Pt. Marius CIC-ul
Sunt angajata cu contract de munca 8 ore in prezent (din 29 iunie 2005) la SC "X" cu sediul in Cluj-Napoca iar din anul 2002 si pana in prezent sunt angajata cu contract de munca (8 ore) la SC "Y" cu sediul in Bucuresti (sunt in concediu fara salar din 1 iulie 2005 ca sa nu se suprapuna).
Din 1 iulie 2005 am intrat in concediu prenatal, am nascut pe 9 august 2005, iar in prezent sunt in concediu postnatal. Concediile sunt inregistrate pe Sc "X"– Cluj Napoca.
Cei de la firma din Bucuresti nu mi-au trimis stagiul de cotizare si probabil nici nu imi sunt depuse declaratiile privind contributia la asigurarile sociale in Bucuresti iar eu trebuie sa intru in concediul de crestere al copilului.
Cum se procedeaza in acest fel? Numai prin tribunal imi pot recupera banii?
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi
Raspunsuri
marius spune:
Am o intrebare:
1. Cum au platit cei de la Cluj concediul de maternitate daca la ei figurati angajata din 29 iunie 2005? Nu v-au intrebat de "sanatate"?
2. Trebuie sa va adresati cu o cerere casei de asigurari sociale la sectorul de care apartine firma din Bucuresti si sa anexati copie dupa buletinul (sau cartea dupa caz)de identitate si vi se elibereaza personal stagiul de cotizare. E chiar recomandabil pt ca fimra din Cluj si-a asumat dupa mine mari riscuri platind despagubiri sociale fara actele doveditoare privind legalitatea acestor plati.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
codruta_grg spune:
Eu am solicitat adeverinta pt stagiul de cotizare la Bucuresti in iunie, inainte sa ma angajez si pe firma mea. Aceasta adeverinta am primit-o deabia in 6 octombrie. Intretimp, trebuia sa imi inregistrez in contabilitate concediul. In aceasta adeverinta am vazut ca din 2002 si oana in prezent doar 7 luni sunt trecute. Acuma ma gandesc sa fac o adresa catre pensiile Cluj unde sa arat cum sta treaba si daca sa restitui banii de pe concediul meu de maternitate. Problema e ca trebuie sa dau in judecata firma din Bucuresti la tribunalul din Bucuresti.
Deci nu am stagiul si mi s-au inregistrat concediile pana in prezent. Nu stiu ce sa fac.
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
marius spune:
Cred ca e o problema reala care se va termina cu rambursarea banilor cel putin intr-o proportie de 2/3 din suma din total. Dar depinde extrem de mult de situatia concreta.
Cu aceasta ocazie recomand TUTUROR sa isi faca timp cel putin o data sa-si verifice situatia legala privind asigurarile sociale si de sanatate. VERFICATI-VA oameni buni fisele electronice pana nu e prea tarziu.
Marius Pernes
codruta_grg spune:
Cum sa verificam fisele electronice?
Codruta &
Petra (9 august 2005)
marius spune:
Printr-o simpla cerere adresata casei de asigurari + copie dupa buletin sau carte de identitate.
Marius Pernes
codruta_grg spune:
Multumesc mult Marius!!
Eu inca sper sa depuna cei din Bucuresti declaratiile!!
Codruta &
Petra (9 august 2005)