În fiecare zi cu Dumnezeu (partea a II-a)
Raspunsuri - Pagina 9
alexxia spune:
Cel binecuvântat
I-am cerut Domnului putere, ca să pot face orice.
Dar m-am născut slab, ca sa ma supun cu umilinta
Am cerut sanatate, ca sa fac lucruri marete,
Dar m-am nascut fragil, ca sa fac lucruri importante.
Am cerut bogatii, ca sa fiu fericit.
Dar mi s-a daruit saracie, ca sa fiu intelept.
Am cerut putere, ca sa-i pot slavi pe oameni,
Dar mi s-a dat slabiciune, ca sa am nevoie de Dumnezeu
Am cerut toate lucrurile care care ma puteau face fericit
Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
Nu am primit nimic din ce am cerut,
Dar mi s-a oferit tot ceea ce sperasem.
Si in ciuda dorintelor pe care le-am avut,
Rugaciunile mele au primit raspuns
Printre toti cei din jur
Ma simt binecuvantat.
Alexxia
alexxia spune:
De ce a trebuit să moară Cristos? N-ar fi putut El realiza mai multe trăind o viată plină si fericită? Gânditi-vă la oamenii pe care i-ar fi putut vindeca, la învătăturile pe care le-ar fi putut da. Cristos a trebuit să moară din cauza stării omului în fata lui Dumnezeu. Noi suntem complet neajutorati să ne salvăm singuri, dar dragostea lui Dumnezeu ne-a asigurat o cale: crucea lui Cristos.
Principiile crucii
Crucea a însemnat o jertfă adecvată. Nu poate exista iertare fără o moarte jertfitoare (Evrei, 9:22). Prin moartea Sa pe cruce, Isus Cristos a prezentat în fata lui Dumnezeu o jertfă suficientă pentru a plăti păcatele întregii omeniri.
Crucea a însemnat un înlocuitor necesar. La acest lucru s-a gândit Isus când le-a spus ucenicilor că Îsi va da viata "răscumpărare pentru multi" (Marcu, 10:45). Fie că si-au dat seama atunci sau nu, ucenicii au învătat curând că Cristos a plănuit să-Si dea viata în schimbul iertării lor de păcat si de vină. Pe cruce, Cristos a murit în locul lor - si în locul nostru.
Rezultatele crucii
Împăcarea: Avem pace cu Dumnezeu. Când Isus Cristos a murit pe cruce, El a făcut posibilă împăcarea noastră cu Dumnezeu si restabilirea relatiei cu El prin credinta în Cristos.
Justificarea: Suntem declarati drepti înaintea lui Dumnezeu, pentru că Isus a luat pedeapsa noastră. De aceea, când credem în El, păcatele noastre nu ne mai apasă.
Răscumpărarea: Suntem răscumpărati de păcatele noastre si de condamnare. Moartea lui Cristos mai înseamnă că am scăpat de robia păcatului si a lui Satan. Pretul răscumpărării pentru păcatele noastre a fost plătit în întregime.
Ispăsirea: Am scăpat de mânia lui Dumnezeu. Acest lucru este posibil datorită unei jertfe acceptată de Dumnezeu în locul jertfei noastre. Jertfa a fost oferită pentru a satisface dreptatea lui Dumnezeu si pentru a îndepărta mânia Lui de la noi.
Dumnezeu Si-a arătat dragostea fată de noi - cu un pret mare însă. În persoana lui Isus Cristos, Dumnezeu a devenit un membru al rasei umane. El a trăit întreaga Sa viată fără păcat. Apoi, desi nevinovat, El a murit de o moarte teribilă ca să facă posibilă mântuirea.
Ai crezut în El?
Mart De Haan
Cu drag
Alexxia
alexxia spune:
CE ESTE O RELATIE PERSONALĂ CU DUMNEZEU?
Care este sensul afirmtiei unui om care spune că are o relatie personală cu Dumnezeu? Biblia nu foloseste aceste cuvinte. Dar ea ne arată importanta cunoasterii, iubirii si încrederii într-un Dumnezeu personal. Să privim cu atentie la semnele unei relatii personale cu Dumnezeu.
O relatie spirituală. Să-L întâlnim pe Dumnezeu nu înseamnă să-L vedem cu ochii fizici. Nu trebuie să asteptăm o viziune sau vise care să ne schimbe viata. Îl putem întâlni pe Dumnezeu cu ochii mintii. Deoarece El este un Spirit Atotputernic, Atotprezent, El ni se poate revela la un nivel mult mai adânc decât cel al simturilor fizice.
O relatie care-L are pe Cristos în centru. Cristos, Cuvântul viu, revelează, defineste si exprimă personalitatea Tatălui. Cristos trebuie să fie mereu în gândurile noastre ca Domn si Sursă a vietii.
O relatie bazată pe respect. "Frica Domnului este începutul stiintei" (Proverbele, 1:7). Nimeni nu merită mai multă temere din partea noastră decât Dumnezeu. El singur hotărăste unde ne vom petrece vesnicia. O asemenea autoritate merită respectul si teama noastră.
O relatie care se dezvoltă. Cresterea în maturitate cere timp si răbdare. Niciodată nu trebuie să fim satisfăcuti cu nivelul nostru de cunoastere a lui Dumnezeu. De asemenea, trebuie să avem răbdare cu noi însine si să nu asteptăm mai mult decât asteaptă Dumnezeu de la noi. Să nu grăbim procesul, dar nici să nu-l oprim.
Există câtiva pasi pentru începerea unei astfel de relatii.
Primul pas: Trebuie să recunoastem că sunt pierduti. Biblia spune că toti trăim în această lume fizică, dar suntem morti fată de lumea spirituală si tânjim după viata pentru care ne-a creat Dumnezeu.
Pasul al doilea: Trebuie să aflăm ce a făcut Dumnezeu pentru noi. Pentru a rezolva problema relatiei întrerupte cu Tatăl, Isus a murit în locul nostru, oferindu-Se pe Sine ca jertfă perfectă pentru a plăti pretul păcatului.
Pasul al treilea: Trebuie să credem si să primim darul lui Dumnezeu. Nimeni nu poate câstiga o relatie cu Dumnezeu. Este un dar al dragostei si milei Sale - nu o răsplată pentru efortul nostru. Suntem salvati prin credinta în Cristos.
A avea o relatie cu Dumnezeu nu este calea împlinirii tuturor dorintelor noastre. Nu este cheia succesului financiar, a unei sănătăti perfecte sau a unei vieti lungi. Este un sens al găsirii scopului fundamental, al securitătii si al sperantei.
Mart De Haan
Cu dragoste
Alexia
alexxia spune:
PSALMUL 46.
1. Dumnezeu este adapostul* si sprijinul nostru, un ajutor**, care nu lipseste niciodata in nevoi.
*Ps.62.7,8;91.2;142.5. **Deut.4.7. Ps.145.18.
2. De aceea nu ne temem, chiar daca s'ar zgudui pamintul, si s'ar clatina muntii in inima marilor.
3. Chiar* daca ar urla si ar spumega valurile marii, si s'ar ridica pina acolo de sa se cutremure muntii. -
*Ps.93.3,4. Ier.5.22. Mat.7.25.
4. Este un riu*, ale carui izvoare inveselesc cetatea** lui Dumnezeu, sfintul locas al locuintelor Celui Prea Inalt.
*Isa.8.7. **Ps.48.1,8. Isa.60.14.
5. Dumnezeu este in* mijlocul ei: ea nu se clatina; Dumnezeu o ajuta in revarsatul zorilor.
*Deut.23.14. Isa.12.6. Ezec.43.7,9. Osea 11.9. Ioel 2.27. Tef.3.15. Zah.2.5,10,11;8.3.
6. Neamurile* se framinta, imparatiile se clatina, dar glasul Lui rasuna, si pamintul** se topeste de groaza.
*Ps.2.1. **Ios.2.9,24.
7. Domnul* ostirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scapare pentru noi. -
*Vers.11. Num.14.9. 2 Cron.13.12.
8. Veniti* si priviti lucrarile Domnului, pustiirile, pe cari le-a facut El pe pamint.
*Ps.66.5.
9. El* a pus capat razboaielor pina la marginea pamintului; El a sfarimat** arcul, si a rupt sulita, a ars cu† foc carale de razboi. -
*Isa.2.4. **Ps.76.3. †Ezec.39.9.
10. „Opriti-va, si sa stiti ca Eu sint Dumnezeu: Eu stapinesc* peste neamuri, Eu stapinesc pe pamint. -11 Domnul* ostirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scapare pentru noi. -
Nicolamar spune:
alexia,
ma bucur pentru tine ca poti sa scrii in fiecare zi.
Eu am o probleca m-am lenevit putin, nu mai citesc din biblie, poate si din cauza starilor mele de rau si mai multe. Stiu ca nu exista scuza. Asta este.
Felicitari.
alexxia spune:
Momente in viata
precum durerea care iti strafulgera spatele
Sau frica apasatoare la decolarea unui avion
Ca un cuvant care raneste, venit din partea cuiva apropiat.
Sau caderea ca urmare a unei neatentii.
Sau vestea zguduitoare cu privire la moartea unui cunoscut
Momente in viata
fara preaviz.In orice clipa posibile.
Sa te simti amenintat. Incapabil de a reactiona.
Coplesit de incordare.Nesigur.
Curajul scade.
Cat de departe pot planifica viitorul?
Momente in viata
Se aseamana cu semnalele rosii si verzi
Un moment e suficient pentru a face ca inima sa bata navalnic
Un altul pentru a o face sa inceteze sa mai bata
Uneori gasesc pe cineva
care imi poate arata calea
Altadata caut cu multa greutate tinta
Un moment poate schimba viata pentru totdeauna
Astfel de momente in viata
sunt surprinzatoare
Nu le pot nici evita, nici prevede
Ele ne fac sa recunoastem gandurile lui Dumnezeu
Sosesc cel mai adesea in mod inoportun,
si raman de multe ori fara raspuns
Insa credinta in Isus Cristos
ar putea capata mai multa profunzime
tocmai prin asemenea surprize
Alexxia
alexxia spune:
PSALMUL 37.
Un psalm al lui David.
1. Nu te minia pe cei rai, si nu te uita cu jind la ceice fac raul;
2. caci sint cositi iute ca iarba, si se vestejesc ca verdeata.
3. Increde-te in Domnul, si fa binele; locuieste in tara, si umbla in credinciosie.
4 Domnul sa-ti fie desfatarea, si El iti va da tot ce-ti doreste inima.
5. Incredinteaza-ti soarta in mina Domnului, increde-te in El, si El va lucra,
6. El va face sa straluceasca dreptatea ta ca lumina, si dreptul tau ca soarele la ameaza.
7. Taci inaintea Domnului, si nadajduiestein El. Nu† te minia pe cel ce izbuteste in umbletele lui, pe omul, care isi vede implinirea planurilor lui rele.
8. Lasa minia, paraseste iutimea; nu te supara, caci supararea duce numai la rau.
9. Fiindca cei rai vor fi nimiciti, iar cei ce nadajduiesc in Domnul vor stapini tara.
.
10. Incaputina vreme, si cel rau nu va mai fi; te vei uita la locul unde era, si nu va mai fi.
11. Cei blinzi mostenesc tara, si au belsug de pace.
12. Cel rau face la planuri impotriva celui neprihanit, siscrisneste din dinti impotriva lui.
13. Domnul ride de cel rau, caci vede ca-i vine si lui ziua.
14. Cei rai trag sabia si isi incordeaza arcul, ca sa doboare pe cel nenorocit si sarac, ca sa junghie pe cei cu inima neprihanita.
15. Dar sabialor intra in insas inima lor, si li se sfarima arcurile.
16. Mai mult face putinul celui neprihanit, decit belsugul multor rai.
17. Caci bratele celui rau vor fi zdrobite, dar Domnul sprijineste pe cei neprihaniti.
18. Domnul cunoaste zilele oamenilor cinstiti; si mostenirea lor tine pe vecie.
19. Ei nu ramin de rusine in ziua nenorocirii, ci au de ajuns in zilele de foamete.
20. Dar cei rai pier, si vrajmasii Domnului sint ca cele mai frumoase pasune: pier, pier ca fumul.
21. Cel rau ia cu imprumut, si nu da inapoi; dar cel neprihanit este milos, si da.
22. Caci cei binecuvintati de Domnul stapinesc tara, dar cei blestemati de El sint nimiciti.
23. Domnul intareste pasii omului, cind Ii place calea lui;
24. daca se intimpla sa cada, nu este doborit de tot, caci Domnul il apuca de mina.
25. Am fost tinar, si am imbatrinit, dar n'am vazut pe cel neprihanit parasit, nici pe urmasii lui cersindu-si pinea.
26. Ci el totdeauna este milos, si da cu imprumut; si urmasii lui sint binecuvintati.
27. Departeaza-te de rau, fa binele, si vei dainui pe vecie.
28. Caci Domnul iubeste dreptatea, si nu paraseste pe credinciosii Lui. Totdeauna ei sint supt paza Lui, dar saminta celor rai este nimicita.
29. Cei neprihaniti vor stapini tara, si vor locui in ea pe vecie.
30. Gura celui neprihanit vesteste intelepciunea, si limba lui trimbiteaza dreptatea.
31. Legea Dumnezeului sau este in inima lui; si nu i se clatina pasii.
32. Cel rau pindeste pe cel neprihanit, si cauta sa-l omoare.
33. Dar Domnul nu-l lasa in minile lui, si nu-l osindeste cind vine la judecata.
34. Nadajduieste in Domnul, pazeste calea Lui, si El te va inalta ca sa stapinesti tara: vei vedea pe cei rai nimiciti.
35. Am vazut pe cel rau in toata puterea lui; se intindea ca un copac verde.
36. Dar cind am trecut a doua oara, nu mai era acolo; l-am cautat, dar nu l-am mai putut gasi.
37. Uita-te bine la cel fara prihana, si priveste pe cel fara viclesug; caci omul de pace are parte de mostenitori.
38. Dar cei razvratiti sint nimiciti cu totii, saminta celor rai este prapadita.
39. Scaparea celor neprihaniti vine dela Domnul; El este ocrotitorul lor la vremea necazului.
40. Domnul ii ajuta si-i izbaveste; ii izbaveste de cei rai si-i scapa, pentruca se incred in El.Spre aducere aminte.
Cu drag
Alexxia
alexxia spune:
ZIUA CEA REA
In viata noastra de oameni pe acest pamant, ne confruntam cu necazuri, cu probleme.Am avut, avem si vom mai avea "zile rele".
Numai ca uneori aceste zile par a nu se sfarsi, par a nu ajunge la capat si noi nu mai avem putere sa luptam.
Cum sa trecem prin aceste "zile rele", la cine sa gasim ajutor ?
Numai cine a trecut prin suferinta ne poate intelege cu adevarat. Si oare cine a suferit mai mult ca Domnul Isus. Viata Lui a fost inlantuire de "zile rele".
Incepand cu venirea Sa pe lume : s-a nascut intr-un grajd. Lasand la o parte imaginea idilica pe care ne-am creat-o despre grajdul caldut cu o iesle cu paie proaspete si uscate, nasterea intr-un grajd este o realitate cruda si deloc placuta. Stim cu totii cum arata un grajd si mai stim ca acel loc de multe ori umed , murdar si plin de animale , nu este locul unde sa vina pe lume un copil.
Inca de mic copil s-a lovit de ura si rautatea celor din jur. Irod de cum a aflat ca s-a nascut a cautat cu tot dinadinsul sa-L omoare.
A trecut apoi printr-o perioada de emigrare, in care a simtit ce inseamna dorul de casa si sa traiesti ca strain in Egipt. (Matei 2:13-18)
De-a lungul vietii Lui, Domnul Isus a experimentat in nenumarate randuri respingerea si ura celor din jur, totul culminand cu tradarea unuia dintre al lui - Iuda -, arestarea Sa, judecarea, umilirea si in final rastignirea .
Dar in toate aceste "zile rele" ale vetii Sale Domnul Isus a fost mai mult decat biruitor.
Urmarind cu atentie ultima zi din viata Domnului Isus putem invata cum sa fim si noi biruitori asupra crizei.
Pe cruce Domnul Isus a facut 7 afirmatii ( 7 retete pentru noi ):
1. " Tata iarta-i ca nu stiu ce fac"- Luca 23:34
Hotaraste sa-i ierti pe cei care se straduiesc sa-ti faca viata mizerabila.Daca nu ierti esti o victima de doua ori : intai pentru ca suferi din cauza celui care te ranit si apoi pentru ca traiesti cu el in gand ( gandurile cu privire la el te voi macina ). Sageata urii se stinge numai prin iubire. Raul intampinat rau agraveaza lucrurile.
2. "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai" - Luca 23:43
Ajuta-i pe cei care trec ca si tine prin suferinte, prin necazuri.
Talharul de pe cruce avea nevoie de o mangaiere, de o nadejde, pe care o primeste de la Domnul Isus care era si el coplesit de durere si suferinta.
Cauta pe cineva care sufera si da-i o mana de ajutor (daca esti sarac intotdeauna vei gasi pe cineva mai sarac ca tine, ...sau mai bolnav, sau mai persecutat)
In timp ce-i ajuti pe altii te ajuti pe tine, viata ta se va schimba.
3.Nu uita sa le porti de grija celor dragi tie. Domnul Isus nu a uitat, a vazut-o pe Maria si ( Ioan 19 : 26-28 ) a incredintat-o lui Ioan. Oare era cineva mai potrivit decat Ioan , ucenicul iubirii, acea persoana tandra care la cina cea de taina stand cu capul pe pieptul Domnului Isus a auzit cum bate inima Lui Dumnezeu pentru oameni.
In ziua cea rea avem tendinta de a uita de cei dragi , de faptul ca si ei sufera odata cu noi. Sa incercam sa nu marim raul pe care-l resimt si ei printr-o atitudine nepotrivita.
4. "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit" Matei 27:4-6
Daca in suferinta , ai intrebari tulburatoare pune-i-le lui Dumnezeu, nu-i tortura pe oameni cu ele. Ei nu au raspunsul. De exemplu atunci cand loveste moartea intr-o familie , intrebarile care vin sunt: De ce mie ? De ce in familia mea ? De ce copilul meu?, dar nimeni nu stie de ce .Raspunsul la astfel de intrebari il are doar Dumnezeu.
Iov a inteles acest lucru si dupa ce a pierdut tot ce putea pierde un om : avere, copii, sanatate, prieteni, l-a intrebat pe Dumnezeu "de ce ?".
5 "Isus a zis: Mi-e sete !" - Ioan 19:28-29.
Ramai in limitele umanului. Recunoaste-ti nevoile si nu te teme sa te lasi ajutat, nu esti un supraom.
Domnul Isus a cerut apa. Noi gresim pozand in oameni fara probleme care au totul in control. Si de multe ori nu cerem ajutor ( chiar daca avem nevoie ) pentru ca ne simtim vulnerabili.
6."Isus a zis: S-a ispravit" - Ioan 19:30
Necazul are un scop si ceea ce e foarte imbucurator se si termina. Maine e o alta zi. Necazul se va sfarsi.
7."Tata in mainile Tale imi incredintez duhul"- Luca 23:46
Dupa ce ai facut tot ce trebuia ca sa indrepti situatia in care te afli, tot ce mai poti face este sa te incredintezi in mana Lui Dumnezeu. Spune-i Lui ca tu ai facut tot ce iti statea in putinta si ca il rogi pe El sa preia problema ta, ai incredere in El si Dumnezeu va lucra.
cu drag
Alexxia
alexxia spune:
PSALMUL 20.
Catre mai marele cintaretilor. Un psalm al lui David.
. Sa te asculte Domnul in ziua necazului, sa te ocroteasca* Numele Dumnezeului lui Iacov, *Prov.18.10.
2. sa-ti trimeata ajutor din locasul* Sau cel Sfint, si sa te sprijineasca din Sion!
*1 Reg.6.16. 2 Cron.20.8. Ps.73.17.
3. Sa-Si aduca aminte de toate darurile tale de mincare, si sa primeasca arderile tale de tot! (Oprire.)
4. Sa-ti dea* ce-ti doreste inima, si sa-ti implineasca toate planurile tale!
*Ps.21.2.
5. Atunci noi ne vom bucura* de biruinta ta, si vom flutura steagul in** Numele Dumnezeului nostru. Domnul sa-ti asculte toate dorintele tale!
*Ps.9.14. **Exod.17.15. Ps.60.4.
6. Stiu de acum ca Domnul scapa pe unsul* Sau, si-i va raspunde din ceruri, din locasul Lui cel Sfint, prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui.
*Ps.2.2.
7. Unii* se bizuiesc pe carale lor, altii pe caii lor; dar noi** ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru.
*Ps.33.16,17. Prov.21.31. Isa.31.1. **2 Cron.32.8.
8. Ei se indoaie si cad; dar noi ne ridicam si raminem in picioare.
9. Scapa, Doamne, pe imparatul, si asculta-ne cind Te chemam!
cu drag
Alexxia
alexxia spune:
PSALMUL 61.
Catre mai marele cintaretilor. De cintat pe instrumente cu coarde. Un psalm al lui David.
1. Asculta, Dumnezeule, strigatele mele, ia aminte la rugaciunea mea!
2. Dela capatul pamintului strig catre Tine cu inima mihnita, si zic: „Du-ma pe stinca pe care n'o pot ajunge, caci este prea inalta pentru mine!
3. Caci Tu esti un adapost pentru mine, un turn* tare impotriva vrajmasului.
*Prov.18.10.
4. As* vrea sa locuiesc pe vecie in cortul Tau: sa** alerg la adapostul aripilor Tale. -
*Ps.27.4. **Ps.17.8;57.1;91.4.
5. Caci Tu, Dumnezeule, imi asculti juruintele, Tu imi dai mostenirea celorce se tem de Numele Tau.
6. Tu adaugi* zile la zilele imparatului: lungeasca-i-se anii pe vecie!
*Ps.21.4.
7. In veci sa ramina el pe scaunul de domnie, inaintea lui Dumnezeu! Fa ca bunatatea* si credinciosia Ta sa vegheze asupra lui!
*Ps.40.11. Prov.20.28.
8. Atunci voi cinta neincetat Numele Tau, si zi de zi imi voi implini juruintele.
cu drag
Alexxia