anxietate?
Buna mamicilor!!Ma primiti si pe mine in clubul vostru chiar daca nu sunt mamica?Problema mea e ca imi doresc si eu foarte mult un copil dar acum nu ma simt bine fizic,doctorii spun ca as suferi de anxietate dar eu nu prea pot sa cred pentru ca am niste simtome care ma duc cu gandul ca as avea altaceva:ameteli,stari de cadere de parca imi pierd cunostinta si mai nou mi-au aparut si niste puncte negre in campul vizual care se misca odata cu privirea.Nu stiu ce sa mai fac!!!Sunt disperata!!Daca a trecut cineva din voi prin starile astea va rog din suflet sa-mi dati si mie un sfat.Va pup.
Raspunsuri
qsar spune:
Buna cicia si bine ai venit printre noi.
Am pentru tine o veste "proasta" si una buna... pe care vrei sa o auzi prima? Glumesc. Vestea "proasta" este ca tulburarile anxioase sunt de cele mai multe ori insotite de manifestari fizice, unele chiar violente (stii, de exemplu, ca un atac serios de panica poate sa semene cu un infarct miocardic sau cu un stop cardio-respirator?)
Vestea buna este ca nu esti singura si ca o mana de ajutor, un cuvant de incurajare vei gasi cu siguranta (si) aici.
Q
Principesa spune:
Cicia, cum crezi tu ca se manifesta anxietatea? Care este reprezentarea ta asupra acestui diagnostic? De cand nu te simti bine fizic?
Este o gluma care circula care spune ca un om sanatos este un om insuficient investigat. Poate este si cazul tau si atunci aceste manifestari au o origine organica neidentificata inca. Dar daca ai facut suficiente evaluari medicale si nu s-a evidentiat o cauza atunci exista si posibilitatea sa nu existe. Asta nu inseamna ca ceea ce simti tu nu este real si nu ai nici de ce sa mai adaugi si alte stari negative gen rusine, vinovatie, confuzie.
Mai spui si ca nu te simti bine fizic acum. Ce inseamna acest acum? De cand nu te simti bine? Poti lega de un eveniment anume acest disconfort?
Ar mai fi util sa mai detaliezi si aspecte legate de situatia ta prezenta si pe alte planuri.
In functie de raspunsul tau voi putea formula niste ipoteze si eventual niste sugestii
Numai bine
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
cicia spune:
Da,ai dreptate ca ar trebui sa detaliez putin problema mea.Deci din punct de vedere emotional sunt foarte senisibila.Ma sensibilizeaza orice,imi fac probleme si pentru altii nu numai pentru mine.simtomele pe care le am sunt de 2 ani si ceva.DESTUL!!!Timp in care am facut numeroase investigatii:sange,radiografii,electroencefalograma.....numai RMN nu am facut.Insumate nu au ridicat nici un fel de probleme de aceea doctorii mi-au pus acest verdict ANXIETATE.Recunosc ca in acesti 2 ani am avut si momente sa zic mai bune,cand simtomele s-au mai ameliorat.Dar acum revin aceste simtome si destul de puternice.Intradevar tratament medicamentos nu am urmat inafara de niste pastile naturiste,Ca si Mg.Poate ar fi mai bine sa incep sa fac un tratament.Voi ce spuneti?
tyaa spune:
Cicia....Sa zic sa nu zic.....sa nu crezi ca vreau sa rad de tine, dar si eu am acele puncte negre in campul vizual care se misca o data cu privirea....pe astea le am din cauza toxoplasmozei. Poate ti-am raspuns la o intrebare..sau poate nu.
Imi cer scuze ca m-am bagat.
Te pup
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
danitin spune:
In primul rand ce spun doctorii??? Cum explica ei punctele negre si celelalte simptome?
Si eu am sufeit de anxietate, inca tare rau, dar aveam doar momente in care imi era cumplit de frica sa nu ma imbolnavesc, stateam ore in sir si disecam problema, ma tot gandeam ce sa fac in cazul in care sufar de o boala incurabila ... brrr a fost foarte rau. In plus imi era frica sa nu raman fara serviciu, imi era frica de examene, imi era frica ca am sa mor la nastere, ei, tot felul de piticuti din astia...
De asta te intreb, cum se manifesta practic la tine anxietatea?
Mamica de spiridus
Poze cu Loriana
http://community.webshots.com/user/danielactin
cicia spune:
Scuza-ma ce este toxoplasmoza?Este ceva grav?Ce alte simtome mai ai?Eu vad acele puncte negre de 7 luni!!Cum ai descoperit?Ce analize ai facut?
ovidiu bufnila spune:
Cicia, buna seara. Daca mai esti pe forum, si daca accepti, poti sa spui ce s-a intamplat exact cu sapte ani in urma in viata ta?
quote:
Initial creeata de cicia
Buna mamicilor!!Ma primiti si pe mine in clubul vostru chiar daca nu sunt mamica?Problema mea e ca imi doresc si eu foarte mult un copil dar acum nu ma simt bine fizic,doctorii spun ca as suferi de anxietate dar eu nu prea pot sa cred pentru ca am niste simtome care ma duc cu gandul ca as avea altaceva:ameteli,stari de cadere de parca imi pierd cunostinta si mai nou mi-au aparut si niste puncte negre in campul vizual care se misca odata cu privirea.Nu stiu ce sa mai fac!!!Sunt disperata!!Daca a trecut cineva din voi prin starile astea va rog din suflet sa-mi dati si mie un sfat.Va pup.
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
cicia spune:
In urma cu 7 ani???.....Daca stau bine si ma gandesc nimic important(imi aduc aminte)!DE CE???
monica_s spune:
Ți-am citit toate mesajele de pana acum si a observat ca in toate dai atentie simptomelor fizice si ai pomenit doar ceva in treacăt despre ceea ce simti. Oricum, luând in considerare ca toate ivestigatiile pe care le-ai facut nu au scos nimic la iveala, ceea ce ai spus tu despre sensibilitatea ta si despre grijile pe care ti le faci pentru tine si pentru ceilalti ma fac si pe mine sa cred ca este vorba despre anxietate.Este ceva obisnuit ca persoanele care sunt anxioase sa aiba tot felul de simptome fizice pentru ca anxietatea e insotita de manifestari la nivelul sistemului nervos vegetativ care este cel care controleaza functionarea organelor. Gandeste-te ce simti cand te sperii foarte tare - poate transpiri, sau simti ca "ingheti", sau ti se "inmoaie picioarele". Cum anxietatea este o frica, o neliniste permanenta (care poate oscila ca intensitate) e normal sa apara numeroase simptome fizice. Si mai e un aspect care tine de educatia noastra legata de sanatate: am fost invatati sa acordam atentie sanatatii fizice si mai putin celei emotionale (de multe ori o problema in aceast domeniu e considerata moft sau slabiciune). Ai fost pana acum de multe ori la medic, incearca sa mergi si la un psihoterapeut (care poate fi un psiholog sau psihiatru) si sa sa vezi daca nu te poate el ajuta. De foarte multe ori aceste cazuri se pot rezolva in acest fel, fara sa fie nevoie de medicamente. Iti doresc multa sanatate si sa gasesti cat mai curand o solutie pentru problema ta.