Drepturi in urma sotului politist mort?

Drepturi in urma sotului politist mort? | Autor: buyio

Link direct la acest mesaj

As vrea sa intreb daca cineva stie ce drepturi are o vaduva a unui fost cadru al ministerului de interne. Sotul a fost plecat in misiune in Kosovo, la intoarcere dupa aproximativ 9 luni a murit de accident vascular. analizele medicale la revenirea in tara au fost alarmante, desi la plecare erau ok. Sotul a decedat inainte de pensionare.
Sotia vaduva are dreptul la pensie de urmas? daca da, ce act normativ reglementeaza aceste drepturi? stiti cui ne putem adresa?
Mii de multumiri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

incercati la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul, acolo va vor da informatii despre dosarul de pensie de urmas si conditiile in care poate fi obtinut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buyio spune:

Multumesc tare mult pentru raspuns. Totusi cei de la Casa de Pensii se ocupa si de cazul urmasilor ministerului de interne?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

chiar daca nu raspund direct de ministerul de interne, ei conlucreaza cu cei de la MI (sunt persoane care au lucrat numai o perioada la MI, de exemplu) si va pot indruma unde sa va adresati.

Sau puteti intreba la serviciul de resurse umane de la MI, daca va este mai aproape.

Am vazut de curind ca vaduva are drept la pensie de urmas, daca nu lucreaza nicaieri.

Mergi la inceput