v-a obsedat vreodatä...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Gata mi.am revenit..Minulescu a fost poetul cu pricina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

tot eu sunt ..ma unge la suflet subiectul asta..si cum puiul doarme am timp sa zburd prin amintiri.
Pe cand eram tanaraam devorat de muuuulte ori Ciresarii...dar in timp...una din cartile mele de suflet recitite si cu pasaje memorate este Pe aripile vantului..
voi ce ziceti de cartea asta??dar continuarea-scrisa in ciuda dorintei lui Margaret Mitchell de a nu se realiza vreodata asa ceva- va place??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Vaaaaii fetelor, citind mesajele voastre mi-am amintit de carti pe care uitasem ca le-am citit. Caterina pomenea mai devreme de "Singur pe lume" a lui Hector Malot, nu prea mai tin minte nimic din ea, dar imi amintesc cum plangeam. Mamica dulce a zis de "Pe aripile vantului", multa vreme am avut-o pe Scarlet model de vointa chiar daca era doar un personaj de carte. Sunt convinsa ca Margaret Mitchell o fi avut ea un model real dupa care s-a inspirat. Mi-am amintit acum de un roman de dragoste (singurul pe care l-am citit, ca nu prea m-am dat in vant niciodata dupa genul asta), "Torente", dar nu mai stiu cine l-a scris, si pe asta de cate ori puneam mana il devoram.
Oana_B

I'm smarter than the average bear - Anonymous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Daca ar fi sa aleg numai o carte, ar fi "Mandrie si prejudecata". Toata viata mi-am dorit sa cunosc un domn Darcy. Cred ca o stiu pe dinafara, am citit-o in engleza, in romana, am vazut ecranizarea BBC cu Colin Firth si Jennifer Ehle -- nu stiu daca nu a fost si la noi la TVR2 la un moment dat. E unul din lucrurile pe care l-as lua cu mine pe o insula pustie.

Cand eram mai mica, Contele de Monte-Cristo. Si Pardaillan. Si muschetarii. Si ciresarii. Si "Toate panzele sus". Cred ca toate aveam aceleasi obsesii :).

Si sa nu uit de SF-uri. Nu Dune -- eu sunt dintre aia care n-au inteles Dune Mie mi-a placut Sfarsitul Eternitatii a lui Asimov, pe care am citit-o prima oara intr-un almanah Anticipatia inainte de '89. Ah, ce vremuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Aaaa..da nostalgic subiect....pe mine cad eram prin scoala ma obseda o carte "Elevul Dima dintr-a VII", ceva gen Cismigiu &co si Invitatie la vals .toate astea de Mihai Drumes . Apoi am mai avut o obsesie cu Martin Eden - Jack London ....ce vremuri .....

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Cismigiu & Co cand era prin generala, eram indragostita de liceul Lazar si doream sa dau acolo. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Am vizitat o verisoara din MF4 si mi-a placut asa de mult liceul incat m-am razgandit cu Lazarul. Au fost 4 ani minunati din viata mea. In liceu stiu ca eram obsedata de Panza de paianjen.
Maadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara t spune:

Mi-a placut si imi place la nebunie "Regina Margot"de Al. Dumas.

Lacra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Fetelor, nu stiu ce virste aveti, dar cred ca intre 25 si 35. Eu am 30 si prea avem toate aceleasi amintiri si gusturi literare. De fiecare data cind vin din România am in bagaje o multime de carti, cumparate sau luate din biblioteca de acasa. Sa va spun ce am luat cu mine aici:
-CIRESARII - cred ca i-am citit de 100 de ori-taica-meu era disperat, de citeva ori mi i-a ascuns
-o gramada de romane ale Rodicai Ojog Brasoveanu (nu stiam ca a murit, Dumnezeu s-o ierte !)
-cartile lui Mary Poppins
-Cismigiu&Co
-Toate pinzele sus
-Orasul cu salcimi. Accidentul.
-Arta conversatiei (chiar exista o continuare? Unde si cind a fost editata?)
-La Medeleni
-Teatru de Vasile Alecsandri
-Teatru de I.L.Caragiale
-Poezii de Topirceanu, Minulescu, Bacovia si Ion Barbu
-Changi si Shogun
-Balanta de Ion Baiesu
-Delirul, Morometii si Cel mai iubit dintre paminteni

Cind eram copil mi-au placut si romanele lui Jules Verne, Alexandre Dumas, Hector Malot, Michel Zévaco, Paul Féval, Eugène Sue, dar cum le gasesc aici nu m-am obosit sa le car dupa mine.

In schimb, ultima "descoperire" in domeniul cartilor pt copii este...Harry Potter. Voua va place, ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Mi-ati adus aminte de cartile pe care le "devoram" cand eram micuta (7-18 ani :)). Imi pare atat de rau ca acum de-abia daca mai am timp sa citesc o carte la 2-3 luni. De abia astept sa ma creasca glusca mea (pe nume Maria) si sa citim impreuna o multime de carti. Pentru ea o sa-mi fac timp cu siguranta :).

Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

Daca ar fi sa aleg numai o carte, ar fi "Mandrie si prejudecata". Toata viata mi-am dorit sa cunosc un domn Darcy. Cred ca o stiu pe dinafara, am citit-o in engleza, in romana, am vazut ecranizarea BBC cu Colin Firth si Jennifer Ehle -- nu stiu daca nu a fost si la noi la TVR2 la un moment dat. E unul din lucrurile pe care l-as lua cu mine pe o insula pustie.

Kehleyr
Si eu am un fix cu cartea asta - si sufer la greu ca am citit-o de la biblioteca si nici pana in zilele noastre nu am reusit sa mi-o cumpar!
Si am vazut si filmul!Dar pe Darcy nu-l mai astept! Insa daca o sa am un baiat - sper sa iasa un Mr. Darcy!

Dar... eu sunt terminata dupa Dune - citeam despre Cucernicele Maici inainte de a merge la interviuri sau cand aveam o sedinta mai importanta!

Insa pe o insula pustie - as lua fara regrete "Cel mai iubit dintre pamanteni"! Faptul ca "ratarea vine din interior" e cred unul din cele mai importante lucruri pe care cartile - minunatele - m-au facut sa le descopar!

Mergi la inceput