cozonac - o reteata mai usoara

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Daria,mamagiulieim-am uitat in albumul tau si am vazut niste prajituri superbe.Daca ai timp si poti vreau si eu reteta la unele dintre ele.Multumesc din suflet.
Reteta la :Prajitura delicioasa cu capsuni ;
-Prajitura cu fructe de tot soiul si cocos;
-prajitura cu cocos reusita;
-Bulgari cu cocos;
-Kati teszta.
Stiu ca cer mult..dar cand ai tu timp.
Inca odata multumiri...ce sa fac daca mi-au placut tare mult?
Sincer..de ieri ,de cand am vazut albumul tau,mi-a ramas gandul la ele.


Joanna

" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"


Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Disperata -

Joana, iti pun retetele cerute, spor la treaba

Bulgari cu cocos - sursa - eu am copiat reteta din caietul bunicii mele

Blat: 600 g zahar, 3 oua, 6 linguri miere de albine, 1 lungura cu varf praf de copt (eu am pus 2 pliculete), 90 g unt sau margarina, 600 g faina, 450 ml lapte
Se amesteca untul/margarina cu putin zahar, apoi adaugam cate un ou si alternam cu zahar; se pun mierea si praful de copt. Dupa ce compozitia e omogena, se adauga treptat – 1 lingura faina, 2-3 linguri lapte, pana rezulta un aluat de genul pandispanului.
Se toarna in tava (40 x 30 cm) si se coace la 170 g C aproximativ 45-50 minute. Se lasa sa se raceasca.
Siropul pentru glazura: 400 g zahar, 70 g cacao, aproximativ 200 ml cafea fiarta, 150 ml lapte, 100 ml apa, restul de unt/margarina (160 g)
Se pun la fiert, dupa ce a dat in cateva clocote, se pune untul/margarina si se amesteca pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit toate, se taie blatul in cuburi, se insiropeaza bine si se tavalesc cuburile prin 100 g cocos amestecat cu 100 g zahar-pudra.
Si din categoria nu faceti ca mine ...
1. taiati blatul cu un cutit umed, altfel iese ca la razboi
2. cuburile NU trebuiesc scufundate in sirop ca nu le mai recuperati, trebuiesc invartite pe fiecarelatura cate un pic in sirop si atat

Prajitura cu fructe si blat cu cocos - sursa - reteta este copiata de la MAYA
Puteti folosi doar, un fel de fructe,sau amestecate
3 mere
2 pere
2 nectarine
1 banana
5 linguri faina
5 linguri zahar
5 linguri cocos ras
5 oua
1 lingurita praf de copt
vanilie
2-3 linguri cocos ras pt decorare
Se curata fructele de coaja,merele se taie īn jumatati(eu am taiat 2 īn jumatati si unu īn patru-dar puteti face cum vreti voi)si se scobesc de sīmburi.Cu perele ,procedati ,la fel .Nectarinele de curata de coaja se taie īn jumate si se scoate sīmburele.Banana se taie īn felii.
Am pus pe fundul unei tavi hīrtie pentru copt,am aranjat fructele dupa cum mi-a venit,la fel puteti face si voi .Sub fiecare jumatate de fruct am ascuns cīte o felie de banana(puteti sa puneti si altceva-cireasa,visina,chiar si din compot)
Dupa aceea am facut blatul .Am mixat albusele pīna a devenit o spuma care nu mai curge din castron.Galbenusele le-am frecat cu zaharul si cu vanilia macinata.Am adaugat galbenusele frecate la spuma de oua,am amestecat usor,am adaugat faina si praful de copt,am mixat mai departe ,la treapta cea mai mica a mixerului.Am pus cocosul ras,si am mixat īncet, putin.
Am turnat comozitia peste fructe si am dat la cuptor ,35 minute la 170 °C
Cīnd e gata ,se scoate afara si se lasa īn tava ,pīna se raceste putin.Se īntoarce pe un platou.Se presara cocos ras deasupra.


Reteta prajiturii cu cocos reusita - sursa - caiestul bunicii mele
250 g faina
150 g margarina
150 g zahar praf
1 ou
1 praf de copt
1 lingura cacao (eu am pus 2)
putin lapte (am pus atat cat sa lucrez aluatul sa-l pot intinde)
se framanta bine si se imparte in doua (ei bine, eu nu reusesc sa fac 2 foi, asa ca am facut una direct pe hartia de copt)
dupa ce framantati aluatul, il impartiti in 2. prima parte se intinde in tava, se aseaza deasupra spuma cu cocos, apoi se acopera cu a doua foaie si se da la cuptor (eu dau la 170 g c, dar nu mai retin cate minute). dupa ce e gata se lasa la racit, apoi se pune crema de galbenusuri
crema 1: 6 albusuri se bat spuma pe aburi cu 200 g zahar; dupa ce se raceste, se adauga 200 g cocos
crema 2: 6 galbenusuri se fierb cu 3 linguri faina si 200 g lapte (aici am pus dublu laptele si faina si am adaugat 2 esente de vanilie); dupa ce se raceste, se amesteca cu 100 g unt inspumat cu 250 g zahar pudra (am pus 250 g untsi vreo 400 g zahar pudra)
deasupra trebuia glazura; am cumparat ciocolata pentru topit dar nu am mai apucat, asa ca am razuit-o.

Revin cu Kati teszta si prajitura delicioasa - asta o recomand !

Prajitura delicioasa

Blat:
120 g unt
4 galbenusuri
4 linguri zahar
2 linguri lapte
se freaca pana devin spuma
250 g faina
1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
dupa gust coaja de lamaie, arome, stafide ...
se formeaza un aluat fraged care se pune in tava pe hartie de copt
se unge cu gem de caise sau orice alt gem, fructe ...; deasupra se pune urmatoare spuma:
4 albusuri
200 g zahar
coaja rasa de la lamaie (optional)
se bate tare tare de tot si se aseaza peste prajitura
nu se deschide cuptorul prea des sa nu se lase !

Eu am facut prajitura, dar in loc de gem, am pus capsuni sau kiwi sau orice va tuna prin cap !!!






Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Daria....N-am cuvinte pentru promptitudine.
Sa stii ca ma apuc de facut.
Le astept si pe celelate doua cand ai timp.


Joanna

" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"


Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

mamagiuliei,cum fac sa iau reteta de cozonac.tare apetisant arata:)))
ce sit e ala cu "reclamaaa" ca nu pticep nimic.
merci.

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

te si eu mamagiuliei

s-auzim numai de bine! si

un an nou fericit sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

`Neatza !
Disperata - nu stiu de ce, dar imi esti tare draga, desi nu te vad la multe topicuri, asa ca te si noi mult de tot

Reteta de cozonac o transcriu aici:
BOMBITE UMPLUTE - reteta data de MEDEEA

Se pun in castron 20 g drojdie
250 ml lapte caldut
1 ou
un praf de sare
50 g unt/margarina topita
50 g zahar.
Se amesteca,iar apoi se adauga faina cat ia,ca sa iasa un aluat ca o plastilina moale.Se framanta putin,apoi se lasa 30 min.
Se framanta din nou,putin aluatul,apoi se fac din el 16 bucati.Eu le fac rupand aluatul in mana :intai in doua,apoi fiecare parte iar in doua etc.Dar se poate face un sul,din care se taie bucatile cu cutitul.Se framanta din nou,putin aluatul,apoi se fac din el 16 bucati.Eu le fac rupand aluatul in mana :intai in doua,apoi fiecare parte iar in doua etc.Dar se poate face un sul,din care se taie bucatile cu cutitul.Bucatile de aluat se turtesc in palma,se pune umplutura (dulceata,crema de ciocolata Finetti,branza dulce cu zahar,coaja de lamaie si stafide etc.) si se impacheteaza o biluta.Se pun bilutele in tava unsa cu unt, se ung cu galbenus si se presara zahar, se coc pana se rumenesc.

Daca faci cozonac, intinzi aluatul, pui umplutura, rulezi si gata, iti va iesi o bucata sanatoasa din cantitatile date.

Joanna,
ti-am ramas datoare cu o reteta, o scriu diseara de acasa.


Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei

`Neatza !
Disperata - nu stiu de ce, dar imi esti tare draga, desi nu te vad la multe topicuri, asa ca te si noi mult de tot




m-ai facut curioasa! de ce-ti sunt draga? ca pe cei mai multi ii sperii cu nick-ul meu!!

s-auzim numai de bine! si

un an nou fericit sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Daria,eu am inceput cu sfarsitul mesajului tau si am facut Prajitura delicioasa cu dulceata de piersici facuta de casa.
A iesit foarte buna,frageda,se topeste in gura.
Asa..si mi-am amintit ca am avut candva reteta asta,am facut-o ,dar ....am folosit fructe zemoase si a fost un esec total.E foaarte posibil sa fi avut alt fel de aluat pentru baza...nu imi amintesc.
Am vazut si o reteta italiana care are baza de cheese cake de aici ,o umplutura de ciocolata cu nuci parca si deasupra bezeaua.
Oricum,continui cu restul..retetelor de la tine.
Multumesc,

Joanna

" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"


Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Joanna,
ai facut reteta mea preferata, ador prajitura asta duuulce

Am intrat sa scriu reteta de la Kati teszta - sursa - tot caietul bunicii mele
Aluatul pentru 3 foi (se coc pe dosul tavii, eu am pus pe hartie de copt): 500 g faina, 150 g margarina, 4 galbenusuri, 1 praf de copt, smantana grasa cat cuprinde. Se framanta toate si se intind 3 foi, se coc pe rand pana devin aurii.
Crema: se ia una din cele 3 foi, cea mai urata, si se faramiteaza cu masina de tocat, cu mixerul, cu ce avem la indemana. Se adauga 200 ml lapte cald, 2 linguri de gem de caise si rom dupa gust; se amesteca toate pana rezulta o crema mai moale.
Se amesteca, separat, 200 g zahar pudra (eu pun 250), 150 g margarina sau unt, 2 linguri de cacao (cat mai neagra). Se inspumeaza toate la un loc , iar cand e gata se adauga cate putin din crema rezultata din foaie sfaramata.
Crema se pune intre cele 2 foi.
Spuma: se bat albusele spuma tare, se adauga 200 g zahar pudra si se continua cu mixerul la bain-marie pana devine calduta. Asa calduta se aseaza deasupra prajiturii si se niveleaza cu un cutit sau se da forma tuguiata cu o furculita.
Prajitura este buna a doua zi. Se tine la loc racoros sau la frigider, inainte de servire se razuieste ciocolata deasupra.




Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Daria,este dulce,dulce si buna langa o ceasca de cafea...mmmm
M-am speriat putin cand am vazut cum arata aluatul de baza..a trebuit sa-l intind in tava cu un cutit mai lat.
Multumesc si pentru Kati teszta .Chiar ce inseamna...daca are vreun inteles anume.Pe masura ce fac prajiturelele iti spun.

Joanna

" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"


Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput