Rasfat sau personalitate puternica ????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Donia

Asa e Try, ne citesc ca pe o carte deschisa, parca ne-ar sta scris in frunte care ne sunt slabiciunile. Te minunezi uneori de unde atata claritate la un bot de mamaliga...

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Pai io cred ca "puterea" asta le vine din faptul ca ei nu pot comunica inca verbal cu noi sau comunicarea verbala inca nu e atat de desavarsita incat ei sa-si poata exprima toate nevoile. Ca urmare, ei comunica preponderent prin toate celelate cai si mai putin prin cuvinte. Deci au foarte dezvoltat acest simt: ne citesc mai putin dupa mimica, gesturi, comportament decat dupa cuvinte. Noi, ca adulti, am invatat sa citim mai putin limbajul trupului etc. si ne bazam mai mult pe comunicarea verbala si cred ca asa ne-am tocit mult simtul asta de a citi un om fara ca el sa deschida gura. Simt pe care unii il numesc intuitie.
Eu gasesc absolut fireasc modul in care ne citesc ei ca pe o carte deschisa. Plus ca ei nu au facturi de platit, cumparaturi de facut etc. asa ca mintea lor e canalizata 100% pe relatia cu cei din jur. Nemaivorbind de faptul ca la varstelea astea asa mici copiii sunt ca un burete ce absoarbe cu repeziciune orice fel de informatie (deci biologic sunt un "produs" mult mai bun decat adultul ).

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Silvana, sper ca ai avut parte de o surpriza placuta. Oricum, e grozav Paul ca isi pune hainele la loc, eu marturisesc ca nu am prea lucrat serios la asta deocamdata. Pot sa-i spun Roxanei cine mi-a dat ideea?
Try, suna logic si frumos ce spui tu, nu m-am gandit la problema sub aspectul asta pana acum.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput