Stare de depresie -cum scapam?
Raspunsuri - Pagina 6
ra_mata spune:
Principesa, o sa scriu un mesaj privat, nu pentru ca ar fi intrebarile prea intime (mi-am povestit tragediile pe forum prin diverse subiecte), dar nu vreau sa deturnez subiectul de fata.
Si multumesc mult pentru sprijin.
ra_mata
http://photos.yahoo.com/ra_mata
nadina spune:
Eu am luat intr-o vreme niste pastile "intelect plus". Le luam pentru memorie, dar efectul secundar, pozitiv a fost ca eram f. calma si bine-dispusa. Nu contin decat un complex de Vit B si ginseng si inca o planta, da nu mai stiu care. Poate nu strica sa incerci.
Nadina
andanii spune:
frumos subiect
motivul depresiei mele este faptul ca sunt grasa .... cand slabesc ma simt bine, chiar excelent, cand ma ingras innebunesc
cum oscileaza greutatea asa oscileaza si statea mea
ANDANII
Mia. spune:
Vi s-a intimplat sa aveti in jur persoane,care prin faptul ca vorbesc aiurea,jignesc si arunca cu orice prostie le trece prin cap si pt ca tu esti cu bun-simt nu reactionezi...ca sa creezi o cearta sau ceav de genul asta..Iar apoi sa va macine acest lucru,si sa fiti incarcat de energie negativa...
Ei eu as spune ca antidepresiv sa incercam pe cit putem sa evitam aceste persoane ,care ne incarca negativ!
Eu tocmai am trecut printr-o faza descrisa mai sus,doar ca am rabufnit,si nu ma simt bine deloc!
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
ra_mata spune:
Abia acum imi dau seama de ce rata sinuciderilor e mai mare iarna: o data e vremea asta mizerabila si a doua oara, si mult mai important, e ca e perioada sarbatorilor, cand iti dai seama ce singur esti, ca nu are nimeni nevoie de tine si ca vei petrece absolut singur momentele pe care ceilalti le petrec cu familia, prietenii etc...
ra_mata
http://photos.yahoo.com/ra_mata
giulia71 spune:
Hey ra_mata de ce gandesti asa?
te rog capul sus, maine cu siguranta va fi o zi mai frumoasa, citeste daca vrei si povestea mea si sper din toata inima ca te va ajuta un picut!!!
Sa auzim de bine!
iepumic spune:
Salutare, fetelor.
O sa incerc sa expun si punctul meu de vedere atat de coerent cat pot. Am trecut si eu prin momente groaznice de depresie si unele chiar luuuungi...(chiar de genul "uite un bloc de 8 etaje....oare daca ma arunc de pe el, scap?") dar am trecut peste ele pentru ca mi-am dat seama ca era doar o depresie care trebuie sa treaca!!!! si pentru ca am constientizat ca nu aveam motive cu adevarat importante sa fiu deprimata. Statistic, am constatat ca episoadele mele de depresie sunt legate de:
- Ciclul menstrual + stari fizice proaste
-alimentatia gresita
-oboseala, stress, surmenaj, lipsa de sprijin din partea celor din jur
-o parere proasta despre mine si comparatiile cu alte persoane pe care eu le credeam "mai bune"
- lipsa unei relatii stabile cu omul potrivit
- diverse tipuri de esecuri repetate
- eforturile altora de a ma convinge ca "nu sunt capabila" sa realizez diverse lucruri.
Cum am depasit aceste momente? Mi-am impus...am tras de mine sa ies din casa, am ascultat muzica vesela, am incercat sa fac totul pe dos decat ma "tragea ata": daca simteam ca vreau sa stau in casa, ieseam; daca aveam chef de muzica din aia de "corazon", puneam ceva house sau latino...dansam pana cadeam lata prin casa,cantam...orice imi facea placere de obicei. E adevarat ca la inceput era greu sa intru in spirit...dar pana la urma mergea. Mai plangeam pe umarul vreunei prietene (cred ca le-am astenizat), sau chiar de una singura.
Am incercat sa imi cunosc valoarea, sa ma apreciez pt. ceea ce sunt, cu defecte si calitati...adica sa imi apreciez calitatile....si sa imi corectez defectele.
Acum sunt bine si arareori mai revin starile depresive...cand sunt prea obosita, indeosebi. Insa mi-am schimbat alimentatia si simt ca si asta a contribuit la imbunatatirea starii mele si am luat mult calciu+magneziu care imi lipsesc din organism ( nu asimilez).
Atat vreau sa va spun: pe langa motivele psihice, incercati sa le investigati si pe cele fizice...nu este exlcus sa aveti lipsa mare de minerale si vitamine esentiale pt. sistemul nervos in organism!!
Si alungati monotonia, macar in perioadele proaste....rutina te darama ingrozitor din punct de vedere psihic.
Va doresc revenire spectaculoasa din starile voastre proaste.
pupici multi
Iepumic >:D<