent cit e dobinda.

Dupa ce stringi o suma mai maricica, poti sa te gindesti ce sa faci cu ea si in ce s-o investesti. Noi deocamdata ne chinuim sa ne terminam casa, asa ca nu prea avem ce investi ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Pe vremea cand aveam economii le puneam la CEC.Acum cred ca tot la CEC le-as pune.Cunosc pe cineva care investea banii in certificate de trezorerie(sau cam asa ceva),nu stiu daca metoda mai e de actualitate.
www.cec-sa.ro/indexie.htm" target="_blank">dobanzi CECIrina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Am gasit pe net ceva referitor la bonurile de trezorerie,vad ca anul trecut dadeau o dobanda de 15%.www.mfinante.ro/presa/comunicate/trezorerie/CP-certificate%20de%20trezorerie%20mai%202004.htm" target="_blank">uite aiciIrina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Economiile nu dospesc daca nu sunt investite. La banci pastrezi banii (ca sa nu-i tii la ciorap, sa ti-i ia cei care au scapat de pusca lui Iovan) si ii feresti de inflatie. Dar nu castigi. Economisesti. Ca sa castigi, risti. Si asta, din pacate, nu stie toata lumea sa faca. Nici eu...

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Rufus, din pacate daca ii tii la banca, nici macar nu-i feresti de inflatie, care este de 8,9%, iar banca iti da 4-5%!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Imobiliare fara nici o indoiala.Cand ai cativa bani, te duci la banca cumperi o garsoniera, un apartament mic si il dai in chirie.Cu bani de chirie platesti garsoniera in cativa ani, iar daca mai adaugi si econonomiile tale, o poti plati mai repede.Dupa ce o termini de platit, chiria este beneficiul tau, si mai ai si casa platita.Eu zic ca merita sa incercati.Iar o casa nu este niciodata in plus, iar daca este o vinzi, si macar nu ai pierdut in ea.
Parere personala care a dat roade bune pana in prezent.

Mergi la inceput