vizita zilnica a socrului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

Tu cand te duci la ei, cum faci ?
Si soacra mea are cheie, stam in acelasi bloc dar eu de fiecare data cand ma duc la ea o sun la telefon, , sa-i spun ca ma duc in vizita, sa nu cumva sa o deranjez. Asa ca femeia a cam inteles si de fiecare data cand vine sa ne aduca ceva - suna si la telefon si la usa.
Daca spui ca vine in fiecare zii la aceeasi ora , cred ca omul s-a obisnuit, e ca un servici pentru el, cum spun fetele , pleaca de acasa si are job. Dar cheia in usa poti si tu sa o "uiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

imi amintesc cum nu de mult,acum vreo 3 saptamani,am lasat cheia in usa , in Yala de jos.A sunat ca si nebunul,bineinteles ca l-a trezit pe cel mic,pana am sarit ca arsa,sa deschid cat mai repede.noi cand mergem la socrii trebuie sa sunam la telefon ,mai intai,iar daca nu sunt ocupati ii putem vizita,bineinteles ca si noi avem chei de la ei(ne-a dat cheile lor sub pretextul ca daca le pierde sa aba undeva de rezerva....parintii mei niciodata nu ma deranjeaza,trebuie sa ma rog de ei sa vina la noi acasa...azi am fost foarte rece cu soacra mea ,i-am spus ca am foarte mult de lucru acasa,asa ca i-am propus sa plece la plimbare cu Leon.....si a plecat pt.30 min.,dar si atat e bine...pt.inceput.Are ea un fix:"sa nu se inece copilul...nu-i da apa cu cana,nu-i da aia ca e prea greu de mestecat...."dar cred ca voi recurge iar la lasatul cheii de jos in usa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cezara ,stii ce as face eu?
mai intai as vorbi foarte clar cu sotzul,cum ca parintii lui deranjeaza la modul cu obraz foarte gros si ca nu esti de acord sa continuati in stilul asta.Incearca sa-i argumentezi pana te intelege.
(mi s-ar parea absurd sa tina numai partea parintilor si sa nu incerce sa te inteleaga)

-Apoi i-as invita pe socri ,sa zicem duminica la pranz si le-as spune omeneste,verde si cinstit ca deranjeaza,dar ca ii respecti,esti fericita ca iubesc copilul,ca esti norocoasa cu asa socri grijulii blablauri dar ca vrei intimitatea ta sa iti faci masti/vopsit/epilat/lucrat la calc etc etc ,vrei sa petreci timp cu puiul ,..in fine adevarul curat.

-spui clar ca te deranjeaza maniera de a intra in casa fara sa sune la usa-asta ar trebui pusa cap de lista de fapt,si pt sot si pt ei.Asa ceva nu se face.Esti femeie adulta,maritata cu copii,cu casa ta ,nu e ok sa.ti dea buzna.

explica totul frumos,clar si raspicat,fara reprosuri sau cearta si daca se simt ofensati sau nu se "simt" deloc,treci la represalii ,asa cum au szgerat fetele mai sus.
Eu asa as proceda.
Si chiar daca ,la discutia preliminara sotzul tau tine partea parintilor,eu as merge mai departe cu invitatia la cafea .Pana la urma ce o sa faca sotzul tau?N-are decat sa-i cheme cand e el acasa,sa.i intretina el.

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Dar eu as vorbi direct cu socrul tau si l-as ruga sa vina si el dupa pranz sau mai pe seara ca dimineata ai si tu treaba....ca bla bla ca lala,ce se poate implampla?se supara?...ii trece.Si fi serioasa cand i-o spui ca sa nu te pasezxe.

poze noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora__ spune:

Baga cheia in broasca si scoate soneria,sa sune cat o vrea apoiSi chiar daca se trezeste copilul,nu deschide..sa auda zgomote si sa vada ca nu ii deschizi,poate se prinde ca nu vrei sa vina.Vorba fetelor...se supara?So what?De abia ai liniste o vreme,dar eu zic ca nu ai tu norocul asta.Dar merita incercat.Si daca apoi iti reproseaza,le spui:"nu se putea sa am musafiri atunci,aveam o treaba importanta si publicul era exclus.Dar ca sa nu mai stati pe la usa altadata,ca sun eu cand sa veniti."
Daca se supara sotzul,atunci ii spui ca tu l-ai informat de atatea ori ca te deranjeaza si daca nu a rezolvat el problema,o vei face tu.Asta e!

Nora

Comorile Norei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Wow...Cezara...tocmai mi-am vazut viitorul...noi suntem casatoriti de pe 1 oct, deci inca nu avem bebe, iar socrul inca nu a iesit la pensie....dar si cand va iesi.....Cred ca e frate cu socrul tau numai ca lui ii lipseste bunul simt...adica pot eu sa zic ce vreau ca el ma ignora.

Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Du-te in vizita la ei ,vezi unde tine cheia si cand nu e atent ,pac,ai luat-o.Stiu ca nu e frumos sa furi,dar situatiile extreme cer masuri extreme(parca asa era).
Imi cam dau seama ce stare de nervi te apuca cand te trezesti cu el casa.Brr!

diadaniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Infiorator! Brrrrrr! Vorba unei fete: si eu imi vad viitorul!Deci se poate sa ai probleme si cu socrul, nu cu soacra! Socrul meu e atat de saritor ca-mi vine sa ma-impusc! Decat sa-l rugam sa ne ajute cu ceva, mai bine ne dam foc la valiza! Si sambata cand leneveam si noi in pat, tarrrrrr telefonul: "in 10 minute sunt la voi ca avem ceva de discutat". Ce a fost la guritza mea!!!!! Pe bietul sotz, care e si asha minunat. Si ca urmare in 10 minute, eram imbracata, spalata, patul facut, bagajele la usha si eu am intins-o la tzara! Ca socrul avea planuri mari, de reamenajat locuintza noastra! SI socrul meu e genul de om care daca-i vb frumos, inseamna ca-ti convine ce face el, iar daca te rastesti si il refuzi, tot nu pricepe si o tzine pe a lui si insista si se supara.! Si am promis, ca daca imi mai face program sau mai are initziative care nu-mi sunt pe plac si insista sa faca dupa cum il duce capul............il las pe sotz sa stea cu ta-su!
Cred ca ar trebui sa-i spui verde-n fata ce nu-ti place! Ce ar putea sa faca? Sa se supere, nu cred, fiindca n-o sa poata sta fara nepot! Trebuie stabilite niste reguli din timp, ca altfel o sa te ia drept bleaga!

Bee
si Fetitza

Mergi la inceput

Uraaa! ieri nu a venit nimeni la mine...dar,vin azi.amindoi de data asta...ma si mir ca de obicei ei vin separat.voi proceda asa:inainte sa ajunga inchid usa cu cheia de jos,n-au decat sa sune la usa cand vor vedea ca usa e altundeva inchisa.Apoi le voi spune sa stea cu Leon,ca eu trebuie sa ma duc la cumparaturi,oricum sunt...doi!!sa se descurce cum stiu,ca doar au mai avut copii.....Stiti ce ma deranjeaza?fiica lor statea in acelasi bloc cu ei ,la un etaj mai sus.Socrii niciodata nu ii deranjau ,si le facea si demancare,iar ca mancarea sa ajunga "sus",o trimiteau su ajutorul unei franghii....nu prea se vedeau,nu se deranjau.Nu m-am gandit nici o clipa ca voi avea asa socrii.cand eram gravida nu venea nimeni la mine (sa ma ajute,de ex.),acuma stau de la 10 la 15,cand merg dupa fiul meu cel mare la scoala(cere nu e nepot al lor).macar daca ar aduce ceva copiilor,dar -nimic nu aduc.Nu vreau sa par rea,dar nici nu suport sa fiu luata de fraiera.Nu sunt oameni de la tara,sau prosti,dar le lipseste cu desavarsire bunul simt.Am vorbit si cu sotul meu,dar el imi spune:inchide usa de jos,dar cu asta tot nu am scapat de vizitele lor....a mai spus ca le va zice parintilor lui sa nu mai vina aici,Ca ei sunt in varsta,ca nu mai au mult de trait si sa se bucure de copil.Dar de ce nu se ocupa,atunci?daca ii spun"stai cu copilul,gaseste tot felul de pretexte....cum am scris mai sus.Ea are tensiune mare,si cand se sperie striga...ca ma speriu si eu ...alaltaieri a venit ea la noi,am coborat jos la cutia postala,Leon bea suc de portocale,si cum am intrat imi spune:"vai era sa se inece,cum a baut"eu m-am facut rosie de nervi si i-am spus"mami,cum sa se inece de le simplul fapt ca bea suc??n-are cum .Eu stiu ca organismul se lupta cu corpii straini,si de aceea apare reflexul tusei,ca o salvare....nicidecum sa se inece!!!,doar ati fost asistenta medicala in viata,nu ati invatat asta?" vreau sa spun ca nu se astepta s-o sifonez,s-a suparat vizibil.But I don't care....i-am gasit punctul slab si am sa profit la maxim..
fetelor,care aveti un asa viitor socru,nu va dati niciodata cheia de la casa parintilor,please

Mergi la inceput

S-a intamplat cum nu se poate mai rau.Ieri a venit socrul la mine acasa,eu tocmai imi dadeam jos pijamaua si eram doar in chiloti.Am fost atat de nervoasa...dar nu am spus nimic...pana a venit sotul meu seara acasa.i-am spus ca nu mai suport,inteleg ca isi iubeste nepotl,dar macar sa aiba decenta sa sune la usa cand vine,pt.ca e a treia oara cand vine si ma vede.I-am spus sotului ca parintii mei nu dau buzna in casa noastra ,ci inaintede asta suna la usa...in fine,s-a enervat rau sotul meupe mine,ca eu de ce nu le spun parintilor lui,ca nu are cum sa ghiceasca....A sunat-o pe ma-sa si i-a spus direct in fata sa nu mai intre in casa cu cheia ca eu ii reprosez lui.Sa vina dupa ora 11,fara cheie,sa sune respectuos.Mama lui a spus ca nu mai vine niciodata....va dati seama,cum sa repar acum greseala sotului?el cand e nervos...spune lucrurilor pe nume.N-am vrut sa iasa asa

Mergi la inceput