Da "gemeni" cine are?
![](images/user_woman.png)
Deschid acest subiect pt ca eu am acasa una bucata barbat "geaman". Desi mai am pe cineva in familie,(tatal meu) mi se pare dificila acesta zodie si greu de inteles
.
Daca stiti metode de abordare si pastrare ale unui barbat "Gemeni",va rog sa mi le imparatasiti si mie!
Multumesc mult si pupici.
Daniela
Dumnezeu sa ne ajute la toti
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
kawaichan spune:
Eu
Geaman cu ascendent in varsator... E sensibil si romantic iar cand e obosit tare e foarte aerian...ceea ce pe mine ma enerva la culme la inceput dar acuma ma amuza.E genul ordonat,face curatenie din proprie initiativa, gateste de placere sau ca sa ma rasfete pe mine,foarte sociabil si abil in a comunica mai ales in situatii care cer diplomatie si limbaj super simandicos.Cand are de luat o hotarare importanta se gandeste o gramada,intoarce problema pe toate partile,despica firu in saispe de ma lua cu ameteli, eu fiind genul mai impulsiv , mai jumper Ma amuza teribil cand e aerian-umbla cu hainele luate din greseala pe dos,uita chei , telefon, chestii importante etc
Ii plac teribil de mult jocurile ,inclusiv cele pe calc,puzzle,tot ce este interesant ca si modalitate de functionare,electronicele...
Are simtul umorului f dezvoltat,ne distram si radem o gramada.
Cam asta e,bineinteles ca n-o sa gasesti doua persoane la fel, fiecare fiinta are pozitionate planetele diferit la nastere si asta are o influenta destul de mare, chiar daca e el nascut intr-o anumita zodie...Cu abordarea nu prea stiu ce sa-ti zic decat ca noi comunicam destul de mult si daca e ceva care nu-mi place simte imediat,la fel si eu in cazul lui.Ma enervam tare la inceput cand din cauza oboselii facea greseli stupide ,gresea drumul de exemplu cand era la volan si dupa aia mergeam pe autostrada cate 20 de kilometri degeaba, eu sunt o fire mai practica si intuitiva ,el e genul rational care tr sa gandesca mult lol Dupa parlamentari indelungate s-a ajuns la concluzia ca eu n-are sens sa ma enervez iar el tr sa ridice o mana cand nu mai poate ca nu-i sclav pe plantatie..
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Miruna Enescu spune:
Si eu am unul (daca se poate spune asta despre gemeni)!
Al meu ia decizii importante (sa-si schimbe slujba, sa ne mutam, sa plecam in vacanta in America) de trei ori pe zi si apoi se razgandeste cu multa nonsalanta. La inceput asta ma scotea din minti - dar acum il astept sa ia decizia care imi convine mie si-l incurajez, si incerc sa nu ma sperii prea tare (ca de fapt nu si-a dat niciodata demisia, desi ameninta cu asta saptamanal).
Apoi programul: se schimba din mers: ce daca am hotarat ca mergem la tara, nu-i nimic, dam si o fuga pana la Carrefour, mergem si-ntr-o vizita si poate mai sunam si niste prieteni sa vina cu noi.
Asta s-a mai potolit cu timpul, pana la urma a realizat ca timpul nu este expandabil la porunca lui (valabil si pentu lipsa de punctualitate).
Despre abordat nu stiu ce sa-ti spun: la noi ma "abordeaza" el pe mine, adica zice ca mine si facem ca el... Nu stiu cum, el cedeaza mereu daca eu am gura mai mare, si-apoi vine cu lugu-lugu si ...
Despre pastrat: nu s-a pus niciodata problema asta: daca omul te iubeste, sta el lipit de tine, n-ai tu ce sa faci ca sa-l legi.
Bepii spune:
Daniela, si eu am acasa tot "una bucata barbat geaman" !!!
Evident, gemenii sunt si ei diferiti in functie de ascendent dar un lucru sigur pot spune: sunt greu de stapanit, cel putin pe al meu care este un tip "wild". Desi stiu ca ma iubeste foarte mult si mi-o repeta zilnic, totusi ca sa pastrez aceasta stare am simtit ca trebuie sa nu las niciodata garda jos. Adica sa fiu atenta la micile datalii ale vietii de zi cu zi: sa arat bine, sa miros bine, sa fiu buna gospodina, sa-l cuceresc cu cate ceva, sa-i fac complimente, sa-i dau atentia cuvenita si cand iesim in lume sa arat foarte bine. De asemenea e bine sa lasam uneori lesa putin mai lunga desi imi vine foarte greu pt.ca eu sunt o fire posesiva si as vrea sa fiu tot timpul cu el si sa-i pot controla toate miscarile. Dar gemenii sunt firi independente ce simt uneori nevoia de a fi doar cu ei insisi sau in anturajul prietenilor.
Sotul meu este primul geaman pe care l-am cunoscut si mi-a trebuit ceva timp sa realizez cum este de fapt traiul cu ei. Sunt aventurieri si mie imi place asta pt ca sunt la fel, le place pericolul (mie la fel) si sunt buni actori. Deci trebuie sa il studiezi cu mare atentie daca vrei sa afli cand joaca teatru si cand sunt sinceri. Daca impartasesti aceleasi gusturi si obiceiuri cu ei, e bine, daca nu, e mai complicat pentru ca vor cauta sa gaseasca pe cei la fel ca ei. De aceea se cheama "gemeni", au nevoie de dualism. Pe de alta parte am auzit ca gemenii tind sa duca o viata dubla adica cea de aparenta si inca una secreta. Normal ca nu toti gemenii sunt asa si sper ca nici al meu sot. Dar nu strica sa fii cu ochii in patru pentru a preveni.
Metode de abordare? pai e simplu: vezi ce-i place in general si pune in aplicare, ce culori crede el ca-ti sta bine si poarta acea culoare si spune-i (soptit) ca o faci pt el, vezi la ce parfum reactioneaza si cauta sa-l dai numai cand sunteti singuri si aveti "planuri". Acelasi parfum zi de zi devine plictisitor. Eu sunt atenta la discutiile cu el si invat mereu cate ceva despre el fara sa-si dea seama si apoi pun in aplicare. Nici nu realizeaza ca de fapt de la el am pontul respectiv si e placut surprins spre exemplu cand imi pun un underwear sexi (si rosu) sub o bluza semitransparenta.
Cum sa-l pastrezi? Parerea mea personala este ca daca vrei sa-l pastrezi pt toata viata nu trebuie sa te culci pe-o ureche ca te iubeste si il vei avea pe veci. Doar citeste pe acest site si vezi cate exemple sunt despre femei care nu au banuit nici o secunda infidelitatea sotului. Eu am vazut destule in viata si stiu ca daca vrei sa-ti pastrezi barbatul trebuie sa te lupti pentru asta adica sa-l cuceresti cu armele noastre ale femeilor. Odata am auzit o vorba la o femeie in varsta, inteligenta si cu multa experienta de viata, vorba care n-am s-o uit si am s-o pun mereu in aplicare: " ca sa-ti pastrezi barbatul trebuie sa fi din toate: sotie, iubita, mama, amanta si prietena" ....iar pentru gemeni ceva mai mult amanta. Mie una imi face placere acest joc.
Pupici
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Pe cat sunt nascuti sotii vostri, "gemeni"? Al meu este pe 21 iunie, in ultima zi deci si are putine trasaturi ale zodiei, mai degraba se incadreaza la "rac", altfel ar fi iesit foarte multe scantei (eu sunt taur) iar zodiile nu sunt compatibile (probabil exista si exceptii).
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
ana_maria222 spune:
Geaman am avut si eu..pe 23 mai..eu fecioara..el geaman..nu a fost a fie....
Sa poti sa ierti cand altii te inseala, sa te ridici cand altii te doboara, Sa poti pastra ce altii pot s-arunce, Sa razi chiar daca sufletul iti plance Si vesel sa ramai chiar daca..afara ninge! Aceasta este arta de-a invinge....
http://community.webshots.com/user/ana_maria222 poze noi....
spic de grau spune:
Si eu, si eu!
Tata e geaman, sotul e geaman, si culmea - cumnata e tot geamana. (nu mai spun ca eu, mama si fratele meu suntem toti 3 zodii de apa).
Ce am vazut eu, intai la tata si apoi la sotzul meu.
Amandoi sunt familisti, si cauta caldura familiei. Le place sa fie iubiti, alintati pe de o parte, si sa li se gadile orgoliul ca ei sunt sefii...cateodata
La amandoi le place sa isi cumpere din cand in cand cate o "jucarie".. Sunt apoi maniaci in privinta intretinerii jucariei.
Sotul e genul - nu il intereseaza cu ce se imbraca - atat timp cat e comod. Mai are momente cnd bluza e pe dos, nasturii nu sunt incheiati tocmai bine.
Tata pe de alta parte e super pedant, super atent - maniac aproape. Tin minte cand eram mica si imi aranja fularul de exemplu. Sau cum alerga dupa toate scamele de prin casa.. sau ciucurii de la covor care trebuiau sa fie tot timpul la linie (pana intr-o zi cnd exasperat ca eu si fratele meu tot treceam peste ei si ii deranjam, a pus mana pe foarfeca si i-a tuns cu totul).
Sotul meu e tandru (acelasi lucru l-am vazut si la tatal meu). E romantic, grijuliu. Dar si ff incapatanat (si tata e la fel).
Cand vreau sa castig ceva, nu trebuie sa imi impun in forta ideea ca stiu sigur ca nu voi castiga. Incep prin a sugera si il las pe el sa creada ca ideea ii apartine.
Cnd cumparam ceva, electronic, studiul incepe cu o luna inainte. Cauta pe toate site-urile posibile, citeste pareri pe forumuri, se asigura ca ce vom lua e top top. SI abia apoi cumparam.
Din cauza asta cnd ne luam cadou, de fapt decidem fiecare ce vrea si apoi luam cadoul respectiv. E clar ca daca ar fi sa ii iau o jucarioara, as avea 90% sanse sa ii iau ceva care sa nu-l multumeasca pe deplin.
Metode de pastrare a unui geaman. Din experienta mamei mele pot sa spun ca atunci cnd tata era cu capsa pusa (adica mai nervos), mama evita sa il enerveze si mai tare. Iar dupa ce se calma i le punea pe toate pe tava. Lectie pe care incerc si eu sa o aplic. La cat sunt de incapatanati si caposi stiu ca ar face chestii pe care mai tarziu le-ar regreta, dar din orgoliu nu ar recunoaste ca au gresit.
Apoi le trebuie dragoste multa. Sa se simta iubiti. Si sa aiba liniste.
Imi iubesc nespus sotul, si sunt sigura ca sentimentul e reciproc. Imi arata asta in fiecare zi.
Pupicei,Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)
![](foto.gif)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, thats why we call it PRESENT
adimercedes spune:
quote:
Initial creeata de danyelana
Deschid acest subiect pt ca eu am acasa una bucata barbat "geaman". Desi mai am pe cineva in familie,(tatal meu) mi se pare dificila acesta zodie si greu de inteles.
Daca stiti metode de abordaresi pastrare ale unui barbat "Gemeni",va rog sa mi le imparatasiti si mie!
Multumesc mult si pupici.
Daniela
Dumnezeu sa ne ajute la toti
Sotia sotului meu e in zodia gemenilor (adica moi
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Barbat geaman am avut in casa vreo 20 si de ani, ca tata meu e geaman. De fapt, eram 3 gemeni in casa. Si cam sareau scantei
![](baschet.gif)
"GEMENI
Cum să recunoști un nativ din Gemeni
Dacă uneori o persoană din Gemeni îți dă impresia că vezi dublu, nu da fuga la oculist ca să-ți schimbi dioptriile. Adu-ți aminte că semnul Gemenilor e un semn dublu și că există două laturi distincte ale personalității lui schimbătoare. Uite-l, nu e! Iubire a fost oare licărirea aceea pe care ți s-a părut că o vezi trecînd într-o clipă peste trăsăturile lui mobile? Sau a fost ură? Extaz? Inteligență? Regret? Bucurie? Schimbările de expresie ale Gemenilor sînt la fel de fascinante de urmărit ca luminile psihedelice dintr-o discotecă. E greu să-ți dai seama unde se termină realitatea și unde începe iluzia. La ei acestea se amestecă, apoi se separă. Ca să știi unde poți da peste această creatură versatilă trebuie să fii aproape clarvăzător. Ea poate fi azi aici, iar mîine în cu totul altă parte. Așa, dintr-o dată. Un Geamăn își poate schimba hainele, slujba, viața amoroasă sau locuința tot atît de repede pe cît îi ia să se răzgîndească. Adică foarte repede. E greu să găsești un exemplar pe care să-l studiezi. Încearcă la o librărie. El e genul care răsfoiește cărțile, pentru că își dă seama de esența unei cărți dintr-o simplă frunzărire a paginilor. (Nu e o simplă întîmplare că John F. Kennedy era proverbial pentru viteza cu care citea.) Oamenii aflați sub influența lui Mercur mai au și enervantul obicei de a citi mai întîi ultima pagină a unei cărți. Dacă știi vreun Geamăn care să fi citit vreodată o carte de la cap la coadă fără să se fi plictisit la jumătate, trimite-l pachet la Antipa, secția Ciudățenii ale naturii, sau verifică-i harta astrală. Sigur vei găsi influențe din Taur, Capricorn sau alt semn perseverent. Cu siguranță vei găsi un Geamăn sau doi schimbînd replici inteligente cu diverse persoane pe culoarele unui post de radio, ale unei firme de relații cu publicul, la o editură, un salon auto sau o agenție de publicitate. Cînd ai găsit acest argint viu studiază-l cu atenție, chiar dacă vei fi sleit de puteri după ce îl vei urmări peste tot. Primul lucru pe care-l vei observa va fi că emană o energie nervoasă atît de puternică, încît aerul din jurul lui pur și simplu trosnește și pocnește de scîntei electrice. Sînt și cîțiva Gemeni care vorbesc rar, dar majoritatea turuie, iar absolut toți prind din zbor ceea ce vrei să le comunici. Fie că e bărbat sau femeie, Geamănul nu are răbdare cu capetele pătrate conservatoare sau cu cei care nu sînt în stare să ia o decizie cu privire la poziția pe care se situează în anumite probleme. Geamănul știe exact pe ce picior dansează, cel puțin în clipa respectivă. Cu excepția cazurilor în care ascendentul său e în conflict cu tendințele mercuriene, Geamănul e în general subțire, agil și mai înalt decît media. Mulți au trăsături mici, tăioase, ca figurile dintr-o camee. Există și unii cu ochi căprui închis, dar majoritatea au frumoși ochi verzi, albaștri, aurii sau cenușii, cu formă bine conturată, jucăuși și sclipitori. Gemenii nu își lasă privirea asupra unui obiect pentru mai mult de cîteva secunde. Ba chiar privirea lor alertă, fugară, e deseori cel mai ușor mod de a-i recunoaște. Tenul e mai mult palid, dar se bronzează ușor - un alt mod de a-i depista vara. Debordează de nerăbdare, sînt prietenoși fărăezitare și au mișcări neobișnuit de rapide și de grațioase. Părul lor poate fi închis la culoare, deschis sau ambele, cu șuvițe combinate, care exprimă caracterul lor dual. Nasul le e drept și lung sau delicat, dar în orice caz bine marcat. Bărbații sînt predispuși la chelie și ambele sexe tind să aibă frunți înalte. Indiferent de vîrsta lor, ei par mai tineri decît sînt de fapt, căci au o înfățișare fără vîrstă. De obicei e o greșeală să încerci să legi Geamănul de un singur loc sau de o singură idee. O greșeală și mai mare este să îl provoci la o înfruntare a inteligențelor, căci e în stare să se bage și să se scoată cu vorba din situații dificile cu cea mai mare ușurință. Mintea îi merge cu viteza luminii, are simțul ironiei tăioase și e mai deștept decît aproape oricine. Unii dintre mercurieni au o plăcere răutăcioasă să buimăcească mințile mai încete cu procesele lor mentale fulgerătoare. O astfel de persoană poate să apară din pămînt lîngă tine, să cuprindă curios cu privirea împrejurimile și apoi să dispară într-o cu totul altă direcție înainte să apuci să-i zici "Salut!". Un cunoscut din Gemeni s-a logodit recent cu o minunată fată din Vărsător (dacă e cineva în stare să se descurce cu alunecosul geamăn, aceia sînt Vărsătorii) și, cu o săptămînă înainte de nuntă, toți cunoscuții puneau pariuri că mirele va găsi o modalitate de a aluneca din laț, că, într-un fel sau altul, nu va ajunge la timp la biserică. Dar a ajuns. Gemenii sînt plini de surprize. Mai ales cînd sînt îndrăgostiți. Secretul aparentei lor ubicuități, al uluitorului lor talent de a face mai multe lucruri într-un timp mai scurt decît toți ceilalți oameni se află în dualitatea lor. Ei pot face două lucruri deodată cu mai puțin efort decît ne ia nouă să facem unul singur. Deseori, femeile mercuriene calcă rufe, hrănesc copilul și vorbesc la telefon în același timp. Unii jură că Gemenii se nasc cu cîte un telefon în fiecare mînă. Rutina de orice fel îl face pe Geamăn să se simtă ca o pasăre cu aripile tăiate ținută în colivie. Acești oameni urăsc cu ferocitate monotonia și platitudinea. În mod normal nu sînt cei mai punctuali oameni din lume - în afară de cazul în care au ascendent în Fecioară, caz în care devin adevărate orologii umane. Însă Geamănul tipic întîrzie întotdeauna, nu pentru că nu are noțiunea timpului, ci pentru că ceva i-a captat interesul pe drum. Dacă ai un prieten mercurian, probabil că ai simțit deja pe pielea ta un obicei tipic Gemenilor, care poate fi atît de enervant încît să-ți provoace un ulcer. Îți sugerează o activitate, de exemplu să treci pe la el pe-acasă (de obicei un apartament, căci o casă ar însemna ceva prea permanent pentru el), să mergeți la un film vechi împreună, să jucați un baschet sau să mergeți să beți ceva. Tu îi mulțumești, dar îi spui că rămîne pe altădată. Geamănul insistă. E convingător. Te privește cu ochișori rugători și țese un cocon de farmec în jurul tău. Vorbește atît de repede și zîmbește atît de cuceritor încît, după un timp, cedezi. Are de făcut cîteva comisioane, așa că îți dă întîlnire la colțul străzii cam într-o oră. La asta nu te așteptai, așa că încerci din nou să dai înapoi, dar el va recurge din nou la tehnicile mai sus menționate și te va face să accepți întîlnirea. Te apucă toată plictiseala din lume încercînd să găsești ceva de făcut în ora respectivă, te mai dor și picioarele, dar reușești să supraviețuiești și te prezinți la colț la ora stabilită. Bunul tău amic apare gîfîind jumătate de oră mai tîrziu. Ei bine, s-a răzgîndit. E frînt de oboseală. S-a hotărît să plece acasă, să se bage în pat și să iasă în oraș mîine. Nu te superi, nu? Doar un Geamăn ar putea evita un pumn în falcă într-un astfel de moment. Dar el reușește. Îl ierți, iar partea cea mai ridicolă e că în seara următoare te duci la întîlnire de parcă ai avea bun simț, sau ce-o fi în capul tău! Numai tu ești vinovat că ai cedat tacticilor de convingere ale Geamănului. Dacă te lasă cu ochii în soare și a doua zi, așa-ți trebuie! Toți oamenii din semnul lui Mercur simt nevoia profundă de a ascunde adevăratele motive ale faptelor lor. Ca și Peștii, simt impulsul irezistibil de a se comporta exact pe dos față de propriile lor dorințe. Dar această versatilitate și ușurință a discursului îi face excelenți politicieni și experți în domeniul relațiilor interumane. Un Geamăn știe cum să te abată de la cele mai bine înrădăcinate convingeri ale tale. Te poate suci ca pe un covrigel cu karate-ul lui mintal, te face să fii de acord cu el, iar tu o să-l mai și iubești pentru ce ți-a făcut. Dar la primul semn de probleme, el știe instinctiv care-ți sînt punctele nevralgice și își folosește inteligența și limba bine exersată ca să te reducă la tăcere prin insinuări amenințătoare. Între mercurieni și scris e o relație ciudată. Fiecare dintre ei poate înșira cu inteligență vorbe pe hîrtie și poate face întorsături deștepte de frază. Vei găsi o grămadă dintre ei scriind discursuri, reclame, documentare, piese de teatru și cărți. Dar acestea vor fi romane, manuale, nonficțiune sau biografii și aproape niciodată autobiografii. Extrem de rar vei găsi unul căruia îi place să scrie scrisori personale. Geamănul tipic detestă corespondența. Se vor codi săptămîni în șir înainte să răspundă unei scrisori. Motivul e clar, avînd în vedere că nu le place deloc să fie legați de vreo opinie: ezită să-și pună gîndurile pe hîrtie, căci își dau seama instinctiv că mîine s-ar putea să nu mai creadă ce cred azi și nu vor să-și ia un angajament scris față de o părere sau o idee. Sînt născuți cu acest mecanism de apărare. Există un număr uluitor de mare de scriitori din Gemeni care preferă să folosească un pseudonim. Aproape toți mercurienii vorbesc, înțeleg sau pot citi în mai mult de o singură limbă, iar favorita lor e franceza. Într-un fel sau altul, ei vor triumfa cu ajutorul cuvintelor. Gemenii pot vinde cuburi de gheață eschimoșilor și vise pesimiștilor. Chiar dacă reușești să prinzi un nativ într-un colț, va schimba subiectul atît de repede și va abate conversația de la persoana lui cu atîta abilitate, încît tot tu te vei trezi la podea. Uneori, tendința mercuriană de a păcăli oamenii poate duce la necinste sau activități infracționale, dar nu atît de des pe cît ai putea crede. Deși talentele lor îi pot duce pe unii Gemeni spre o viață de minciună și înșelătorii, majoritatea sînt prea idealiști ca să ducă o viață de infractori. Totuși, trebuie să recunoaștem că Mercur le oferă "ustensilele" cele mai bune pentru a obține succesul în acest domeniu și pot fi escroci sclipitori dacă vor asta. Cu dexteritatea lor, dacă fură un portofel, falsifică un cec sau bani, sînt - cel puțin - extrem de îndemînatici și rareori sînt prinși. Însă majoritatea Gemenilor sînt onești, iar unii chiar atît de sinceri încît îi rănesc pe cei din jur. Ei par să treacă dintr-o extremă în alta. Dar toți - hoți de buzunare, escroci sau cetățeni onești - vor fi incapabili să reziste impulsului de a adăuga oarece înflorituri poveștilor lor din cînd în cînd. Dar asta nu înseamnă că mint, nu? Asta înseamnă că au imaginație! Mercurienii au nevoie să-și odihnească creierele dormind de două ori mai mult decît ceilalți. Din nefericire, fiind predispuși la insomnie, rareori se odihnesc cum trebuie. Totuși, trebuie să încerce să se odihnească cît mai mult, ca să-și refacă celulele cerebrale, căci epuizarea nervoasă constituie un pericol permanent pentru ei. Ca să nu ajungă prin spitale au nevoie de mult aer proaspăt și soare. Lipsa acestora și o activitate fizică redusă îi fac susceptibili la accidente și infecții la umeri, brațe, mîini, degete. Cei care-și neglijează sănătatea mai sînt predispuși la migrene, reumatism, artrită, probleme cu spatele, plămînii, labele picioarelor și intestinele. Ciudat e faptul că Gemenii pot suferi o cădere nervoasă mai degrabă din cauza plictiselii și a închiderii între patru pereți decît de la activitatea excesivă. În adîncurile firii lui nerăbdătoare și cercetătoare Geamănul caută un ideal, iar principala lui problemă este identificarea acestuia. Ar putea fi orice, căci imaginația lui nu cunoaște limite. Banii, faima, iubirea și cariera nu sînt niciodată de ajuns. Pentru el, iarba e întotdeauna mai verde în curtea vecinului. Ce anume caută? Poate un continent ascuns adînc în sine însuși, căci Geamănul e exploratorul mintal prin excelență. În ciuda faptului că e mereu înconjurat de mulți oameni, el nu-și împărtășește sentimentele cele mai adînci decît cu unicul lui companion constant: geamănul din sine.
Bărbatul din zodia Gemenilor
Cînd ești îndrăgostită ai un plăcut și cald sentiment de securitate. E acea minunată seninătate pe care ți-o dă conștiința faptului că cineva îți va fi mereu alături cînd vei avea nevoie de el, că nu mai ești singură pe drumul vieții. Toate îndoielile pe care le aveai înainte se topesc. Asta doar în cazul în care nu ești implicată într-o relație cu un bărbat influențat de Mercur, căci acest lucru ți-ar cam tăia acel "cald sentiment de securitate". De fapt, te vei adapta mult mai bine relației cu un Geamăn dacă-l vei trimite la pîine luni și nu te vei aștepta să apară pînă joi. Nu-l aștepta niciodată decît cînd îl vezi apărînd la colțul străzii și nu te agăța de el cînd vrea să plece. O dată ce te-ai obișnuit cu incapacitatea lui de a sta într-un loc și cu spiritul lui imprevizibil, ai șanse să faci relația să meargă. Nu conta pe el să-ți fie alături, căci probabil nu vei ști niciodată cînd și unde va fi, ceea ce îți va sădi în suflet o parte dintre acele îndoieli pe care o idilă le îndepărtează în mod normal. E adevărat că atunci cînd ești îndrăgostită de un mercurian nu ești niciodată singură. Ai tot timpul în preajmă cel puțin două persoane... și amîndouă sînt el, căci -după cum știi - e născut în zodia Gemenilor, iar aceștia nu sînt niciodată identici. Natura duală a Gemenilor combină două personailtăți complet distincte. S-ar putea să fii îndrăgostită chiar de unul dintre acei mercurieni care sînt tripleți sau cvintupleți, așa că ai o mulțime de persoane care să-ți țină de urît, chiar și atunci cînd ești singură cu el. Geamănul tipic e favoritul fiecărei gazde, pentru că îi plac oamenii. Cu cît mai mulți, cu atît mai bine. Rareori vei găsi un bărbat din acest semn care să nu stăpînească perfect arta conversației. Are un bun gust desăvîrșit, e plin de remarci spirituale, iar complimentele lui sînt adevărate capodopere de sinceritate caldă. Maestru al manierelor impecabile și al simțului social, va fi sufletul petrecerilor. Dacă îl vezi pentru prima dată la o reuniune, unde își desfășoară uluitoarea personalitate multiplă, n-ai nici o șansă să scapi. Vei fi convinsă că e cel mai fascinant, interesant și inteligent bărbat pe care l-ai văzut în viața ta și nimeni nu poate nega asta. E firesc să fii emoționată și impresionată. Dar, înainte să te gîndești deja la căsătorie, asigură-te că ești în stare să faci față unui viitor nesigur alături de un bărbat ale cărui stări de spirit se schimbă la fel de ușor ca direcția vîntului și ale cărui scopuri în viață se pot modifica drastic înainte să se termine luna de miere. Într-o zi, bărbatul tău din Gemeni poate trece pe la tine cu o maimuță pe umăr ca să te ia la bîlci. Îți va aduce flori, parfum, un disc vechi sau cîteva cărți, una poate chiar scrisă de el. Orele vor trece pe nesimțite cînd te vei scălda în lumina solară a bunei lui dispoziții, vei rîde la glumele lui inteligente și te vei topi sub influența farmecului lui galant. Îți va spune "te iubesc" în o sută de feluri, așa cum nimeni altcineva nu ar fi în stare. A doua zi te va suna și va anula o întîlnire fără nici un motiv, făcîndu-te să-ți imaginezi tot felul de nenorociri. Glumea oare cînd ți-a spus că te iubește? Are pe altcineva? Are necazuri? Temerile tale pot fi întemeiate. Sau nu. După o săptămînă va reapărea, plin de remarci sarcastice, prost dispus și iritabil. Va fi nervos, critic și meschin. S-ar putea să-ți critice pantofii, rujul sau gustul literar și să-și exprime niște îndoieli destul de pertinente cu privire la viitorul vostru împreună. Dacă nu va fi așa, va fi posac, gînditor, absent, distant și rece. N-are rost să-l întrebi de ce se poartă așa, nu vei obține un răspuns coerent. Dacă vei supraviețui acestei experiențe, peste cîteva zile vei fi într-o galerie de artă, la teatru, la operă sau într-un muzeu cu Geamănul tău, absolut hipnotizată de vastele lui cunoștințe și numeroasele lui subiecte de interes. Va fi neobișnuit de tandru și va deborda de vise fragile și colorate despre viitorul vostru comun. Apoi îți va cere mîna. Din senin. Fulgerător. Vei uita toate furtunile și norii negri și vei spune "Da" înainte să se răzgîndească. Și iată-te logodită cu o enigmă. Dacă vrei un bărbat stabil și răbdător, alături de care viața și iubirea vor curge lin ca o gondolă pe canalele venețiene, dacă ești o romantică incurabilă și cauți armonia perfectă, ești în mare pericol. Așa că dă înapoi cît mai repede, înainte să fie prea tîrziu. Indiferent ce ar spune restul hărții lui stelare, dacă Soarele se afla în Gemeni cînd s-a născut iubitul tău, el nu va fi mîine unde este azi și nici nu va păstra prea mult în minte amintirea zilei de ieri. Într-un fel sau altul, se va schimba. Sigur, schimbările pot fi pozitive și el își poate fixa țeluri tot mai înalte, dar riscul e permanent prezent. Dacă îți plac jocurile de noroc s-ar putea să dai lovitura cu el și vei avea șanse să sărbătorești alături de el cincizeci de ani de compatibilitate mintală și emoțională. Dar toți pariorii buni știu care sînt riscurile cînd își pun banii pe un număr la ruletă sau pe un cal de curse. Asigură-te că și tu cunoști toate riscurile înainte să ți le asumi. Gemenii simt o nevoie inconștientă de a-și ascunde adevăratele intenții, de a se duela mintal cu cei din jur și de a-și camufla motivele sub acțiuni duale. Așa că, dacă suferi ca un cîine din cauza răcelii cu care te tratează un Geamăn sau chiar din cauza răutăților pe care ți le aruncă și te întrebi ce i-ai făcut de se poartă așa cu tine, află că probabil e îndrăgostit lulea de tine. Aceasta e prima lui reacție față de sentimentul pe care i l-ai stîrnit în suflet. În general, Gemenii vor să te bulverseze. Apoi, cu nestatornicie tipic mercuriană, vor schimba foaia și vor fi atît de direcți, încît îți vor tăia respirația cu sinceritatea lor. E ușor și plăcut să iubești un bărbat din acest semn, cu condiția să nu încerci să te apropii prea mult de el. Esența lui cea mai profundă îi aparține doar lui și n-o va împărtăși cu nimeni, nici măcar cu tine. Ai grijă ca relația să aibă un aer relaxat, chiar superficial, și nu fi prea pasională sau dramatică. Nu-l plictisi, stîrnește-i mereu interesul și idila ta cu Geamănul poate fi deosebită. Nu te răscula împotriva caracterului lui schimbător. Schimbă-te o dată cu el. Fii la fel de ageră și interesată de viață ca el, altfel legătura voastră va fi trecătoare. Mai presus de orice, el caută un partener intelectual. O femeie care să aibă o inteligență comparabilă cu a lui și care să-l și întreacă uneori, căci nu e egoist. E un realist, iar un mediu care să-l provoace intelectual îl stimulează mai mult ca orice. Ultimul lucru pe care și-l dorește e un șoricel prostuț sau o femeie-cîrpă. Lasă-ți inteligența să strălucească. Nu-l va speria ca pe alți bărbați, ci îl va atrage irezistibil. Gemenii au tendința să-și dea uitării vechii prieteni în favoarea celor noi, dar nu din cauză că sînt nesimțitori. Propriile lor personalități fluctuează și evoluează neîncetat, așa încît e firesc ca ei să caute compania unor persoane care să le împărtășească interesele din momentul respectiv. Geamănul se simte ca acasă oriunde. Rareori simte vreun atașament profund și durabil față de amintiri, locuri, oameni sau lucruri. În timpul unor lungi perioade de singurătate poate vărsa o lacrimă-două, dar din cauza singurătății, nu din nostalgie pentru ziua de ieri. E un personaj gregar și detestă, ba chiar îi e groază să fie singur prea mult timp. Dacă reușești să-l faci să înțeleagă că îi vei fi parteneră, tot timpul lîngă el, fără să contezi pe el în vreun fel și fără să te aștepți din partea lui să conteze pe tine, probabil că se va gîndi în mod serios să "semneze contractul". Însă nu uita de riscurile pe care ți le asumi. Mulți Gemeni se căsătoresc de mai multe ori, dar e mai probabil ca acest lucru să se întîmple atunci cînd se însoară la o vîrstă prea fragedă și nu așteaptă să se maturizeze. Nu toți Gemenii vor avea două neveste, dar aproape sigur vor avea alte lucruri în dublu exemplar, așa cum le place lor: două case, două mașini, două diplome de facultate, două aparate de ras, două hobby-uri, două slujbe, două ambiții. În chestiunile financiare vei observa din nou dualitatea naturii mercuriene. Un astfel de bărbat poate fi la început extraordinar de generos, ca apoi să devină îngrozitor de zgîrcit. Dar, dacă vei pune în balanță cele două tendințe opuse, fără îndoială că preponderentă va fi generozitatea. Gemenii nu-și doresc foarte mult să acumuleze bani sau cunoștințe. El e comunicatorul a cărui funcție e să aducă mereu idei noi, originale și să-i slujească pe alții cu ajutorul versatilității proceselor lui mintale rapide, sclipitoare. Îți va fi credincios? În felul lui, da. Îi place să facă conversație, să cunoască oameni noi. În plus, atracția pe care o exercită asupra femeilor e de-a dreptul stranie, așa că s-ar putea să dea ocazia apariției șușotelilor și suspiciunilor. Dar poți să contezi pe un lucru: sînt extrem de rare cazurile în care simțul corectitudinii, înnăscut la fiecare bărbat Geamăn, îi va permite să întreprindă acțiuni neloiale dacă ai încredere în el. Vreau să spun, încredere adevărată, deplină, nu din cea subminată de îndoieli secrete. El va simți întotdeauna aceste îndoieli. Mințile mercuriene interceptează întotdeauna gîndurile tale cele mai intime, la fel de clar ca și cum le-ai transmite la radio. Totuși, nu e bine să ai pretenția de la un soț din Gemeni să le trateze cu răceală pe toate femeile doar pentru că poartă verighetă. Femeile fac parte din societate, iar Gemenii trebuie să farmece toată societatea în care se învîrt. Va vorbi cu ele, va rîde cu ele, poate va sta la un pahar cu ele, căci e firesc pentru mercurieni să comunice, indiferent de sexul ascultătorului, dar asta nu înseamnă că le va seduce. E adevărat că există mulți Gemeni care trăiesc în pură promiscuitate dar, indiferent ce ai auzit despre ei, există întotdeauna o cauză. A fi suspectat de ceva rău sau a fi nedreptățit în orice domeniu provoacă o profundă nefericire în bărbatul mercurian. Îl frustrează și îl deprimă, iar un Geamăn atît de nefericit zboară din floare în floare încercînd să scape de emoțiile complexe pe care le încearcă. O femeie care se află în armonie mintală perfectă cu Geamănul nu are de ce să se teamă vreodată că-i va fi necredincios fizic sau emoțional. Pentru acești bărbați, aceasta e aproape o regulă de fier. Însă nu se va lăsa înlănțuit în mod irațional. Firea lui veselă, prietenoasă, caută permanent companie, fie că aceasta îi e oferită de conductorul de pe trenul cu care călătorește sau de chelnerița de la cafeneaua de lîngă biroul lui. Nu încerca să-i înăbuși spiritul, căci va deveni alunecos și imprevizibil ca vîntul. Cu cei mici va fi prieten, dar nu va putea să îi disciplineze. Îi va învăța foarte multe, chiar înainte ca ei să intre la grădiniță. Probabil că le va face mare plăcere să i se confeseze, căci rareori va fi șocat și nici nu îi va judeca cu asprime. Știe să iubească fără a sufoca. Relația dintre bărbatul Geamăn și copiii săi e, de obicei, foarte apropiată, doar poate puțin prea relaxată. Oricît ar fi de afectuos, vesel și vivace cînd e cu cei mici, nu va insista prea mult ca ei să respecte regulile, sau anumite rutine, căci el însuși detestă aceste lucruri. Mai mult, are tendința de a le critica purtarea într-o zi și de a le-o aproba în ziua următoare, ceea ce poate crea confuzii în mintea copiilor. Deși va reuși să le facă din cînd în cînd morală, așteaptă-te ca pedepsele mai severe să cadă în sarcina ta, căci tații din zodia Gemenilor tind să-și răsfețe copiii. Un avertisment, totuși: deși rareori îi va aplica progeniturii sale pedepse fizice, părintele din această zodie are, ca orice Geamăn, un talent special pentru emiterea de remarci usturătoare, sarcastice, care pot provoca răni adînci într-o inimioară mică, uneori răni pe care copilul și le va aminti o viață întreagă. În plus, tatăl mercurian s-ar putea să aibă rețineri cînd vine vorba să-și manifeste dragostea prin sărutări și îmbrățișări, de aceea trebuie să facă un efort conștient pentru a-și depăși răceala tipică zodiei. Totuși, am cunoscut astfel de tați care par să reverse asupra odraslelor toată căldura pe care nu se simt în stare s-o manifeste față de adulți. Ai grijă ca cei mici să nu-i dea impresia că e legat de mîini și de picioare, să nu-l împiedice de la activitățile lui, nu-i cere să stea cu ei în lipsa ta decît dacă ți-e clar că dorește asta și va accepta cu dragă inimă să fie tată, fie pentru un copil, fie pentru o duzină. Cîteodată se va lăsa dus de valul imaginației și va face declarații pe care nu le va putea sprijini cu fapte. Va trebui să-ți faci iubitul mercurian să înțeleagă cît de important e să se țină de cuvînt. În ciuda intențiilor lui bune, va mai încălca din cînd în cînd promisiuni făcute impulsiv. Gelozia e un lucru pentru care nu va trebui să-ți faci griji cu soțul tău din Gemeni, pentru că posesivitatea nu e una dintre trăsăturile tipice zodiei. Va înlătura zvonurile care-i vor ajunge la ureche cu o fluturare din mînă. Va avea o doză de gelozie, ca orice om, dar nimic exagerat. Cu un asemenea bărbat iubirea nu e o relație strict fizică. El aude mai multe, vede mai multe și simte mai multe decît alții, iar Mercur îl ajută să înregistreze cu fidelitate cele mai delicate impresii. Iubirea lui pare atît de aeriană și intangibilă, încît Geamănul îți poate da impresia că îi lipsește pasiunea telurică a altor zodii. Dar, dacă nu vrei un om al peșterilor care să te tîrască de păr în pădure, acest bărbat e un amant mai mult decît satisfăcător. El trebuie să simtă o contopire totală, mintală și spirituală, înainte ca pasiunea lui fizică să prindă aripi. Vei auzi atît de des că un Geamăn are nevoie de două iubiri în același timp, încît această prejudecată îți poate sădi în suflet neliniști nefondate. De fapt, bărbatul Geamăn are nevoie de două iubiri, nu neapărat de două femei. Pare o ghicitoare. Dacă îl înțelegi cu adevărat, vei ști dezlegarea ei."
Deci? Cum vi se pare?
![](pupic.gif)
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Pe cat sunt nascuti sotii vostri, "gemeni"? Al meu este pe 21 iunie, in ultima zi deci si are putine trasaturi ale zodiei, mai degraba se incadreaza la "rac", altfel ar fi iesit foarte multe scantei (eu sunt taur) iar zodiile nu sunt compatibile (probabil exista si exceptii).
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
Nu stiu de unde vine asta, dar eu sunt geaman si sotul e tar si ne intelegem. E adevarat ca nu ne-am culcat pe o ureche, iar relatia noastra e mereu o aventura, mereu invatam cate ceva despre, de la si cu celalalt si asta ne stimuleaza si ne face sa ne cautam reciproc si sa ne potrivim. Da, amandoi suntem incapatinati, dar am invatat sa ne spunem punctul de vedere, sa luam o pauza sa ne calmam si apoi rezolvam ce e de rezolvat sau luam hotararile potrivite (desi mai mereu sunt ad-hoc, desi am vrut sa planificam totul cu grija)...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
craciunitza spune:
Eu sunt Taur, sotul meu e Gemeni.
Am multi prieteni Gemeni si ceea ce ma deranjeaza la ei este ca sunt duplicitari cu cei care nu le sunt apropiati, daca faci parte din familia sau din cercul lor de prieteni este super ok, daca le esti indiferent ai incurcat-o, n-o sa stii nicodata ce ti s-a intamplat!
Nu certati copiii cand viseaza!
cocolino spune:
Si eu detin ...un geaman...
Sunt persoane extrem de periculoase!!!!! Care nu sunteti casatoriti cu gemeni,fugiti!!!! cat nu va va parea rau..Eu am stat cu un geaman,5 ani,si abia acum am descoperit ce om bolnav de minciuna ,duplicitar si ce putere diabolica de convingere are asupra celorlalti... Din pacate fetita mea de doar 10 luni va creste fara o astfel de specie langa ea...
Sa ma ierte cei nascuti in gemeni,dar eu am facut cea mai mare greseala a vietii mele,maritandu-ma cu un geaman...
Coca si dragalasa Teodora (10 luni) http://community.webshots.com/user/cocolino131 si http://pg.photos.yahoo.com/ph/anutabulinuta_99/album?.dir=264f&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos