Bebelusi de mai-iunie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna dimineata! Trag nadejde sa fie, dar e mai rau decat imi imaginam.
Aseara a fost putintel mai bine dupa flamexin, dar azi noapte m-a trezit Bianca de 4 ori, asta asa ca sa-mi tihneasca shalele. Am dormit rau, m-am vaitat azi noapte ca nu puteam sa ma intorc fara un cutit bine infipt in spate. Asta e, vitejia se plateste!
De dimineata m-a adus-o dan in pat si asa i-am dat sa pape, apoi s-a carat la servici si nu va spun cum m-am tarat prin casa sa-i spal fundu', sa o pun sa eructeze. Nu stiu cum o mai iau din patut.
Vroiam sa intreb fetele care au avut probleme cu spatele, parca Lucas, Stefania, cum sunt infiltratiile astea, dor? Ca eu am un fix cu durerea, daca doare ceva mai bine rabd ca un caine si ma chinui.
Dan mi-a zis sa nu vina acas si sa vada ca nu am fost la dr. Cum naiba sa merg ca asta daca ma vede face alergie, citesc in ochii ei "iarasi, tu?" si e de stat la ea, nu gluma, mai ales ca a venit sezonul racelilor.
Sa vedem cum mi-o mai fi azi, poate trece, fac cinste daca-mi trece.
Stefania, Laura, Gusta, Loreen, Androix multumesc pt. urari.
Androix, pai casc ochii mari cand trec calea ferata, se vede pan' la Predeal si ieri era o intreaga promenada pe acolo, problema era de greutate nu de loc, ca iesitul afara se purcede in felul urmator: duc caruciorul jos (noroc ca e doar un etaj) si apoi copilu' si la intoarcere invers.
Gabitza imi pare rau sa aflu ca iar aveti probleme, sper sa va lumineze dermatoloaga azi si va spune clar care e cauza acestor iritatii. Mult succes!
Loreen nu dorm mama pe scandura, dar nici patul meu nu e unul prea moale.
Adina furnicaturile si intepaturile (acele in picioare) pot fi de la lipsa de Ca.
Elena(Bo...) betisoare chicco (a spus si Loreen) cred ca sunt peste tot in lume, cauta la bettisoare pt. urechi, astea au varful normal si apoi o chestie bombata care nu permite introducerea in ureche. Asa cum zicea si Androix curatatul in urechi e de fapt pt. apa nu pt. ceara. Ceara protejeaza urechiusa. Anul trecut mi-am perforat timpanul la strand si dr. mi-a zis fara betisoare in urechi cu toate ca era productie.
Lili (ada) ai presupus corect ce am presupus eu ! scuze!
Ruxel La multi ani! si de la noi pt. Bianca Teodora, sa fie sanatoasa ca e cea mai mare bucurie!
Beatrice, dar harnicuta mai esti mama, hai si la mine ca parca nu mai birui rufele si azi nu cred ca ma incumet cu spatele asta. Cand zic ca le gat hop se usuca altele.
Yael nu duceti lupte pt. un asa meniu, il papa pur si simplu? Bravo lui!
Gusta offf, manutele Marei! Nu iti pierde increderea, masajul e miraculos o sa vezi! Sanatate multa si voua, rabdare si o sa fie bine. Ou - doar galbenus pana la 1 an, albusul - aceeasi poveste alergia!

Buuunn, cu sarea, uleiul, legumele, fructele ne-am lamurit, acum am o alta intrebare: ce carne de pui ii dati, piept? La 4 1/2 luni ar fi devreme sa incep? Mie mi-e cam teama ca vad ca-si face depozit in gurita pana se hotaraste sa si inghita, deschide gurita, dar inghittul cui il lasa?! Ieri mi-a stranutat in toiul mesei si mi-a intrat si prin maneca, apoi a inceput sa rada si a urmat partea a doua.

Am primit si eu plicul cu cereale de la Hero si sunt cu miere (?!), eu nu il dau pana la 1 an. Cica vor trimite si un body daca le trimit talonul completat.

Androix, Loreen voi dati branzica in amestec si cu legume sau doar cu fructe?

COPIII MEI
Eli cu Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

N-am schimbat nimic ca detergent, haine are doar de bumbac 100%. hainele i le spal cu Dermalin de cind s-a nascut, le clatesc de 2 ori si le si calc. A inceput chestia asta usurel de cind i-am dat si altceva decit laptele meu. Dar de citeva zile e urit de tot. Saptamana trecuta i-am dat borcanele cu mincarica, cu fructe de fapt, de la Hipp piersica, de la Hero banane cu portocale si cereale, de la Bebelac mar cu morcov. Toate erau pentru peste 4 luni, erau in garantie. I-am mai dat cereale cu lapte,mar si morcov, de la Milupa. Si cereale fara gluten de la Hero. Si astea pentru peste 4 luni. Iar supa de legume am facut eu in casa (cu morcov, cartof, albitura, telina, ceapa, brocolli)
Uite o poza de acum 15 minute, sa-l vedeti cum arata:
http://img.photobucket.com/albums/v393/gabitza/Andrei/DSC03731.jpg

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei
Pozele cele mai noi

Mergi la inceput

Am depasit norma la km de scris. Dar mi-am mai amintit ceva.
Elena (B....) daca nu incerci acum cand inca mai ai sanse pe la 7 luni cum intentionezi tu s-ar putea sa ai mult de tras cu ea sa o convingi sa doarma singura. Incearca treptat sa o lasi singura in patutul ei, fiind mereu in preajma ei dar sa nu te vada. Poate iti spune Babygirl ce progrese a mai facut la capitolul asta, ca parca si ea se chinuia cu Ema sa o lase in patut singura.
Gusta, Bianca nu se intoarce de nici o culoare, daca e pe burtica isi tine mana la departare de 45 grade de corp si atunci nici nu are cum sa se intoarca ca doar nu si-o incaleca mana, ii iau mana si i-o pun deasupra capului ca sa incerce asa, dar si-o pune la loc. Nu stiu cad de bine m-am facut inteleasa, cert e ca nu a "prins shpilul". Acum e preocupata cu picioarele.
Ioanailinca nu v-ati trezit? Sa nu te sperii iar de cat am scris!

COPIII MEI

Mergi la inceput

Offf Gabitza ce-o fi in sufletul tau! Poate portocala din compozitia mancarii la borcanas. De la ceva tot trebuie sa fie, si e clar ca nu de la hainite, detergent. Probabil e un aliment care nu il tolereaza. Sa veniti cu vesti bune de la dermato!

COPIII MEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

gabitzam, vezi aici despre alergii:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=65
http://www.reclamamascataatentie/ghid_medical_Alergiile_la_mancare_100_1194.html
http://www.reclama/modules.php?name=News&file=comments&op=showreply&tid=735&sid=347&pid=727&mode=&order=&thold=
reclama=parinti punct c o m

si apropos de alergii, am gasit ceva referitor la animalele de casa:
Copiii crescuti în apropierea câinilor sau a pisicilor sunt mult mai putin expusi la alergiile obisnuite, arată rezultatele unui studiu american apărut ieri.

“Am examinat datele pe care le aveam pentru a vedea dacă vecinătatea animalelor măreste riscurile, dar rezultatul a fost cu totul altul decât ne asteptam. De fapt, lucrurile stau exact invers„, a explicat dr. Dennis Ownby, director al serviciului de alergologie al facultătii de medicină din Georgia.

Cercetătorii au urmărit timp de sapte ani un grup de 474 de bebelusi, comparându-i pe cei 184 care au avut contact în copilarie cu cel putin doi câini sau două pisici, cu restul de 220 de copii care nu au avut contacte cu animale. Cercetători au descoperit că cei care au intrat în contact cu două sau mai multe animale domestice au cu 50% mai putine riscuri să fie afectati de alergiile obisnuite.

“Concluzia este că numărul mare al copiilor care au alergii si astm se explică poate tocmai prin curătenia exagerată în care sunt crescuti„, spune dr. Qwnby, al cărui studiu este publicat în Journal of the American Medical Association.

elisor, sa te faci bine cat mai curand! te pupa fetele

Adina si Ema-Elena (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Hai sa va zic ce-am facut inainte de iesi afara...
Eu viteaza ma apuc sa fierb un ou sa dau la copil ca totusi e cazul...il amestec cu branza de vaci si astep minunea...Bai sa moara copilul nu alta...s-a inecat si a vomitat si acidul din stomac de la un varf de lingurita de boratura de-aia...Pai sa manance dr.porcarie d-aia ca n-are nici un gust di mai chinui si copilul...O sa il fac asa cum stiu eu nu cum vrea ea...
Deci esec total cu oul pe ziua de azi...in compensare a lipait un borcan de piersici si cu cereale d-alea cu roscoave...Ca vad ca-i plac...

Elisor da' flamexilul este vax albina ca antiinflamator...eu ajunsesem la diclo75,diclo retard injectabil...cate 2-3 pe zi...De infiltratii ma feresc ca de dracu ca pot provoca AVC si am antecedente serioase in familie...
Carnea de pui...am folosit pana acum doat tzatza de pui,dar vreau sa apelez si la aripioare fara pelita...

Gabitza pentru Andrei, poate trece mai repede...

Ioana scularea ca dupa aia pana nu incepem alt capitol...

Hai ca dau o raita pe-afara pana nu incepe iar ploaia...
Revenim

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

Gabitza, nu stiu daca i o coincidenta insa, Theo a a vut bubitze pe fatza, niste bubitze rosii, o saptamina intreaga, dupa ce i am dat borcanel de la hipp cu piersica si mar!
aia a fost singura incercare de pina acum sa i dau si altceva , adika papika, si am renuntzat.. noi sintem inca doar pe lapte.. de o sa ajung cu tzitzanetele ca limbile de adidashi.. si ii mai dau suk de morcov cam 100 ml. /zi...
Adevarat ca am lapte , am incercat si io, am zis ca macar o masa sa i scot..
Lasa, ca mai stam asha pina la 6 luni, daca e tot asha cu laptele.. si abia dupa aia o sa icnepem si noi diversificarea adevarata..
oricum incearca sa nu i mai dai piersica ca mie doctoritza imi spunea ca sigur e de la ea, ca face alergie..
pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Multumesc pentru incurajari.Asta se intampla cand fiecare isi da cu parerea, ma refer la doamne binevoitoare care au "crescut si ele copii"....David este destul de vioi si cand il ridic de manute in poponeata, el ar vrea sa stea mai mult, dar oboseste, cand il cobor se smiorcaie ca mai vrea sus, asa ca perseveram.
Ada ai dreptate, dar la pensie tot nu vom dormi ca vom avea insomnii...si vorba Stefaniei nepotii?
Adina unele mamici, printre care ma numar si eu, ne-am zdruncinat nervii destul de mult dupa nastere. Lasa unele treburi pe alta data, nu ai cum sa le faci pe toate cum le faceai inainte. Incearca sa nu te enervezi, usor de zis, stiu, dar stresul iti induce niste stari de nu te mai recunosti, am patit-o pe "pielea mea". Poate or fi si ceva modoficari hormonale, cred. Incearca si un tratament naturist.
In leg cu urechiusele si pe mine ma mananca degetele sa le curat de ceara. Dar se intampla sa-i cada ceara de la sine.
Gabitzasanatate celui mic si sa-i dati de cap cu iritatia.
Voi de unde cumparati oua pentru bebici? Market sau piata? Ca tb sa fie proaspete. Inca nu am inceput sa-i dau ca ma gandesc sa nu iau ceva vechi si sa faca alergie.
Am alt stres: David bea lapte doar 140-150ml. Mi se pare putin. Am incercat sa-i dau mai mult dar varsa. Cred ca nu incape mai mult in stomacelul lui, sau nu stiu altceva ce sa cred. In schimb dupa trei ore jum dupa lapte i se face din nou foame. Eu ii dau Nan 1, posibil sa il constipe laptele?
La supozitor apelez, dar nu apuca sa se dizolve, ca dupa 1,2 minute face.
Ma opresc aici, ca vreau sa pun legumele la fiert pentru piure.

Margott

http://community.webshots.com/user/arcultro

Mergi la inceput

Adina multumesc si voua la fel tot de la fete
Loreen pai la farmacista i-am cerut diclof...sau aulin (i-am spus ce-am patit) si ea mi-a recomandat flamexin. Pai nici eu nu vreau sa ajung la infiltratii!!!
O inteleg pe Deliuta cu galbenusul de ou si eu parca ma incec de la el fiert tare, dar eu zic totusi sa nu ii dai oul cu tot cu albus. Intreab-o pe dr. daca ouale de prepelita (din magazin, evident) sunt indicate la sugari, ca oricum sunt muuult mai sanatoase si valorice, sunt si mici. Sa nu arunci cu ele dupa mine!!!
Margott da-i mai putin si mai des, e putin pt. varsta lui 140-150 ml la o masa, dar per total zi daca papa 600-700 ml e destul de bine, zic eu. Bianca mea - nu e masa fara boraciuni (cum le zice ioanailinca) si de multe ori ma gandesc ca daca a varsat atata cu ce doamne mai ramane in stomacel. Eu ii fac 180 ml la o masa si papa cam 100 ml, dar dupa 1/2 - 1h incerc din nou si atunci il vrea. Nu demult imi papa 210 ml la o masa. Eu sunt linistita ca vad ca saptamanal imi ia cca 150 g, mi-e teama doar sa nu aiba carente de Ca, ca de asta ii si dau Ca gluconic.

Cine intreba de D3 injectabil, eu stiu o mamica (care e si dr.) ca ii facea copilului in loc de vigantiol ca sa fie sigura ca asimileaza si nu se pierde nici un strop la livrarea in guritza.

COPIII MEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Boobooricu – mie mi-a fost frica sa nu se obisnuiasca sa doarma cu noi in camera, asa ca de la o luna jumate l-am mutat in camera lui, care e la 3 pasi de a mea, deci ajung in 3 sec la el. Doarme si cu usa inchisa (ca am pisici si au intrezis acolo), dar si asa il aud de la primul sunet. Eu zic sa incerci sa o muti in patutul ei, cu cat mai repede cu atat mai bine. Parerea mea!
Betisoare de urechi – si eu il curat tot cu Septona cu opritor. Si de apa de dupa baie, si de ceara. O fi bine, o fi rau? Habar n-am.

Babygirl, Loreen – sa va faceti bine cat mai repede!
Gabitzam - lui Andrei!

A! Si sa nu uit linkul nostru http://pg.photos.yahoo.com/ph/andreea4/my_photos

Acum fug ca tre’ sa ma duc la reprezentanta Connex sa-i recuperez nr lui barbata-miu, ca ieri si-a piedrut telefonul. Distractie mare, ce sa mai!

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput