Banii si....rudele !!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

acum am vazut ce s.a mai scris la subiect si ,sincer,craciunitza,cuvintele tale m.au uimit si indignat peste masura.poate ar trebui sa.ti schimbi nick.ul,asta nu ti se potriveste(ma refer doar la aceasta situatie)
ma intreb cum poate cineva sa arunce asa cu pietre in altcineva.??fiecare cu viata si problemele lui si pentru asta ne.am unit pe DC sa ne usuram de necazuri si nemultumiri oricare ar fi ele,mizand pe faptul ca nu ne judeca nimeni.
Si iuliana are dreptate..are copil mic,datorii de nu se vede,in America nu umbla cainii cu slujbe in coada ca sa.si ia cand are chef,asa cum ai sugerat tu,si in plus familia din ro nu e muritoare de foame ,din contra-si asta a explicat de la primul mesaj.
cum poti tu sa o critici in felul asta?
TU,daca ai avea sansa sa traiesti in america sau aiurea dar sa o duci bine,sa ai casa,masina,pace si multumire sufleteasca(pt tine, copiii si sotul tau) vrei sa spui ca nu ai pleca?mai ales in cazul in care in ro iti lipsesc toate astea?...nu zic ca ar fi cazul tau ca nu te cunosc,dar generalizand,cati nu au plecat din cauza asta?
Si tu,si altii ar trebui sa aprecieze curajul celor care au luat.o de la capat , poate de la 0 la capatul lumii,s.au realizat si nu au uitat de unde au plecat-avand in vedere cat indoapa familionul cu dolari(si apropo,SUNT banii ei(a...te referi ca ii castiga sotul..dar ea acasa nu munceste?nu are grija de copil?nu zice legea ca sunt drept comun? si are un cuvant de spus in cheltuirea lor!!!-daca la tine in familie nu e asa,imi pare rau pentru tine.

hai ca m.am ambalat prea tare,sper sa nu fi ofensat pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Dar cat au de gand sa mai stea? Stiu ca ei stau cu lunile. Dar cate luni? Iti doresc sa fii calma, pentru Emma si sotul tau.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Iuliana,

O sa-ti raspund doar tie pentru ca tie m-am adresat de la inceput si eu nu vorbesc cu persoane straine :)
Chiar daca mesajul meu ti s-a parut rautacios nu cred ca n-ai inteles ce-am vrut sa spun. Nu are nici o importanta daca esti aici sau acolo, cand ai bani iti suna telefonul mult mai des. Sunt lucruri pe care trebuie sa le faci chiar daca nu este drept, daca nu-ti convine si nu ti se par normale. Nu poti sa traiesti doar tu cu sotul si copiii intr-o cutie de sticla, privesti ce este afara dar nu te implici. Este, in primul rand, un exemplu pentru copiii tai.
In timp ce-ti citeam mesajul imi imaginam ca vorbesti despre mine, la urma urmei oricare dintre noi putem ajunge in situatia asta, eu mi-am educat copiii sa se iubeasca si sa se ajute neconditionat si in primul rand intre ei, nu cred ca as suporta cu o X sa-i desparta peste ani. Pentru ca acum, viitoarele mele nurori sunt X si Y. Si, vezi tu, de cativa ani buni eu ii ingrijesc, ii cresc, ei se joaca impreuna, au lumea lor, sentimente clar definite, ii cunoaste tot cartierul, sunt nedespartiti. Nimeni, niciodata, nu va putea sa compenseze perioada asta.
Vad ca fetele te sustin neconditionat, parerea mea e ca ceea ce conteaza cu adevarat este parerea sotului tau. Putem discuta la nesfarsit, ne putem contrazice, cand inchizi calculatorul esti ochi in ochi cu un om caruia ii reprosezi ca are familie. Pentru ca, stii foarte bine, familia nu ne-o alegem, ne este data, trebuie sa traim alaturi de ea.
Nu am spus ca persoanele de care te plangi se poarta frumos cu tine, spun doar ca ar trebui sa ai incredere in sotul tau, poate ca stie ce face.

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale spune:

Ii inteleg in mare masura frustrarea Iulianei - totusi ce sens au rautatile din mesaj? - de exemplu:
"I-a cumparat scaunel ergonomic nepotelului ca la cele 90 de kile cite are la 14 ani nu putea sa stea pe scaun normal, vezi Doamne!!....Nu o prea mai trage ata sa mearga la servici (tare i-ar mai place sa fie cucoana acasa si sa se uite toata ziua la telenovele).... "
Problema, Iuliana, cred ca o poti rezolva numai discutand cu sotul tau si numai daca vei incerca (si reusi?) sa vezi problema si prin ochii lui. Cred ca ai nevoie sa intelegi 'de ce' ii ajuta (peste masura) pe cei care ii sunt totusi familie. Si sa ajungeti la un compromis. Intre ciocan si nicovala este el ...

In ceea ce o priveste pe craciunita, daca treceti peste partea cu 'voi acolo noi aici' (care cred ca a fost supra-evaluata, de fapt) - ce ramane de o atacati in felul acesta?

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

Iuliana,

O sa-ti raspund doar tie pentru ca tie m-am adresat de la inceput si eu nu vorbesc cu persoane straine :)

"Care este, de fapt, adevarul? Care este of-ul vostru, al celor plecati? V-a trimis cineva acolo? Nu ati plecat de bunavoie, la mai bine?" Si fraza asta cui ii este adresata?

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Veve, eu am raspuns Iulianei incercand sa pastrez ordinea ideilor in care ea a expus problema, pentru mine ordinea ideilor reprezinta importanta lor. Iuliana a spus chiar din primul rand "mai ales cand esti plecat din tara", de ce mai ales atunci?
Si ai dreptate, subiectul dezbatut aici este altul, sa pastram directia.
In rest, uite, ma minunez cat de solidare sunteti cu ideea ca trebuie sa ne tinem barbatii sub papuc, sa le controlam fiecare miscare, fiecare banut, eu am vazut barbati care-si ajuta prietenii nu numai familia, asa sunt ei. Daca un barbat vrea sa trimita bani familiei o va face, fie ca nevasta stie sau nu. Cu cat il ingradesti mai mult cu atat te va minti mai repede. Asta vrem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Craciunita, degeaba acum incerci sa o dregi!! Ai fost foarte uracioasa in mesajul tau , in care luai pe totila rost cei plecati de buna voie si nesiliti de nimeni in lumea mare!!!!
Nu este frumos din partea ta sa judeci pe fiecare care a plecat si-a lasat tot si a luat-o de la zero, cum nu cred ca este frumos, sa judeci o persoana daca sta sau nu acasa si de ce. Poate pe viitor lasi departe putin rautatea si irascibilitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

In rest, uite, ma minunez cat de solidare sunteti cu ideea ca trebuie sa ne tinem barbatii sub papuc, sa le controlam fiecare miscare, fiecare banut, eu am vazut barbati care-si ajuta prietenii nu numai familia, asa sunt ei. Daca un barbat vrea sa trimita bani familiei o va face, fie ca nevasta stie sau nu. Cu cat il ingradesti mai mult cu atat te va minti mai repede. Asta vrem?

Hehe!Si pe-asta de unde-ai scos-o?Cred ca deviezi de la subiect in incercarea de-a demonstra ca ai dreptate.Aici era vorba despre atitudinea rudelor(o parte dintre ele) nu cea a sotului.Cel putin din punctul meu de vedere si-al majoritatii celor care-au raspuns.
Pe mine m-a deranjat felul in care-ai abordat tu subiectul si nonsalanta cu care ne bagi pe toti cei plecati in aceeasi oala,cand de fapt situatia nu tine deloc de o zona geografica anume.
Si-apoi,Iuliana isi cunoaste familia,fratele,cumnata,e treaba ei daca-i judeca sau nu.Ce drept ai insa tu s-o judeci pe ea???...Spui ca nu raspunzi necunoscutilor!Pe Iuliana o cunosti?Ma-ndoiesc,tinand cont de faptul ca pomenesti undeva de cei doi copii ai ei!
Nu ai argumente destul de solide si nici datele problemei nu le cunosti prea bine incat sa reusesti sa comvingi pe cineva de bunele tale intentii....Asta e!

Irina & Vevemica & margica(19) din burtica

Mergi la inceput

Veve, cred ca tu nu ai citit cu atentie mesajul Iulianei. Am voie sa-mi exprim punctul de vedere, da? Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

03. Retineti esenta dialogului
Nu uitati ca scopul participarii in cadrul discutiilor, nu trebuie sa fie convingerea celorlalti participanti ca punctul de vedere propriu este cel corect. Retineti ca nu este obligatoriu ca discutia sa se termine cu un acord. Nimeni nu are dreptul sa se supere daca ceilalti participanti nu ii impartasesc opiniile. Aceasta este esenta dialogului.

04. Incercati sa combateti idei, nu persoane
Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in fuctie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat.

05. Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe
Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe. Adresati-va celorlalti membri cu respect si incercati sa ii ajutati. Lipsa de respect duce la 'exmatricularea' de pe forum si la blocarea vizionarii sale.

Am citit foarte bine mesajul Iulianei si acum si atunci cand a fost postat.Tu ai combatut-o pe Iuliana,nu ti-ai spus doar parerea!
Multumesc si eu!

Irina & Vevemica & margica(19) din burtica

Mergi la inceput