Bebelusi de mai-iunie 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 5
mygirl spune:
Newmami, superb Patrick-dovelecelul! Va invidiez ptr sarbatorile voastre, ca s-a pastrat traditia. Aici nici colindul de Craciun nu mai e ce-a fost, ti-e frica sa deschizi usa ca vin niste haidamaci carora dc nu le dai bani fac o fatza de mai-mai sa-ti dea in cap. Si dc le dai bani, se duce vorba si vin ca oile, in turme...asa ca ne facem ca "nu suntem acasa" si primim doar copiii vecinilor...cand ii recunoastem pe vizor![]()
Pai mie imi place de Patrick, tie de Alexandra...cine stie, poate peste douaj'de ani punem de-o incuscrire
.
Oana,
de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre
Mercedes spune:
Multumesc frumos fetelor pentru raspunsuri referitoare la orele de somn
newmami- frumoasa costumatie!
Cornelia ce ti mai fac copilasii?
Si Bia mea suge tot ce prinde preferinte degetelele si pumnul
Nu prea ii place suzeta o foloseste doar atunci la culcare cand vreau sa inlocuiesc ceaiul cu suzeta. Este cand merge este cand nu
Cu fiica mea sigur firmele care comercializeaza ceaiurile nu dau faliment
roisin spune:
Iaca am revenit.
Ina e ceva mai bine, s-a trezit vesela si rozalie in obraji, dar inca n-am indraznit sa-i mai dau laptic, acum e p-afara cu maica-mea, cand se intoarce bagam bibele.
Inclin sa cred ca problema a aparut de la fructe, i-am dat ieri aproape juma' de borcanel de piersica + fructul pasiunii de la Nestle (din care de altfel i-am mai dat si inainte), l-a mancat ca de obicei, cu noduri, si dupa vreo doua ore mi l-a returnat mie pe haine. E posibil sa fi facut o simpla indigestie, dar se poate sa fi inghitit si vreo bacterie, ceva, eu am gustat din borcanel si n-avea nici o problema, dar dumneai e infinit mai sensibila, deci nu ma mir de reactie.
Fierul stiu ca se da in special la bebeii care au fost alaptati la san mult, la cei care au papat lapte praf de la inceput nu prea e nevoie, pentru ca formulele sunt in general imbogatite cu fier.
Eu apa ii dau de la robinet, asa mi-a zis pediatra de cand am venit cu Miruna acasa, asa ii fac si Irinei. I-am mai dat si apa plata fiarta (in general Izvorul Alb), dar nu-mi place ca are multe depuneri dupa fierbere si imi da mie o senzatie aiurea. Peste 2-3 luni o sa-i dau apa plata nefiarta, dar asta dupa ce va incepe ea sa misune prin casa si faca cunostina cu microorganismele. Nu ca n-ar avea deja o colectie impresionanta adusa de sor-sa. ![]()
ChrisDun, eu sunt foarte intelegatoare cand e vorba de lucrari in bloc, desi m-am saturat sa ma scol cand vor vecinii (azi Miruna s-a trezit iar in zgomot de bormasina si flex
), insa ma oftic serios cand isi arata vreunu' muschii si isi baga picioarele in tot blocul la ora 4 duminica. Ca nenea ala de m-a suparat pe mine se cam plictisea cu fi-su in casa si s-a gandit sa mai faca niste gauri. Si faza asta o face relativ frecvent sambata sau duminica. ![]()
Cu greutatea nu va mai faceti probleme, eu am ajuns la concluzia ca in general e vorba de mostenire genetica, la mine ambele fete au crescut aproape identic, desi una a mancat mai mult lapte de la san si cealalta mai mult praf. Si n-au cum sa fie niste grasanele ale mele, cand si io si tac-su am fost niste scobitori in copilarie (io mai sunt si in zilele noastre
).
Am o intrebare pentru fetele care si-au gaurit piticele in urechi la Medlife. Voi pana la urma ati sunat inainte pentru programare? Si la ce ora v-a chemat? Am inteles ca cineva a reusit sa ajunga sambata, cum a fost, tot cu programare?
PS Stefania, pentru eritem mai e bun Reviken, la noi merge foarte bine in cazuri mai usurele. Cand a avut fi-mea un eritem mai nasol pediatra mea mi-a recomandat Garmastan (pe care il aveam in casa) si Carpicon folosite alternativ. Acuma depinde si cum arata eritemul, Garmastanul face bine cand e pielea uscata, dar el e pentru rani la san de fapt.
zgatiile
Ruxel spune:
Hello,
nu ne-am mai auzit demult, de vreo 3 luni......cred ca ati si uitat de mine
.
De fiecare data cand am intentionat sa scriu, ba s-a ivit ceva, ba nu aveam timp, oricum destule motive care sa ma faca sa renunt. Chiar ma intrebam de multe ori cum de reusiti sa scrieti de-atatea ori pe zi, ca sa nu mai spun in fiecare zi.
Oricum nu as putea sa tin pasul cu voi, asa ca sa va mai povestim despre noi.
Bianca maine implineste 5 luni, si este o bebelusa tare vioare, vesela si destul de grasana. Nu mai este asa grasana cum era acum 1 - 2 luni, dar oricum depaseste gabaritul normal la varsta ei. Vineri ma voi duce la control si o sa va spun atunci "dimensiunile".
Cu mancarea stam cam asa: inafara de lapte, mananca piure de fructe cu branza de vaci si cu biscuite, seara lapte cu cereale - asta daca mai vrea, pentru ca de 2 seri este o lupta infernala intre mine si ea ca sa-si manance biberonul. Pur si simplu nu mai vrea. si sta asa nemancata pana a doua zi dimineata la 6.
Azi i-am dat pentru prima oara piure de legume. Am pus un cartof mic, un morcov si o radacina de patrunjel. Nu s-a omorat foarte tare dupa el, dar pana la urma a acceptat. Maine cred ca o sa-i pun si un ardei gras si putin dovlecel.
Bianca este pur si simplu innebunita dupa sora-sa. Cum o vede, trage niste chiote si rade, de zici ca ar vrea sa sara in brate la ea.
Am aceeasi problema ca unele dintre voi (asta daca mai patiti asa ceva), Bianca plange noaptea in somn si nu stiu ce sa-i fac. As trezi-o ca sa-si revina, dar apoi ea are chef de joaca si mie-mi pica ochii-n gura de somn. Voi cum ati rezolvat problema asta?
Spuneti-mi si mie de la cate luni pot da banana bebelusei. Ati intrebat doctorii?
Aaaaa si mai am o intrebare: bebelusii vostrii la cate luni s-au intors de pe spate pe burta sau invers? Ea da semne ca ar vrea sa se intoarca dar nu reuseste si se enerveaza . In schimb se tine foarte bine pe picioare daca o tin ridicata. Daca ar fi dupa ea ar sta numai asa, dar nu cred ca e bine sa stea prea mult.
Acum doarme, iar cand se trezeste o sa iesim putin pe-afara, chiar daca vremea e asa nasoala.
Pupici si promit ca de-acum o sa scriu daca nu in fiecare zi, macar o data la 2 zile
Ruxel
poze
OlgaTarziu spune:
Buna fetelor!
Mercedes, si al meu doarme 10-maxim 11 ore in 24. Am intrebat si doctorul care mi-a zis ca cu toate ca bebeii la varsta asta dorm cam 14-15 totul e in regula. Fiecare are ritmul lui de somn. Cred ca daca ar avea mai multa nevoie de somn ar dormi, ca Tony cand e obosit adoarme fara nici o fitza.
Roisin, multa sanatate. Sa fva faceti bine cat mai repede.
Laura, sunt nu curajoasa ci inconstienta cred. Dar am zis ca daca supravietuiesc lui Tony fac fatza la orice. Cel putin acum as sti ce sa fac.
Gabitzam, la mine ce apare la semnatura sub "Pozele lui Tony"
Newmami, bine ca ai mai aparut. Pupici micutzului dovlecel.
Tony, s-a intors ieri fatza-spate, spate-fatza cu atat usurintza ca am ramas socata. Azi deja se deplaseaza prin rostogolire. Multumiri Nelia pentru ideea cu patura jos. In pat pur si simplu nu voia. Cum l-am pus jos a inceput.
Olga
http://ca.geocities.com/sthoalga
Cornelia spune:
Buna fetelor!
Stefan e bine (zic eu, ca daca ma luam dupa doctori
), dar am probleme cu Maria. Stefan merge la gimnastica si se vad progrese. Cand ma adun o sa va spun toata povestea. Acum sunt cu nervii intinsi si nu am nici timp.
Sanatate bebeilor bolnaviori!
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
laura radulescu spune:
Babygirl si sanii mei sunt la fel de flescaiti. Asa am auzit si eu ca isi revin dupa un timp. Ma gandesc ca asa cum s-a strans burta se vor strange si ei. Daca nu, exista sutiene, cum am mai spus si alta data.
Eu m-am apucat de cura de slabire si fac asa : mananc dimineata si la pranz, dar incerc sa mananc fara paine iar seara incerc sa nu mai mananc decat vreo 2 mere. Sper sa ma tina.
La inceput i-am dat biscuiti aglutenici care erau si greu de gasit si scumpi. Ma duceam special la o fabrica si costau 3.5 lei noi 130 g. Dar in ultima vreme mai mult nu aveau.Pe urma i-am dat petit beurre si a mancat mai bine ca sunt mai dulci. Foarte buni sunt si celebrii biscuiti polulari facuti din faina, apa si sare. Vezi si tu ce-i place. Bafta!
Stefania pentru eritemul fesier al Cristinei a mers Cutadenul (6 lei noi la farmacie) si Crema pentru copii cu ulei de catina de la Tis Pharmaceutic (4 lei noi la plafar). Nu amers nici Bepanthen nici cremele preparate la farmacie. Dar am observat ca la fiecare copil se vindeca cu altceva. Si o lasam si cu fundul gol si incercam pe cat posibil sa o schimb imediat ce facea kk. Nu reuseam intotdeauna, dar am scapat de bubite pana la urma.
Cornelia iti doresc sa scapi cat mai repede de probleme. Ochiul lui Stefan cum mai este? Cristina face infectie in continuare, parca nu mai am nici o speranta ca se va vindeca fara interventie chirurgicala.
Laura si bebe Cristina( 20.06.2005 )
Sa nu spui niciodata "Imi pare rau"
beatriced spune:
Salutici la fete!
Am reusit si eu astazi sa intru, tot imi dadea eroare...
Ieri am fost si eu si mi-am reinoit abonamentul la sala asa ca ma duc iar sa fac miscare ca nu se mai poate... Si intr-una din zile o sa-l iau si pe Alex cu mine, ca au loc special pentru copii...
Mai Alex in mod normal se culca pe la 21 si doarme pana la 4 dimineata... ca nu stiu ce are ca daca sa facut ora 4.00 se trezeste imediat! M-am uitat special la ora! Si apoi se culca si ne mai trezim pe la ora 6.00, cateodat chiar 8.00... Dar oricum cred ca ma transform in zombi, clar...
Sper sa avem si vremuri mai bune cu somnul!
Gabitza uite si la noi: [url= "http://photos.yahoo.com/piticii2003" ]ALEX (font mare si blue)[/url]
loreen spune:
Clar lucru am fata de proasta...ma mananca undeva si sun la birou sa vad in ce stadiu mai este indemnizatia mea...si ce credeti ca ar fi bine cat iau ca normal sa se opreasca si cass si pensia ca voi cele din viata civila aveti contractul de munca sistat pe perioada CIC,adica cu alte cuvinte pierdeti doi ani vechime
,si sunteti platite de la casa de asigurari,iar la mine merge contractul de munca care de fapt nu-l am,si din cauza asa platesc eu alea...daca i-ar fi zis lui Delia chestia asta mai intelegeam insa eu nu inghit ...beep...din astea...bai le fac scandal si reclamatii da sa mor daca stiu unde si mai ales imi trebuie ceva bine argumentat ca nu poti daramna un sistem de ... peste noapte...
Una peste alta am si racit si destul de nasol cu tot cu vaccinarea lu'peste,asa ma mutul p-ala care-o mai face vaccinul la anul...Ma simt ca un rahat calcat in picioare si maitrebuie sa mai am si grija Deliei...
Ruxel daca vrei o opinie de specialitate adica a unui dr.o sa-ti zica ca pe la un an sa-i dai banana,daca vrei ceva din experienta proprie,eu la 4 luni am inceput cu jumatate si acum balotam una intreaga,asta daca nu-si da seama Delia ca vreau sa-i dau sa manance si deschide gura...
Stefania eu am avut succes la poponeata rosie cu Panthenol spray...si apoi inca vreo doua zile cu bepanthen ca sa fie sigur...
Cornelia
pe ambii obrajori ai Mariei si multa galerie pentru Stefan ...
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
laura radulescu spune:
Loreen, noi avem contractul suspendat dar bineinteles ca se considera vechime in munca. Oamenii astia te priveaza de drepturile tale legale si iti mai dau si niste explicatii de toata jena. La casa voastra judeteana de pensii nu poti sa faci o plangere, o reclamatie? Numai la noi se poate asa ceva. Dupa ce ca impingem bani in stanga si in dreapta si cand nastem si cand ne ducem cu copiii la doctor, dupa ce ca ni se retin o groaza de bani din salarii pe care ii papa nu se stie cine, nici macar nu putem beneficia de drepturi date prin lege pentru ca economistii lu' peste habar nu au de legi. Imi dau seama cat de nervoasa esti. M-am enervat numai cand am citit mesajul! Cred ca ar trebui sa mergi la casa de pensii!
Laura si bebe Cristina( 20.06.2005 )
Sa nu spui niciodata "Imi pare rau"