idei pentru aranjatul unui apartament

idei pentru aranjatul unui apartament | Autor: carla2005

Link direct la acest mesaj

fetele am reusit sa ne luam apartament in sfarst, ne-am imprumutat in banca si pe la rude ...nu stim cand vom iesi din datorii ...ideea e ca acum mor de grija cum sa il aranjam ! Vreu si eu idei despre ce sa mai poarta cum se mai poarta, sunteti de acord cu peretii sparti si camerele modificate ( ca mie nuprea imi place), mobila mai ieftina cum gasesc ....ce perdele se mai poarta ( am vazut din astea gen de matase si mai colorate)...sunteti pentru sau contra termopanului? sa imi pun sau nu centrala cred ca am mai multe griji acum decat inainte sa il luam ! Va pup si astept ideile voastre sau niste adrese de site-uri de unde ma pot documenta! Vreau ceva original si clasic totodata deoarece nu o sa am bani sa fac modificari in casa de cate ori mi se pune!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Inainte de toate eu iti recomand sa-ti iei abonament la un salon unde se face masaj de relaxare, sa te informezi cum asortezi 3 articole de imbracaminte timp de 3 luni (restul vor fi in saci!), la ce restaurant poti manca fara grasime si fara E-uri, ce creme iti hidrateaza rapid si eficient pielea uscata de la moloz si var (care va pluti mult-mult timp in casa), ce antidepresive nu ingrasa si cat costa femeia care face curat.
Succes!

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emicris spune:

depinde cu cate camere este apartamentul.mie una mi-a folosit sa sprg peretele care separa bucataria de balcon<era in interiorul blocului> printr-o bolta.acolo mi-am pus aragazul iar in partea cealalta centrala si niste dulapuri pentru depozitarea borcanelorca si nici debara nu mai am ,mi-am largit bucataria cat am putut.mobila cred ca e mai bine sa o faci la comanda pentru a nu irosi spatiul,iar firmele care executa au cred modele frumoase.daca iti permite spatiul opteza pentru cea cu aragaz si frigider inclus,stil italian.cumnatul meu si-a facut si fara frigider l-a costat 20 mil.centrala la noi a fost o prioritate ca nu mai primeam caldura de la vechea centrala si mie mi se pare foarte comod avand caldura si apa calda dupa bunul plac.eu am beretta si e grozava.mie imi plac perdelele simple si foarte vaporoase.nu stiu daca astea sunt la moda,dar te descurci tu ca piata abunda in reviste.pna la mobilat e cale lunga,izoleza une crezi ca trebuie,schimba tevi daca e nevoie ca sa nu ai surprize cand va fi totul gata.spor la treaba si mai intreaba-ma daca mai vrei sfaturi.

mamica de zmeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

De spart pereti nu stiu ce sa spun, parintii mei au spart doar in bucatarie camara, ca sa fie mai mare bucataria.
In rest culorile de zugravit ce se fac aici sint apricot, lamai sau vernil, dar si culori mai tari. Poate te poti uita pe posturi germane, sint emisiuni cum sa iti aranjezi casa, de exemplu pe Pro7 la ora 1 la voi e Avenzio sau pe RTL la ora 18 la voi este o emisiune unde arata cum arata camera la inceput si cum o renoveaza.
Perdelele sint albe, fara model. Eu am 2 ferestre unde nu se vede de la vecini si am perdele albe si draperii transparente culoare apricot cu flori, in celelalte camere draperiile simple de o singura culoare, fara model.
Sper ca poti incepe ceva cu ceea ce am scri si spor la treaba.

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Spatiul imi permite multe, e apartament cu 3 camere de vreo aprox 80mp. Camerele sunt mari si patrate, 2 bai, 2 balcoane ! Permite multe idei sa ai! Cred ca primul lucru ii punem termopane ( mie nuprea imi plac termopanele dar cred ca izoleaza bine fiindca apartamentul are vedere pe doua parti si e curent) ca sa putem zugravi si apoi parchet laminat ceva! In ordinea asta se fac nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

carla draga, in opinia mea, ar trebui facute in ordinea asta:

1. va puneti centrala la inceput
2. faianta gresie daca e necesar
2. varuiesti (alege cu atentie culorile pt camere)
3. pui parchet laminat (intre timp mai faci si o curatenie)
4. termopanele la sfarsit.
5. intre timp te gandesti la mobila si faci curatenia generala

Perdele si multe altele www.perdele-draperii.ro/" target="_blank">http://www.perdele-draperii.ro/ si www.drapaje.ro/" target="_blank">http://www.drapaje.ro/

Eu zic ca pentru mobila si design interior sa ma angajezi ca ma pricep
N-ar fi rau sa te uiti pe www.decostyle.ro/" target="_blank">http://www.decostyle.ro/ si www.ssabimpex.ro/html/produse.html" target="_blank">http://www.ssabimpex.ro/html/produse.html

In rest, traiasca google si succes la amenajari

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

ai cum, varuiesti si apoi termopane??? cred ca invers e mai bine,caiti sparg aia eretele si fac o varzalelala de numa

pe locul 0 eu as situa instalatia electrica. verific-o si ras-verifica instalatia electrica, sa nu te trezesti cu surprize apoi, ca iti garantez ca nu vei mai sparge peretii proaspat varuiti sa gasesti daca cumva firu de la nustiuce doza e de vina,sau sa faci tot felul de masuratori sa observi ca pe nul ai curent de 150 de volti, etc... (eu is patita cu dinastea) in plus prizele sa iti fie potrivite cu aranjamentul mobilei viitoare, sa nu te trezesti ca ti-s in spatele sifonierului de 200 de kile. la fel si prizele pentru cablu, daca iti pui dinalea...

de asemenea, pe cat posibil sa rezolvi gazul si instalatiile de apa primele, si sa ai in vedere cam cum o sa arate mobila de bucatarie in functie de tevi.

daca spargi peretii de la bucatarie, sa te astepti sa-ti intre miros de carnati prajiti in dormitor, unde o sa ramana o juma de ora buna (hota asta e o inventie inutila, nu ajuta prea mult)

iar pentru stilul decorului, opteaza pt ceva clasic, dupa gusturile tale, pentru ca pe cand vei termina o sa ajungi la concluzia ca nu mai vei sa treci prin re-decorari vreme de minim 10 ani de zile

si o ultima idee, nu lasa muncitorii nesupravegheati de cineva din familie! de ex. noi am cumparat lavabila, si pe cand am intrat in ap. terminat mi-am dat seama instantaneu ca pe pereti nu poate fi lavabila...cand o schimbat-o pe altceva? nu stiu, cert e ca am avut un mester care se ocupa cu totul, avea echipele lui, si ala ne-a tras in piept cat a putut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Cred ca o idee foarte buna ar fi sa iei legatura cu un arhitect. In mod sigur va vedea altfel spatiile si iti va da idei mult mai bune. Si nu costa atat de mult, am inteles ca chiar si 100-200 euro pentru un apartament (doar ideile, o mica schita), dar rezultatul este cu totul altfel decat daca stai tu sa te gandesti de 1000 ori cum sa faci.
Eu avand santier de doua ori in casa, iti pot spune asa:
Sa incepi cu termopanele (sigur ca sunt mult mai bune decat tamplaria normala, fara indoiala), si cu usa de la intrare. Si eventual, daca vrei, sa schimbi si usile din interior. La toate astea se face mizerie multa, necesita reparatii ulterioare si daca le lasi dupa aia o sa mai faci inca un santier. Trebuie reparat pe langa ele, asa ca le pui inainte, ca sa faci o data si bine.
Apoi incepi reparatiile la pereti, glet etc, apoi faianta, apoi gresia, apoi dai lavabilul la pereti (dupa ce ai pus faianta si gresia). Apoi dai chitul la faianta si gresie (chitul se imbiba cu var, vopsea, praf etc si e bine sa-l dai la sfarsit, ca sa nu se murdareasca). La sfarsit pui parchetul.
Cam asta e ordinea in care vad eu lucrurile dupa o experienta indelungata (am facut si eu greseli de genul chituit faianta inainte si apoi s-a impregnat chitul cu praful de la flex si a trebuit scos tot chitul (a luat 4 zile) si pus altul. Sau pus termopane dupa zugravit in dormitor si am mai pus de un santier dupa ce zugravizem o data.
Parerea mea: avand in vedere ca sunteti tineri si este prima voastra casa, alegeti culori calde, vesele, nu va orientati catre culori gen beige, gri, albastru etc. Culori net galben, apricot, vernil cred ca va vor aduce multa energie si relaxare. Eu de ex mi-am facut bucatarie cu beige si maro care acum nu-mi place asa tare. In schimb baia am facut-o in orange-piersica si este superba, de cate ori intru in baie imi place si toti cei care au vazut au zis ca e foarte frumos.
Conteaza foarte mult si iluminarea, asta schimba enorm toata casa. Poate niste spoturi bine plasate, diverse surse de lumina amplasate in asa fel incat sa creeze o atmosfera placuta.
Nu uita ideea cu arhitectul. Da, se merge mult pe fluidizarea spatiului si pe renuntarea la unii pereti, dar asta trebuie facut cu cap si adaptat la tipul apartamentului si la nevoile voastre.
Bafta si multa putere de munca !!!

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Asta-i un subiect care-mi place:)
Carla, in primul rand felicitari pentru apartament!!Bine ca l-ati luat, ca banii o sa-i dati voi inapoi in timp.Eu sunt pro spart pereti si marit spatiul cat si unde se poate.Eu am renovat apartamentul anul trecut si am marit bucataria in sensul ca am facut o iesire cu bolta in balcon asa unde am pus aragazul, centrala si frigiderul si asa am reusit sa maresc putin bucataria, care era cam mica.Am schimbat mobila de bucatarie cu una poloneza, care mie mi-a placut mult si a fost si f. ieftina in comparatie cu altele aiciAre 8 corpuri (4 sus si 4 jos).In poza se vede doar partea cu cele 3 corpuri sus si jos, ca celelalte 2 parti sunt pe peretele opus si n-am poza (e un suport pt. chiuveta si un dulap care are in interior un gratar pe care se pun farfuriile la scurs).Am mai spart si holul, pe care l-am marit cam cu jumatate de metru.In rest totul a ramas la fel. In baie am pus faianta si gresie albastra, si am schimbat oglinda aicisi accesoriile pentru sapun, prosoape, etc.Se gasesc f. faine, din metal cu cobalt si nu sunt f. scumpe daca le iei la set.Daca le iei la bucata, sunt cu mult mai scumpe.Eu am zugravit doar in bucatarie, intr-un galben pal, si-mi pare rau ca nu am facut in galben mai turbat, pt. ca se poarta culorile tari, stridente.In rest am zugravit in alb dar cand o sa merg acasa o sa colorez tot ce se poate,m-am gandit la portocaliu, albastru, depinde cu ce se asorteaza.Perdele am de matase,in dormitor colorate in albastru cu alte culori aici si in sufragerie albe cu niste chestii albastre si galbene, ca sa se asorteze cu covorul.
Eu sunt pentru pus termopane si pentru centrala termica-conteaza mult.Nu am schimbat deocamdata decat geamul de la balcon si am facut prostia sa pun geam-oglinda fumuriu, fiindca credeam ca nu se mai vede in bucatarie.Ziua intradevar nu se vede dar noaptea da, plus ca si intuneca bucataria fumuriul ala.Ar fi fain sa-ti pui multe flori prin casa, ca inveselesc casa.Eu am cumparat deocamdata 3 flori mari dar artificiale, ca nu-s in stare sa le ud si se usuca

O sa caut si o sa pun aici niste adrese de siteuri cu niste modele faine de apartamente de inchiriat.Daca le gaseam mai repede altfel imi arata apartamentul

Mergi la inceput

Modele de apartamente:

http://cazare-in-bucuresti.elin.ro/cazare/bucuresti-cazare/apartamente.htm

http://www.finitconsult.ro/romania-apartments-pics.php

http://www.rainbowaccommodations.com/

http://www.bucharest-apartments.com/accommodation.htm

http://www.euroflat.info/index.php?lang=en&action=Apartments&city=

http://www.inapartment.ro/

Mergi la inceput

De toate pt. casa: