Forme de turta dulce
Eu fac in fiecare an de Craciun turta dulce .Pana acum am avut niste forme de stelute ,ingerasi inimoare mostenite de pe la soacra mea dar nu mai sunt bune si nu am gasit sa cumpar .Stiti pe undeva ,ati vazut asa ceva in vreo piata sau magazin .
Iusti
Raspunsuri
lgireada spune:
Da-ne si reteta, te rugam! eventual si poze, ar fi super.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
Stinu spune:
Poze nu am ca nu m-am gandit niciodata sa le fac promit de Craciun .Si reteta e urmatoarea :
1 pahar de apa cu miere ,
3 oua,
200 g zahar,
2si 3/4 pahare faina,
3 linguri ulei,
1plic zahar vanilinat,
1lingurita scortisoara,
1 praf de cuisoare,
coaja de lamaie ,unt pentru uns tava (margarina)
Se freaca mierea cu zaharul intr-un vape foc mic pana se topesc.Iei de pe foc si adaugicate un ou,cate o lingura de uleisi cate putina faina pana se termina toate .Pui apoi scortisoara ,zaharul vanilinat,praful de cuisoare si coaja de lamaie.Se face un aluat moale care ori se modeleaza cu mana(rupi bucatele de aluat) ori se intinde o foaie si se fac figurine cu forme cumparate si le pui intr- tava unsa cu unt si presarata cu faina.Se coc la foc potrivit.
Anul asta cred ca am sa le modelez eu daca nu mai am forme .
Iustina
PS Pot fi date prin glazura de ciocolata si ies excelente .
Stinu spune:
Poze nu am ca nu m-am gandit niciodata sa le fac promit de Craciun .Si reteta e urmatoarea :
1 pahar de apa cu miere ,
3 oua,
200 g zahar,
2si 3/4 pahare faina,
3 linguri ulei,
1 plic zahar vanilinat,
1lingurita scortisoara,
1 praf de cuisoare,
coaja de lamaie ,unt pentru uns tava (margarina)
Se freaca mierea cu zaharul intr-un vas pe foc mic pana se topesc.Iei de pe foc si adaugi cate un ou,cate o lingura de ulei si cate putina faina pana se termina toate .Pui apoi scortisoara ,zaharul vanilinat,praful de cuisoare si coaja de lamaie.Se face un aluat moale care ori se modeleaza cu mana(rupi bucatele de aluat) ori se intinde o foaie si se fac figurine cu forme cumparate si le pui intr- tava unsa cu unt si presarata cu faina.Se coc la foc potrivit.
Anul asta cred ca am sa le modelez eu daca nu mai am forme .
Iustina
PS Pot fi date prin glazura de ciocolata si ies excelente .
Alinax spune:
multumesc pentru reteta....dar iese dulce si frageda turta dulce?
cat timp trebuie tinute la cuptor?
nepotzica spune:
cautand alte prostii, am vazut niste forme de turta dulce, absolut remarcabile, la magazinele care vand produse TCM. Nu am cumparat, ca nu-mi place turta dulce, dar erau asa frumoase, intr-o cutie mare, cel putin vreo 10-12 figurine diferite.
orchid spune:
Eu pun poze ca retete s-au pus mai sus
Poate sa-mi confirme si mie cineva daca se vad pozele?
lizy spune:
stinu, cred ca poti sa comanzi figurine pe la cei care au atelier de tinichigerie, cu fel de fel.Le fac din tabla, pe dimensiunea care o vrei.
nepotzica spune:
nu stiu ce sa zic, tabla ordinara rugineshte, nu degeaba le fac astia acuma din teflon sau inox.................
Stinu spune:
quote:Pai spune-mi si mie pe unde sunt magazinele astea ca ma intereseaza.
Originally posted by nepotzica
cautand alte prostii, am vazut niste forme de turta dulce, absolut remarcabile, la magazinele care vand produse TCM. Nu am cumparat, ca nu-mi place turta dulce, dar erau asa frumoase, intr-o cutie mare, cel putin vreo 10-12 figurine diferite.
Da,ies foarte fragede .
Se tin la cuptor pana isi schimba culoarea ,ca si fursecurile ,uite ca nu m-am uitat la ceas ,de obicei fac mai multe tavi si ultimele se fac mai repede ca primele chiar in 10- 15 minute ,la foc potrivit.
Iustina