Reteta brinza de vaci
![](images/user_woman.png)
Sal'tare !
Am vazut cum se prepara iaurtul si brinza topita.
Ce m-ar interesa ar fi daca stie careva cum se prepara brinza de vaci. Eu aveam o reteta de la cineva, cu 8 pastile de calciu lactic la nu stiu cit lapte ... un litru..parca ?? si inca ceva: e ok reteta daca folosesc lapte pasteurizat? ca proaspat....nu prea am de unde.
Va foarte multumesc, si va doresc spor in toate !!
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
ELIZA MIRON spune:
Exact la calciu lactic m-am gandit cand am vazut subiectul postat de tine. Eu asa fac, pun 8-10 pastile la un litru de lapte si de regula folosesc lapte "Dorna" mai gras. Pentru bebe merge foarte bine facuta din 200 ml cu 2 pastile si foloseam lapte cu 1.5% grasimi.
Spuneai ca stii reteta de branza topita?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
april spune:
eu il fac fara nici un fel de pastile.
pun laptele la "prins" in borcane de 800 ml, las 2-3 zile, apoi pun borcanele intr-o oala cu apa si le pun la fier , la incet. las asa vreo o jumatate de ora sa fiarba si opresc. Borcanele le las in apa pana a doua zi. Apoi iau o strecuratoare si pun tot continutul din borcane. presez sa se scurga zerul si pun in borcanase cu capac la frigider.
E suuuuperrrr buna.Andrada
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Anda Panda spune:
branza topita facuta in casa
500g branza dulce
un pachet unt rama
o lingurita bicarbonat
branza rasa de oaie pentru a fi sarata
se framanta toate foarte bine si apoi se lasa o ora la crescut.se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu .se lasa sa se racoreasca si se pune in cutii.
sincera sa fiu, nu am facut-o, ci doar am gasit-o tot pe aici pe site.
o sa incerc varianta de brinza de vaci fara pastile, ca in toata tara asta, cit e ea de mare, nu am gasit calciu lactic... ca de fapt multe altele, dar asta e...
eu brinza de vaci nu o faceam pt bebe, o faceam pt mine, asa ca o sa aleg lapte 1%, eventual.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Anda Panda spune:
april, pt primele 2-3 zile borcanele pot fi acoperite cu capac sau nu?
dupa aia cind le pui la fiert in apa, iar..intreb: acoperite, sau nu ?
spor elizei si lui april !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
april spune:
quote:
Originally posted by Anda Panda
april, pt primele 2-3 zile borcanele pot fi acoperite cu capac sau nu?
dupa aia cind le pui la fiert in apa, iar..intreb: acoperite, sau nu ?
spor elizei si lui april !
neacoperite permanent.
![](albina.gif)
![](majoreta.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
coral spune:
Buna, am vazut ca ai o reteta de iaurt, poti sa mi-o dai si mie, te rog.
Am incercat sa caut dar nu merge cautarea sau poate neuronul meu e inca in vacanta, inca o data multumesc.
Eu prepar brinza pentru cel mic cu lamiie. Fierb laptele si cind a dat in clocot pun citeva picaturi de zeama de lamiie. O las un pic si o pun la scurs, asta ar fi o reteta rapida.
mami de Aschiuta
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643 br / " target="_blank">O mina de ajutor pentru Elenalove
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Anda Panda spune:
coral, neuronul tau e ok, cautarea in schimb (dupa cuvinte cheie), se face doar pe site, nu cauta si in cuvintele de pe forum.
Iaurt
Fierbi 1 l lapte , lasi sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi amesteci cu un pahar de 200 ml iaurt cumparat si pui la caldura,asta pt prima data, pentru ca apoi nu mai trebuie iaurt cumparat, ci de fiecare data se opreste putin iaurt din cel facut si se amesteca cu laptele proaspat
reteta de iaurt nu am facut-o, asa ca nu stiu cum iese.
mersic, april !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nematics spune:
pt. iaurt am vazut la un magazin gen "Whole foods" sau "Wilde Oats" o cutie cu starterul de bacterii care se pune in lapte sa iasa iaurt; eu fac chefir - se poate cumpara de pe Internet ciuperca de chefir de undeva din California - e mult mai bun ca iaurtul.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Anda Panda spune:
nematics, nu cred ca si aici gasesc asa ceva, insa o sa ma uit. m-ar ajuta daca mi-ai spune la ce categorie de alimente sa ma uit, adica pe unde ar tb sa gasesc, si cum arata cutia. sa ma duc la "ethnic foods" sau la raftul cu alimente organice ??
... iar "ciuperca de chefir", pe cuvint ca nu stiu cum se zice in engleza.
mersic de raspuns ! sincera sa fiu as minca oricind chefir sau sana, fata de iaurturile astea acre.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nematics spune:
despre ciuperca de kefir: ii zice "kefir grain"
asta e un site din Anglia
http://www.thekefirshop.co.uk/
uite aici cum arata pachetul cu starterul pentru iaurt, poti intreba pe vinzatori unde il tin
http://www.productsforhealth.com/yogourtmetII.htm
nu am gasit situl de unde a cumparat cunostinta care mi-a dat si mie din ciuperca - poate ai mai mult succes, e de pe undeva din California.
Am inteles tot de la cunostinta mea ca in privinta kefirului, cel putin, trebuie sa folosesti ciuperca, pentru a face kefir incontinuu din ea, prafurile sunt bune dar nu poti face la nesfirsit din ele, isi pierd taria (scade numarul de bacterii cu timpul).
Kefirul pe care-l fac eu din ciuperca este foarte gustos, mai ales daca-l fac cu lapte integral, organic, cu toata grasimea in el.
succes!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)