Curcan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Liliana, poate si acolo sunt pungile pe marimi, ca aici sunt cele medii si cele largi, care-s de curcani. Iti trebuie o singura punga, pt ca daca pui doua ma gandesc ca iasa sucurile printre ele. Dupa ce ai bagat curcanul in ea, inteap-o in cateva locuri (probabil scrie asta si in instructiuni). Eu o sa-l fac in 24 noiembrie cand e Thanksgiving aici. Pt un curcan de 8kg iti trebuie cam 5-5,5 ore sa-l lasi in cuptor. Daca ai unul cu termomentrul in el, e si mai bine. In pungile care le iau de aici, scrie cam cate ore pe kg trebuie sa-l lasi in cuptor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

Liliana, nu iti fie teama de copt. eu una cumpar curcani din aceia cu termometru incorporat, brazilieni. au un ambalaj alb. sunt absolut sigura ca sunt perfect patrunsi si crede-ma ca fac de cel putin 2 ori pe an, la Craciun si anul nou.
iti recomand umplerea lui pe sub piele, asa cum spun cartile de specialitate. de obicei eu pun afine si mere (pe care dupa aceea le folosesc la sos), dar poti folosi umplutura traditionala de carne tocata (eventual din maruntaiele curcanului).
succes!

Roxana

Curcanii brazilieni au si termometru inclus ?Super, o sa tin minte pentru Craciun.Multumesc mult Roxana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Azi am fost prin Billa si am vizitat raionul de curcani.
Pana la urma, saptamana viitoare voi pregati masa aceasta. Sper sa fie un succes. Voi incerca sa tin cont de toate sfaturile voastre. Sigur voi reveni cu poze. Problemele mele is doua la numar: sa fie patruns, sa nu fie crud, si sa fie rumenit. Am gasit si pungi, am tot ce-mi trebuie. Numai sa ma apuc de treaba. Daca mai aveti poze sau sfaturi, va astept cu mare drag.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Liliana, daca stii ceva engleza, uite un site unde poti sa te benoclezi la curcani. www.williamssonoma.com, te duci sus la meniu la Recipes, dai un click pe ele, pe urma la Thanksgiving Menus Past and Present, si iei la rand meniurile. Au felurite idei de preparat curcanul si ce sa servesti langa. Te previn ca unele retete nu-s pe gustul nostru, si-s niste combinatii cel putin ciudate, dar eu de la ei am imprumutat idea cu marinatul peste noapte si iasa excelent.

In punga nu ti se usuca, chiar daca il tii mai mult in cuptor. Eu si puiul tot asa il fac.

Am revenit sa-ti spun ca web siteul are ceva dificultati tehnice la ora asta, dar poti sa te duci pe el maine, sa vezi daca merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Laura, mii de multumiri, raman datoare. Asa am sa fac, il pun la marinat si l-oi coace in punga. Site-ul nu are pb, dar in postarea ta e o virgula in plus, daca nu ti-ai dat seama. Acuma intru si ma documentez. Merci tare mult!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Scuze, Liliana, eram in graba. www.williamssonoma.com . Uita-te, merita macar la poze, iti lasa gura apa. Nu te sfatuiesc sa faci retete de pe la ei, sau daca le faci nu-ti pune mari sperante. Am incercat, sunt ok, dar nu de cazut pe spate. Tot in astea romanesti am incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da Stinu, au termometru inclus, dar cred ca doar cei cu punga alba, cu rosu si albastru. alt fel eu nu am luat. astia imi plac foarte mult caau maruntaiele separat intr-o punguta si sunt pe categorii de greutate, iau in functie de cate persoane sunt la masa (de ex 3-4 kg ptr o persoane, samd).
Liliana, abia astept sa vad ce reteta alegi....si sa vad pozele! spor!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Laura,
Multumesc de ideea cu saramura,eu numai o data am facut curcan aici si a iesit cam fad si nu am fost tare incantati.Insa am cateva intrebari: cum se numesc aici pungile alea de care vorbeai tu?curcanul il ungi cu unt constant in cele 5-6 ore sau numai la inceput cand il pui in punga?legumele dinauntrul curcanului le tai marut si le legi cu ceva sos?ungi curcanul si cu dulceata la sfarsit?Tare ti-as multumi daca mi-ai da reteta ta de la inceput pana la sfarsit.
Iti multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Silvia, sigur ca-ti spun cu cea mai mare placere! Pungile se numesc Oven Bagssunt de doua marimi, medium si large, in niste cutii asa de 8in x 3in, albastre si scrie cu galbui/bej, le gasesti la raionul unde sunt si pungile Ziploc storage bags, si Hefty, alea in care pui gunoiul. Pentru curcan ia large, pentru pui cele medium sunt bune. Vin cate 4 pungi in cutie, daca imi aduc bine aminte, au si legaturile incluse (sa legi punga). Vezi ca trebuie sa faci cateva gauri cu lama cutitului in punga inainte s-o dai la cuptor, asa vreo 5-6 nu tare mari, ca sa aiba loc sa "rasufle". Cu unt topit il ung spre sfarsitul "coptului" si deschid punga si-l mai las cam 15-20 minute pana capata culoarea aurie. Nu pune dulceata pe el, doamne fereste! Daca iti place, da, mie nu, drept sa-ti spun. Zarzavaturile le poti pune taiate normal, chiar bucati mai mari, ca sta in cuptor ore in sir. Ori le pui in el, ori pe langa el. Normal nu trebuie sa pui nimic in punga, pt ca lasa el suc, dar in instructiunile din cutie zice ca poti sa dai asa un strat de faina, si sa pui un pic de apa. Daca vrei fa asa, dar iti spun eu ca lasa curcanul la suc de numa'.

Ia uite da capo al fine cum il fac eu. Marinata/saramura, asta am luat reteta de pe Williams Sonoma, dar acuma o fac dupa gust, un pic mai sarata decat esti obisnuita chiar ca sa isi poata trage sarea. Apa cu sare dupa gust, vin rosu, destul de multicel, foi de dafin, piper, poti pune si una-doua cuisoare, nu mai mult, morcov, patrunjel, ceapa- de fapt e cam ca un bait pt vanat. Dau in clocot toata "concotia" asta, o las sa se raceasca, apoi "murez" curcanul in ea de seara pana dimineata- eu am o oala mare, mare in care-l pun.
A doua zi il scurg de marinata, pun legumele pe langa el in punga, si il bag la cuptor. Pe instructiunile din cutia cu pungi iti spune cate ore pe lb sa il lasi in cuptor. Daca faci intocmai cum scrie acolo iti iasa super. Spre sfarsit il unt cu unt topit si desfac punga deasupra sa se poata rumeni si sa capete culoarea aurie. vezi ca in market se gasesc si ceva "glazuri" pt curcan, nu mai stiu cum le zice, ca nu am luat decat o data, si nu mi-au placut.

Cu sucul care il lasa facun sos (gravy). Fac un rantas din faina si unt, il sting cu sucul de curcan, si pun un catel de usturoi zdrobit. Fierb putin sa se lege (depinde cata faina pui, atat de gros iasa). Alta apa sa nu pui, sau lapte ca nu iasa asa de bun. E un sos delicios, te asigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Laura, esti grozava.Eu si sotul meu te

Mergi la inceput