- 1/2 kg. file de peste;
- 1/4 kg. ciuperci proaspete;
- 1 ceapa ;
- sare, piper, patrunjel, marar
- 1 paine (care se inmoaie putin in apa)
- 3 oua
- pesmet
Se caleste ceapa 2 min., dupa care se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa sa se fiarba in sucul propriu pana scade apa lasata de ciuperci. Cand s-a racit compozitia, se da prin masina de tocat impreuna cu pestele si painea. Se adauga 1-2 oua, condimentele, mararul si patrunjelul taiate marunt.
Cand compozitia este omogena se ia cate putin cu o lingura si se pune pe o foaie de aluminiu pt. a da forma crochetelor.
Apoi se dau prin faina, oul batut cu faina si apoi prin pesmet.
Se prajesc in ulei.
Se poate servi cu sote de legume, piure de cartofi.
Este delicios!!! Sper sa va placa.
Pofta buna!
Cristina & Amalia (20.04.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze Amalia