Din Republica Moldova cine mai e?(partea 9)
Raspunsuri - Pagina 13
Davina spune:
Salutare,
Vad ca ati fost harnice azi si prezente toate.
Cornelia ai niste crizanteme foarte frumoase .Greblatul frunzelor la mine sunt ca exercitiile fizice ,macar asa poate s-or mai duce din kg.
Lucia mersi de sfat ,o sa incerc si masaj . Ma mira ca medicul nu mi-a zis nimic despre asta....desi cam slabe nadejde sa mi se "construiasca" muschiul la loc pe os .
Am citit undeva ca toti nou-nascutii pling in jur de 3 ore pe zi si asta nu din cauza colicilor .Si eu cu Deanna cred ca am adaugat ceva fire albe din cauza plinsului la inceput ...
Si la noi faina de porumb e la acelas pret ,cei drept ca si salariile nu se compara cu cele din MD.
Rodica ce pofta mi-ai facut de seliodca...aici nu se gaseste asa bunatate ,nici afumata nu am vazut macar.Felicitari cu aniversarea si iti dorim sa fiti fericiti pina la adinci batrineti.Bravo Paulei pentru cunostinte .Si Deanna cunoaste multe obiecte dar din pacate vorbeste numai pe limba ei .
Alina felicitari pentru dinti.
Lilia bine ca a scapat Amelia de diaree si se simte mai bine .Multa sanatate si pupici micutei curajoase.
Crinia fiica-mea minca cam 125 gr. de papa si dupa ii mai dadeam si lapte un pic.Daca tot visezi flori din martipan eu zic sa cumperi un fondat si din el poti face sute de flori .Cauta prin Wal Mart sau vre-un magazin Wilton si la sigur gasesti.Costa cam 6$ si iti ajunge sa invelesti un tort daca vrei.
va doresc noapte buna ,mai bine zis buna dimineata hehe.
Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25
lia_c spune:
uff... salut fetelor,
vad ca prezenta a crescut simtitor...
sa ma mai jelui si eu oleaka... azi dimineata am venit la serv. cu rutiera, "dupa un car de ani"... Am crezut ca mor acolo, asa un masaj si scuturari am avut sau poate ca am nimerit la cel mai rau sofer... Dupa ce am iesit din rutiera ma simteam tare ... Tare e bine cu masinuta ...
Corina si Alina/Davinamultumesc p/u cuv frumoase, sint inca o incepatoare in ce priveste florile. Daca cineva imi spunea c-o sa-mi placa atit de tare florile si ca voi umbla ca disperata dupa ele (cind eram la mama acasa) sigur ziceam ca abereaza...
Eu tot visez la trandafirasii Nataliei de cind am vazut pozele...
Cit priveste cafeaua nu sint experta, dar ma dau cu parerea din ce am experimentat si ce concluzii am tras. Aici Lavazza (cafea italiana) e cam proasta, cu toate cind a aparut in Romania am luat si era ok... Din toate cite am testat de pe piata Ro si MD, cafeaua columbiana mi s-a parut cea mai buna(atit aroma, miros cit si gust). Cred ca in alte tari este importata cafea mai calitativa decit la noi...
Cit priveste seliodka, prietena din USA mi-a zis ca ei au descoperit o retea de magazine, "From Russia with Love", unde gasesti produse sovietice produse de rusii din America sau importate din tarile CSI. Acolo au gasit si seliodka si Lapte de pasare, brinza de oi, hriska, salam "Doctorskaia" si alte bunataturi cu care sintem deprinsi... Poate gasiti si prin zonele voastre, ea sta in Seattle... Iar prietena din Portugalia a inceput s-o mureze ea singura, deja era disperata ca nu gaseste... Iar noi cumparam macrou inghetat si il punem vreo 24 h sa stea cu condimente si apoi il facem la gratar, se primeste mai bun ca scrumbia afumata! Va recomand! ... sper ca macrou se gaseste prin magazine...
Alina/Davina cauta un masajist care se pricepe si stie toate zonele, muskii bine si lucreaza si cu lotiuni bune. De ex. pe mine m-a ajutat f mult in cazul artritei la miini. Deja eram disperata si deja citiva ani n-am nici o problema cind vin frigurile .
Cit priveste frunzele, anul asta am carat asa multe si atita am avut de maturat, parca ai zice ca anul asta au fost cei mai frunzosi copacii... Daca la inceput era entuziasm, la sfirsit era obligatie
Alina felicitari p/u dintishori! S-o tineti tot asa!
Lili, ne bucuram ca Amelia se simte mai bine si speram ca tot ce a fost mai rau a trecut. Sa cresteti mari fara dureri!
Lucia we placut si la mine de miine incepe we, mi-am luat o zi de concediu, asa ca voi lipsi motivat :) Sper sa reusim tot ce ne-am pus in gind sa facem...
Rodica tin pumnii sa iasa bine tortul, am si eu emotii... La noi piata e f "la neindamina", asa ca cultivam multe acasa
La sigur ca bb stiu mai multe retete naturiste decit noi . Fetita unchiului cind a venit vara la noi(1 an +) lua pamint din vazoanele cu flori de afara si il intindea frumos pe cap :) Apoi se ducea linga pitic (din gips vopsit f colorat, p/u gradina) si il pupa pe nasuk :) de parca ziceai ca a vazut-o pe mami... Multa faze haioase ne-a facut...
http://community.webshots.com/user/lia_c_
lia_c spune:
mda...vad ca nimeni nu vrea sa vina la apel...
Cornelia http://community.webshots.com/user/lia_c_
alinkav spune:
Salut!
Vorbind de seliodka, pai eu fiecare iarna o fac, acasa. Iau macrou, il curat, tai capul, il pun intr-un vas mai mare, sa incapa vreo 6-7 buc, pun sare cat mai multa, la gust sa ti se faca rau, boabe piper, foi de dafin si ce mai gasesc prin casa. O las sa stea vreo 1,5-2 zile in casa, si inca o zi afara/frigider. Dupa ce se sareaza, o scot ,o tai, si o pun impreuna cu ceapa si ulei in borcanele. Si iese super buna. Sotul meu se topeste dupa asa bunatate. A, fac si shuba din ea.
Mai am si alte de spus, dar uite cat e ceasa, si trebuie sa-l iau pe Alex de la cresa!!!!
Pupici si sa fiti cuminti!
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
lia_c spune:
hai fugi repede, mie nu prea imi placea cind ramineam seara printre ultimii copii la gradinita, cu toate ca nu se intimpla des...
Stiu ca seliodka afumata se mai gaseste la Carrefour uneori... dar bravo ca o pui la marinat!
Cornelia http://community.webshots.com/user/lia_c_
MamaElei spune:
Vai, si mie nu-mi placea , dr cam intotdeauna eram printre ultimii luati acasa. Ba chiar m-a adus si educatoarea de vreo citeva ori, ca ai mei de multi ce erau (parintii ei, matusi, niste prieteni care stateau la noi), uitau de mine
Cornelia, imi pare rau ca nu ti-am tinut companie azi, dar am avut program la bucatarie. A venit mama mea si am facut coltunasi (fa fac iar pofta, dar asta chiar am vrut de mult timp), cu tortul ma tot joc.
Rodica si PAULA (02.09.04)
lia_c spune:
Las' ca miine va las si eu singurele {glumesc}... Daca o sa am timp o sa intru macar sa citesc
we placut si multa bafta
Sa cresteti mari pina vin eu!
Cornelia
Balbina spune:
Buna, iaca am revenit si eu, m-am eliberat nitel.
Rodica, iti spun si eu cu intirziere la multi ani fericiti alaturi de sotul tau!
Cornelia, frumoase flori!
Corina, toate retetele mele vor apare pe rind in subiectul acesta www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61129" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61129. Instructiunile de fabricare a trandafirasilor sint deja acolo.
Sa visezi noaptea torturi, e grav, tre sa te apuci urgent sa faci unul. Ceea ce ai visat tu seamana cu reteta de tort "Kievski", uita-te www.slastenka.ru/tortkiev.html" target="_blank">aici pentru niste retete.
Martipan inca nu am facut niciodata. Si nici blat de bezea nu am facut, cuptorul meu este prea simplu, iar reglajul de temperatura nu prea permite coacerea bezelelor.
Davina zice bine, cauta martipan in magazine, ca sa nu te mai chinui sa-l faci, si experimenteaza.
In ce priveste cantitatea de mincare pt. bebe, Vlad parca minca la 8 luni (ca si acum, de altfel) cam o jumate dintr-o cana de 0.5 l, am in vedere dupa volum si orice mincare in afara de lapte. Dupa gramaj nu pot sa-ti spun.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Davina spune:
Salutare,
mersi mult de recete Natalia si Alina,le-am salavat .Azi daca voi avea timp o sa fac prajitura de lamaie a Nataliei si-i voi face si poze hehe.Natalia am citit ca tu mai pui si la congelator unele prajituri cum faci ?cum le dezgheti ?au acelasi gust ? sorry de atitea intrebari .
Cornelia am gasit si eu aici un magazin rusesc "european store "cind am fost in Los Angeles la Disneyworld,dar e la 200 km de noi .Tot acolo mi-am luat hrisca si ciocolate ... am vazut ca aveau si vin moldovenesc si bere ukraineasca si multe alte bunataturi .
Tortul Kievski e acel sfarimicios ? ca eu i-am uitat gustul ..
O zi buna
Alina si bebe Deanna (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25
Chuny spune:
Fetelor, vorbiti cu asa o patima de seliodka, ca mi s-a facut pofta sa manānc. Asa ca va rog sa-mi explicati ce e aia, mai ales daca se gaseste afumata la Carrefour si in plus se poate marina .
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/my_photos