retete in vase zepter
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor,
de curand mi-am luat o oala Zepter si nu stiu sa gatesc in ea. va rog ajutati-ma si pe mine cu retete idei si sfaturi .
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ADINUTZA/ADINUTZA.jpg)
ADINUTZA spune:
Eu as putea sa-ti dau ceva retete de facut in vase zepter, dar spune tu ce ai vrea sa faci supe, mancare cu carne, deserturi...ca sa nu scriu aiurea.
www.adina.as.ro/" target="_blank">noi
tot noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danita spune:
eu mi-am luat o oala de 4,7 litri in care sa pot face de toate . nu am avut bani sa imi iau mai multe accesorii. as vrea sa gatesc supe/ciobe, mancare cu carne sau fara si orice se poate face in ea .
am incercat un gulas si un pilaf si au iesit bune .
tu ce gatesti in general in oala zepter? eu as vrea mai ales retete care nu se pot gati in retetele traditionale.
multumesc de raspuns
danita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Arhistefy spune:
Si pe mine m-ar interesa asemenea retete. In vasele mele Zepter eu nu fac altceva decat sa fierb legumele fara apa si sa prajesc carnea fara ulei.
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alecxa spune:
La Zepter au de vinzare si o carte de bucate, cu retete care se pot prepara in vasele Zepter.
alecxa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela68/mirela68.jpg)
mirela68 spune:
Eu am 2 vase Zepter, o oala pt supa-ciorba si una pt felul doi si nu gatesc retete "speciale" in ele. Le folosesc "normal" la gatitul de zi de zi .
Mirela
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ADINUTZA/ADINUTZA.jpg)
ADINUTZA spune:
O sa va scriu, in limita timpului disponibil, retete di cartea de bucate Zepter.
Pentru inceput ceva usor, cu savoare mediteraneana:
Sandvisuri italiene la cuptor
1/2 bagheta paine
200 gr cascaval
4 rosii
4 felii de sunca
maghiran, masline, sare, piper
ulei-dupa dorinta
Feliile de paine se ung cu ulei, apoi punem cascavalul, 2 felii de rosii, sunca si 2 masline. Presaram condimentele si asezam sandvisurile in vasul Zepter pe care l-am incalzit in prealabil si le mai coacem la cuptor inca 10 minute.
Salata de carnati si cascaval cu ardei si porumb
250gr carnati
200 gr branza/cascaval
2 ardei
2 cepe
300 gr porumb (din congelator)
2 linguri otet
sare, piper, 2 linguri ulei
Carnatii si ceapa se taie rondele, porumbul se fierbe,ardeii si casul se taie taietei. Se amesteca toate cu ulei, se pun condimentele si putin otet. Se lasa in vas sa se odihneasca(citat din carte). Se serveste cu paine din faina integrala.
Supa de ciuperci
500 gr ciuperci
1 ceapa mare
1/2 litru apa
2 galbenusuri
125 ml smantana
sare, piper, nucsoara
1 legatura patrunjel
Vasul Zepter il incalzim la temp medie. Punem ceapa tocata si dupa cateva secunde punem ciupercile taiate in 4 si apa. Punem capacul si fierbem 10-15 minute. Luam vasul de pe foc si punem galbenusul amestecat cu smantana si putin lapte(daca aveti la indemana) si presaram patrunjelul tocat marunt. Asta e chiar buna, parerea mea.
Gulas de Szeghedin
600 gr ceafa de porc
250 gr ceapa
2 catei usturoi
2 linguri boia, sare
500 gr varza nu prea acra
putin chimen
125 ml smantana
Carnea se taie cubulete, o stergem si apoi o fierbem inabusit in vas. Punem ceapa pana devine transparenta, apoi usturoiul, sarea, boiaua. Punem si varza (scursa) peste carne, apoi chimenul si mai fierbem 40-50 min. Cand s-a fiert pe jumatate amestecam gulasul. Inainte de a-l servi, adaugam smantana.
Eu am cartea de bucate dar gatesc mancaruri traditionale in sistem, De ex jos supa/ciorba si sus, in combi bol felul 2 adica orez, cartofi, paste etc cu carne sau deserturi.
Cartea e mai mult de decor, retetele sunt prea ciudate pentru noi adica au ingrediente pe care noi nu le mancam gen sparanghel, cicoare, gorgonzola ca sa dau doar cateva exemple.
www.adina.as.ro/" target="_blank">noi
tot noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
monagan spune:
Buna tuturor. Eu le folosesc de 16 ani si vreau sa va spun ca gatesc absolut orice. Retetele care sint in cartea de bucate Tzepter, nu prea le-am aplicat, probabil din comoditate.
MG
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danita spune:
ieri am incercat sa prajesc fara ulei niste carnita de vitel, nu mi-a iesit prea buna, unde am gresit? am batut-o putin ca la snitel .... si am pus-o acolo in oala incinsa. a ieist ca o talpa .
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lizy spune:
eu am incercat sa prajesc ficat de porc, fara ulei.Rezultatul ? ficatul s-a prins de fundul oalei, care s-a innegrit si asa a rams.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)