Retete pentru ingrasat copil de 1 an si 9 luni !
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
gabriela hogas spune:
Maria2mami, mi-ai dat la retete, sa ma pot tine. Multumesc.
Pot sa incerc doar cateva dintre ele pentru Mihaita pentru ca nu pot sa ii dau f multe oua, carne tocata deloc, dar maine (adica azi) fac mancarica de spanac. Sper sa ii placa.
In rest, ne luptam cu mancarea si incerc sa aplic din sfaturile date de voi. Multumesc frumos. De exemplu, incerc sa ii arat ca nu imi pasa f mult daca nu mananca, incercam sa ne vedem de masa noastra si din cand in cand mai incerc cate o lingurita de mancare ... uneori reusesc, alteori .. of, rabdare unde esti ? Si nici nu alerg cu lingura de mancare dupa el.
Dimineata incerc sa-i dau paine cu unt si cu miere de salcam. Daca mananca miezul la o felie de paine sunt fericita. Si ii mai dau un triunghi de branza topita si iaurt. Cerealele sa nu le vada ... nu pot sa cred ca ii placeau f mult cand era de cateva luni.
Iaurturile sunt la putere acum ... sa vedem cat l-o tine si pofta asta.
Ah, era sa uit ... mi-a mancat o singura data vreo 200 g de ciorba de vacuta .. o minunatie ... cam grea pentru ficatelul lui, era si cu ou dreasa si cu smantana si cu carnita, dar i-a placut. Mare minune ! Dar dupa aceea am avut senzatia ca se saturase pentru o saptamana ... avea burta umflata si continuu ii venea sa ragaie. De ce oare?
Cu Dumnezeu inainte !
Gabriela
PS. Daca mai aveti sugestii, va rog spuneti-mi. Multumesc.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001&whichpage=1" target="_blank">"Teledon" de suflet - 5 euro pentru o viata !!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59611" target="_blank">Ajutor !! Informatii despre metastaza la plamani !
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55627&whichpage=1" target="_blank">Salvati-l pe Mihaita ! poze www.imagestation.com/album/pictures.html?id=2121876935" target="_blank">aici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
rodicaosoian spune:
Buna Gabriela
scuza-ma ca nu am rasouns dar nu am mai intrat de foarte mult timp pe aici,sper sa fi gasit produsul.Daca nu lai gasit iti zic acum,le face KRAFT SI ESTE O CUTIE ALBASTA SI ARATA PE FATA MACAROANELE CU BRANZASI SCRIE PE EA MACARONI&CHEESE.daca te duci la raionul cu macaroane imposibil sa nu fie si astea.iar inauntru este un pliculet cu praf de branza si ala il prepari cu putin unt sau margarina si lapte si dupa ce a iesit sosul piu macaroanele care la randullor au fost fierte si le amesteci bine
sant o minunatie ,si mi-e imi plac
in apa in care fierbi macaroanele sa nu pui sare ,ca sant ele putin sarate (cred)dca pui este prea sarat,iar dupa ce le-ai fiert sa nu le clatesti cu apa rece(asa cum facem noi cu a nostre),caci sta mai bine sosul pe ele
Daca nu gasesti spune-mi ca iti trimit o poza cu o cutie de macaroane
va pupicesc si va doresc numai sanatate
Danna_36 spune:
Scuze pt intarziere.
Macaroane cu nuci: paste fierte+nuca macinata+zahar+arome(coaja de portocala, lamaie, esenta de rom,sau altceva, daca vrei, dar sunt f.bune si simple).Cantitatile le adaptezi dupa cum ii place lui Mihaita.
Cornulete cu nuci.Sunt usor de facut, le poti pastra mai mult timp si sunt ff gustoase:
200g unt+100g zahar pudra+100g nuci macinate+300g faina+1 praf de sare+arome daca doresti.Se amesteca toate, se framanta putin pe masa pt omogenizare si se intinde imediat o foaie cat mai rotunda.Se taie cu cutitul raze de la centrul foii spre margine.Se ruleaza bucatile obtinute(sectoarele de cerc) de la margine spre mijloc, se coc in tava si se pudreaza fierbinti cu zahar.
Papanasi din branza de vaci(daca are voie prajit!)
1/4 kg branza de vaci scursa bine+1 ou+1 lingura faina+1 praf de sare+Coaja de lamaie(arome).Se amesteca toate, se fac chiftelute, se preseaza intre palme, se dau prin faina si se coc in ulei incins pe ambele parti.Se servesc fierbinti (sunt bune si reci) presarate cu zahar tos.
Papanasi din cartofi Se fac la fel, doar ca in loc de branza se pun cartofi fierti pisati.
Budinca de taitei cu branza
Taiteii fierti se amesteca cu branza (de oi e mai gustoasa, daca are voie, sau combinata vaci+oi), zahar,putin unt sau margarina si 1-2 oua, in fct de cantitate,arome.Se toarna intr-o cratita unsa bine cu margarina si se dau la cuptor.Se scoate budinca rumenita si de taie felii (ca de tort) dupa ce se mai raceste.
Cred ca ai putea sa incerci si budincile din comert (praf + lapte), de obicei plac copiilor.Deasemenea orez cu lapte, facut gros, aproape ca un pilaf e f. gustos, mai ales cu un praf de scortisoara.
Ca sa o determin sa manance pe fetita mea mai mare, ii aranjam mancarea mai deosebit, in forma de cap de om, de om de zapada, de iepuras, de ratusca, etc. faceam din pireu de cartofi de ex. un "cap"
(adica il aranjam pe farfurie rotund si netezit frumos) si ii puneam o "coafura" din bucatele de carne, gura dintr-o felie de rosie, ochi din masline, doua fundite de morcov, etc. Iti dai seama ca poti face orice, in fct. de ce ai de mancare si ce idee iti vine pe moment...
Uite, de ex. nu manca salata de fructe.Ii placea sa stea langa mine la taiat si pregatit, dar cand venea vorba de mancat, nu mai voia.
Am facut atunci o budinca de vanilie dintr-un pliculet si lapte, am pus-o la racit in forme speciale(peste, ratusca,stea de mare,broasca testoasa,etc).Am rasturnat-o apoi pe o farfurie mai mare si am ornat-o cu salata de fructe.Imi amintesc ca i-am indrugat o poveste nascocite pe loc despre pestisorul care inoata prin apa si ia uite ce gaseste si ce mult ii place sa manance asta, si asta si asta...Fireste pestisorul l-am papat ultimul, dupa ce a terminat el de papat salata...
Nu stiu daca ai timp pentru asa ceva, dar daca ai, merita sa incerci.
Va dorim sanatate multa si va asteptam acasa voinici.Ei, poate nici chiar asa...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
2 idei pt. pofta de mancare(ai intrebat de retete dar vad ca mititelul nu poate papa), stiu ca functioneaza:
- la prima tb. sfatul medicului: vitaminele fac pofta de mancare.
- borsul acru facut in casa(cel crud nu gatit) - crezi ca ar bea o data la 2 zile sau zilnic cam 100 ml bors acru crud? Poti sa-l pacalesti ca e suc - asa am pacalit-o pe nepotica noastra(are 3 anisori) si a baut. Nu stiu cum se face borsul in casa.
Insanatosire grabnica baietelului.
bebe la purtator(9+)
noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Daiopri/Daiopri.jpg)
Daiopri spune:
Gabriela,
Daca ii place sa manance iaurt, ii poti pune cereale si in iaurt. Mie chiar imi plac mai mult cu iaurt decat cu lapte dulce.
Baietelului meu i-a crescut pofta de mancare dupa ce am inceput sa-i dau vit. C. Eventual poti sa incerci cu ortocale sau mandarine inainte de masa, poate i se deschide apetitul.
Multa sanatate.