Un salariu premiu pentru nastere.Cum?
Stiu ca s-a mai scris despre acest subiect,dar nu reusesc sa gasesc paginile care ma intereseaza.
Lucrez lao institutie bugetara,mai exact la ambulanta.Am nascut in 22 septembrie un baietel,si firma ar fi trebuit sa imi dea un salariu,conform a ceea ce am aflat aici pe forum,de fapt conform Contractului colectiv de munca pe 2005-2006.Contabilul nostru insa nu stie nimic(?).Ce as putea face pentru a-l primi in mod amiabil,caci peste 2 ani ma voi reintoarce la lucru si nu as vrea sa imi fac dusmani?
La ultima noastra discutie i-am spus chiar si numrul articolului din CCM,si tot nimic.Ce pot sa fac?
Mirela
Raspunsuri
badjoke spune:
quote:
Initial creeata de cmirela35
Stiu ca s-a mai scris despre acest subiect,dar nu reusesc sa gasesc paginile care ma intereseaza.
Lucrez lao institutie bugetara,mai exact la ambulanta.Am nascut in 22 septembrie un baietel,si firma ar fi trebuit sa imi dea un salariu,conform a ceea ce am aflat aici pe forum,de fapt conform Contractului colectiv de munca pe 2005-2006.Contabilul nostru insa nu stie nimic(?).Ce as putea face pentru a-l primi in mod amiabil,caci peste 2 ani ma voi reintoarce la lucru si nu as vrea sa imi fac dusmani?
La ultima noastra discutie i-am spus chiar si numrul articolului din CCM,si tot nimic.Ce pot sa fac?
Mirela
1) Tu scrii aici de indemnizatia pt cresterea copilului
Hai sa-ti spun cum a fost la mine.
Mai intii am depus o cerere prin care solicitam concediu de crestere a copilului 2 ani de zile la care am anexat copia dupa certificatul de nastere al copilului si copie de pe buletin.
Restul intra in atributiunile angajatorului sa depuna actele mai departe pt a primi cele 8 milioane timp de 2 ani de zile.
Eu lucrez la o fabrica privata, dar n-are importanta asta.
Legea e lege pt toate mamicile care au cotizat la CAS minim 10 luni de zile (parca).
Tu trebuie sa depui cererea la Serviciul Personal din cadrul institutiei.
Daca nici acolo nu se intelege, programeaza-te in audienta la Directorul General. Asta nu inseamna sa te certi cu nimeni. Este dreptul tau si nu trebuie sa te "culci pe urechea bleaga", ca sa ma exprim asa.
2) In titlu intrebi de "salariu premiu pt nastere" care este cu totul altceva
Intr-adevar si eu cand am nascut (in 2004) am luat un 1.400.000 lei pt nastere.
Ca sa iei aceasta suma tebuie sa te duci la primaria sectorului de domiciliu (nu mai stiu exact cu ce acte), ca sa poti beneficia de aceasta suma care se da doar o data.
Si intr-adevar contabilul de la serviciul tau n-avea sa stie de aceasta "prima".
Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa!
Toate cele bune!
"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho
cmirela35 spune:
Badjoke,draga!
Nu ma refeream nici la CIC,nici la premiu acordat de primarie.In Contractul Colectiv de Munca pe 2005-2006,una din obligatiile angajatorului este sa plateasca mamei care a nascut un salariu premiu de nastere.Articolul se refera la Angajator,nu la stat.Datorita faptului ca ai nascut in 2004 nu ai beneficiat de acest salariu.Rog pe cineva care este in tema sa ma ajute.Muktumesc.
Mirela
Silvia_Pui spune:
Eu am primit salariul despre care vorbesti chiar daca copilul meu este adoptat . Cand am adus certificatul de nastere nou am primit acest salariu egal cu un salariu mediu pe societate .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
denis spune:
Si eu am primit salariul despre care vorbesti. Desigur, l-am cerut... nu mi l-ar fi dat firma daca nu-l ceream.. dar imediat ce am depus o cerere la Director, in care specificam legea (Contr Colectiv de munca unic la niv national..si art. respectiv..) n-am avut nici un fel de probleme..
Ba mai mult, acum sunt la serviciu si, invocand acelasi contract colectiv de munca, am program de 6 ore, si sunt platita integral..
Deci, se poate. Nu renunta la drepturile tale.
Denisa
gabitzam spune:
Uitati aici Contractul colectiv de munca la nivel national pentru 2005-2006: http://www.dsclex.ro/contracte/ccm_2005.htm
Salariul acela dat la nastere mamei, sau tatalui daca mama nu lucreaza, este prevazut la art.51 aliniatul c)
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei
Pozele cele mai noi
irina.c. spune:
Mirela ,uite si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51291&SearchTerms=salar,premiu" target="_blank">aici o discutie referitoare la acest subiect.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
cristinamh spune:
poate pare putin offtopic, dar l-am pus pe tati sa intrebe la el la servici daca primeste...
lucreaza intr-un institut de cercetare - bugetar deci- si i s-a raspuns ca ei nu au semnat contractul colectiv de munca, ei au contracte individuale semnate la angajare. in cazul lui, asta fiind acum vreo 5 ani.
cum ar sta situatia?? e posibil sa nu se tina cont de o masura care, din cate inteleg eu pe-aici, se aplica la " nivel national"???
Cristina
36+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
nastasie spune:
nici eu nu am stiut de acest premiu.eu lucrez la firma mamei mele dar nu mai are activitate.sotul lucreaza in armata si doar ce a reinnoit contractul.mai poate lua el acest drept?
albumul meu
nepotelele mele
adriana&
razvan 01.11.2004
T_Ioana spune:
Din ce am inteles eu CCM unic la nivel national nu se aplica institutiilor bugetare! Cel putin asa m-au asigurat toate "tantiile" de pe la institutiile de stat pe unde am fost.
Ioana
cu
Razvan Gabriel 33 fix
Pozicile mele
Samburelul
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"