Bebelusi de nov-dec 2004 (85)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dutzi spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

dutzi, impreuna, sa ne traiasca cupiii mai! peste o luna avem petrecere!

Da, mai, sa ne traiasca si sa tragem niste petreceri pe cinste.
Si multumim puilor si mamicilor ca se gandesc la noi .

Ana, gestul conteaza, faptul ca te gandesti la noi ne face sa te-ndragim si mai mult...sa-ti mai spunem inca o data cat esti de frumoasa? , .

Dana, eu ti-as recomanda "The nurture assumption", Judith Rich Harris, din punctul meu de vedere, e extraordinara. Si nu ma pot abtine sa nu scriu aici versurile din introducerea cartii, pentru a le (re)citi si voi, ca merita:

"Your children are not your children.

They are the sons and daughters of Life's longing for itself.

They come through you but not from you,

And though they are with you, yet they belong not to you.

You may give them your love but not your thoughts.

For they have their own thoughts.

You may house their bodies but not their souls,

For their souls dwell in the house of tomorrow, which you cannot visit, not even in your dreams.

You may strive to be like them, but seek not to make them like you.

For life goes not backward nor tarries with yesterday." (Khalil Gibran)
...si uite-asa, ne punem miii de intrebari, in legatura cu cum ne vom creste, cum ne vom educa copiii, intrebari la care speram sa gasim si raspunsuri...

Va pupam pe toti, ca sunteti minunati,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

danette, primul link nu mi se deschide, dar al doilea cred ca e o carte buna! valabila

mami de ileana si ioachim

Ok! am comandat-o deja.
Merci!

Dana & Iris
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

quote:
Originally posted by Dutzi

Dana, eu ti-as recomanda "The nurture assumption", Judith Rich Harris, din punctul meu de vedere, e extraordinara. Si nu ma pot abtine sa nu scriu aici versurile din introducerea cartii, pentru a le (re)citi si voi, ca merita:

"Your children are not your children.
They are the sons and daughters of Life's longing for itself.
They come through you but not from you,
And though they are with you, yet they belong not to you.
You may give them your love but not your thoughts.
For they have their own thoughts.
You may house their bodies but not their souls,
For their souls dwell in the house of tomorrow, which you cannot visit, not even in your dreams.
You may strive to be like them, but seek not to make them like you.
For life goes not backward nor tarries with yesterday." (Khalil Gibran)
...si uite-asa, ne punem miii de intrebari, in legatura cu cum ne vom creste, cum ne vom educa copiii, intrebari la care speram sa gasim si raspunsuri...

Va pupam pe toti, ca sunteti minunati,

Delia si Iustin(25.11.2004)
Delia si Iustin

Dutzi multumesc, eu chiar sunt in cautare de bibliografie de genul asta, ... as vrea sa pot sa fac cat mai putine greseli cu pitica mea.

Acum vreau sa te intreb daca ai luat cartea din Germania, daca e in engleza sau germana, daca stii cumva ca a aparut si in RO...
Incerc sa o caut si eu.
Imi plac si mie versurile de la inceput, sunt asemanatoare ca si idee cu scrierile lui Omraam M. Aivanhov, am citit "O educatie care incepe inainte de nastere"si cam asta era..

Dana & Iris
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

FELICIA VINE VINERI

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Intrebare : unde gasesc lumanare in forma de cifra 1,sa o pun pe tort ?(lumanarea,vreau sa zic).

Am fost ieri in Cora si aveau numai cifrele 0,2,4 si 5.

Feteleee,e urgent!

Si mai am o intrebare : la ce cofetarii stiti voi ca se fac torturi frumoase pt bebei?Eu azi am fost la Indiana unde stiu ca praji si torturile sunt foarte bune dar la capitolul decoratiuni pt tort au niste chestii din plastic.As fi vrut sa fie comestibile.Stie cineva?

Si asta e tot urgent,ca maine trebuie sa dau comanda deja.

Hai ca nu se intelege mare lucru : pt maine fac eu tort si imi trebuie o lumanare in forma de cifra 1 si pt sambata vreau sa comand undeva un tort deosebit.

Va rog mult,poate stiti unde rezolv si eu problemele astea existentiale.

Jasmine si Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by cookie

Fetelor, am si eu o intrebare...cand se considera ca s-a intarcat copilul?
Eu ii mai dadeam tzitzi fetei mele cand se mai trezea dimineata pe la 4, dar azi nu i-am mai dat, ca oricum nu mai sugea mare lucru si se trezea imediat de foame...
Trebuie sa ma astept la chestii nasoale, gen febra, umflat sanii etc.?

Cookie si Sabina bulina

In mod normal intarcat e cand nu mai suge deloc. Deci cand nu va mai suge nici la 4 dimineata (chiar daca suge doar putin de tot).
Dar n ute astepta la reactii furioase din partea domnisoarelor tale caci o singura masa pe zi si aia ametita inseamna destul de putin lapte extras, adica organismu ltau deja s-a obisnuit cu noua stare de fapt si nu mai produc cant. mari care sa-ti creeze tie probleme de genul febra, sani intariti.
Poti sa faci trecerea definitiva la intarcat, iar daca simti ca ti se intaresc sanii, mai dai lui bebe sa suga, insa nu insista si nu-l tine mult. Si dupa ce n mai suge definitiv tot o sa mai iasa cate ceva din sani daca ii storci. Eu am intarcat (complet) de 2 luni jumate si daca strang sanul tot mai iese o umbra de lacrimutza de acolo (ca inainte de a naste), insa nu se mai numeste ca am lapte .

Multumesc fetelor pt. gandurile bune.

Andreap, ai vazut ca ai si u navantaj de pe urma faptulu ica fi-ta e slabutza? A mers foarte repede in picioare. Copilasii mai slabuti si/sau mai micuti de inaltime invata mai repede sa mearga in picioare. Copilaisi mai grasuni si/sau mai inalti isi gasesc ma igreu echilibrul (trebuie sa faca eforturi mai mari decat ceilalti pt. a se echilibra) si ca urmare merg mai tarziu.

Dutzi, frumoase cuvintele din prefata cartii. Sunt pe tiparul meu de gandire. Intotdeauna am fost revoltata de ideea parintilor (nu neaparat ai mei, ci in general) cum ca noi avem obligatii fatza de ei. Din pacate pentru sentimentele noastre, copilasii nostri nu au ncii un fel de obligatie fata de noi, nici macar morala. Relatia parinti-copil trebuie sa fie unilaterala. Aaa, daca in ei se naste sentimentul recunostintei, respectului fatza de noi, da (ferice de acel parinte), insa nu trebuie sa le fie impuse sau cerute astfel de sentimente.
Si numai pentru cata bucurie mi-a oferit mie alex in doar un anisor de viatza (fara sa pun la socoteala bucuria pe care am trait-o ca gravidutza) sunt in stare sa fac o viatza intreaga de-acum incolo orice sacrificii. D-apoi cand ma gandesc la cata bucurie o sa-mi mai ofere si in anii ce urmeaza.
Ei nu ne apartin si nu suntem stapanii lor. Noua doar ni s-a oferit marea bucurie de a avea grija de ei, de a fi parintii si protectorii lor. Unii parinti mai uita si la sfarsitul misiunii (dupa ce copiii sunt pe picioarele lor) cer rascuparari, cer sa le fie platite datoriile, sa le fie rasplatite sacrificiile pe care le-au facut pentru ca i-au crescut, educat. Dar bucuria? Bucuria care le-a fost oferita de-a lungul timpului de acesti copii, bucuria de a-i tine in brate etc. asta nu-i o rasplata pentru eforturile lor? Sau ea nu conteaza?
Cel mai mare blestem pentru mine ar fi sa devin un astfel de parinte.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Dutzi, frumoase versuri...chiar te pun pe ganduri...

Try, ca de obicei, vii cu sfaturi bune..
Minunat vorbesti tu despre meseria de parinte...mie nu-mi vin cuvintele care trebuie, dar te aprob din tot sufletul...sper doar sa nu fiu o mama sufocanta, cum am tendinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor simt ca o iau razna, ruxi a inceput si ea sa tuseasca, si-i curge nasucul ca la robinet alex dupa ce abia terminase cu tusea i-a revenit dupa o alergatura azi la gradinitza

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Intrebare : unde gasesc lumanare in forma de cifra 1,sa o pun pe tort ?(lumanarea,vreau sa zic).

Am fost ieri in Cora si aveau numai cifrele 0,2,4 si 5.

Feteleee,e urgent!

Si mai am o intrebare : la ce cofetarii stiti voi ca se fac torturi frumoase pt bebei?Eu azi am fost la Indiana unde stiu ca praji si torturile sunt foarte bune dar la capitolul decoratiuni pt tort au niste chestii din plastic.As fi vrut sa fie comestibile.Stie cineva?

Si asta e tot urgent,ca maine trebuie sa dau comanda deja.

Hai ca nu se intelege mare lucru : pt maine fac eu tort si imi trebuie o lumanare in forma de cifra 1 si pt sambata vreau sa comand undeva un tort deosebit.

Va rog mult,poate stiti unde rezolv si eu problemele astea existentiale.

Jasmine si Radu

tortulete frumoase si bune fac si cei de la Tic Tac in intersectie la potcoava langa parcul ior, decoratiunile de pe ele sunt din zahar, si au foarte multe frumoase facute din fructe, sunt cam la 180 sau 200 kg dar parerea mea e ca merita si la ei am vazut saptamana trecuta si cifra 1
cred ca gasesti si in supermarketuri cifre,si chiar si la magazinele e cartier putin mai maricele

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_danen spune:

Buna seara la toata lumea,
Ne primiti si pe noi in cercul vostru?
Printesa mea cea mica(pt ca am doua) e un copil al lui Mos Craciun.S-a nascut pe 26 dec.2004,iar numele ei este Jaqueline Stephanie.
Deocamdata ne luptam cu cel de-al doilea dintisor si cu primele incercari de a sta singurica in picioare.Putem dar ne lipseste un picut de curaj
Cam tarzior,dar la invitatia unei mamicute tare simpatice,membra al acestui subiect,ne-am decis sa aderam si noi la uniunea d-voastra.
Se poate?Sa ne aratati si noua rapoartele de aderare si conditiile?(acestea fiind spuse in contextul stirilor de ultima ora:Raportul de aderare in UE).
Pupicei..

EU SI AI MEI

Mergi la inceput