Banii aduc fericirea?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by brendamitran

Daca ai reusit la un moment dat sa ai atitia bani,cum de ai ramas fara?

BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Brenda, gasesc ca esti rautacioasa si off topic. Ce stii tu de viata ei ca sa o intrebi una ca asta ?
Suntem cu totii oameni si putem avea bucurii si necazuri, si unele necazuri pot fi atit de grele incit sa ne schimbe complet viata. Cu ce drept ar fi veni cineva sa ne ceara socoteala ?

Piscot, bafta ! Sper din toata inima sa reapara soarele si la tine.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piscot spune:

brenda, nu am ramas chiar "fara" bani. doar ca ma obisnuisem cu un alt stil de viata. o sa imi revin sigur
mik, multumesc. sunt o leoaica si cad mereu in picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Parerea mea personala...

Banii nu aduc fericirea. Te fac multumit pe moment, atunci cind iti satisfaci vreo pofta.
Banii cred eu ca sint o forma de energie care trec prin miinile noastre in perioada vietii, este alegerea noastra in ce vrem sa ii transformam, cui sa ii dam, ce sa luam in schimb pe ei... Cu ei poti face o bucurie cuiva, ii poti da pentru o prajitura bunca care sa iti dea satisfacia imediata, ii poti da pe o excursie care iti va da amintiri frumoase pentru o viata, poti petrece un timp cu persoana iubita in liniste fara sa fii nevoit sa te grabesti la munca neaparat. Banii pot face multe lucruri dar nu pot aduce fericirea adevarata.

Fericirea adevarata cred eu ca vine dinauntrul unui om, nu din afara. Vine din scinteia aia din suflet, din esenta noatra de oameni. Aia este fericre nezdruncinata care nu poate fi luata de nimeni, care nu paleste cind se intimpla catastrofe in viata noastra, care nu este afectata de numarul de zerouri din cifra de pe hirtia de la banca...

Un om bogat cu adevarat din toate punctele de vedere (social, spiritual, intelectual) este un om are are nevoie de cit mai putin.

Si apoi mai este si problema valorii... Valoare unui lucru, valoare lui in energie, valoarea banului... Care esta valoarea banului? Este diferita la toata lumea. Unii pretuiesc banul mai mult, altii mai putin... Ce poate face un leu? Pentu unul nu poate face mare lucru, pentru altul inseamna bucata de piine si bucuria ca nu va dormi flamind... Unuia nu ii pasa, celalalt este peste masura de bucuros...
Pentru a ne cumpara masina bengoasa pe care o visam ne trebuiesc bani. Cit valoreaza masina aia? In bani sau in energie? In timp? Timpul este energia noastra pe pamint, este limitat si ar trebui apreciat ca atare. Pentru bani muncim, ne trezim dimineata si plecam de linga familiile noastre, de linga copii... Pentru bani ne facem griji...ne mai luam o munca numai ca sa tinem pasul cu facturile... Dam ginduri si somn, liniste sufleteasca si timp pretios... Si atunci se merita? Pus in taler atunci acea masina numai valoreaza zecile de mii de dolari, ci mult mai mult. Este satisfactia noastra atit de mare incit sa fie platita cu toata valoarea asta?... Sau acea satisfactie va pali lasint loc unei nemultumiri lunare?...

Este strict parerea mea si sint lucruri la care ma gindeam si eu... sper sa nu ziceti ca am luat-o razna...

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by Alyssa

Parerea mea personala...

Banii nu aduc fericirea. Te fac multumit pe moment, atunci cind iti satisfaci vreo pofta.
Banii cred eu ca sint o forma de energie care trec prin miinile noastre in perioada vietii, este alegerea noastra in ce vrem sa ii transformam, cui sa ii dam, ce sa luam in schimb pe ei... Cu ei poti face o bucurie cuiva, ii poti da pentru o prajitura bunca care sa iti dea satisfacia imediata, ii poti da pe o excursie care iti va da amintiri frumoase pentru o viata, poti petrece un timp cu persoana iubita in liniste fara sa fii nevoit sa te grabesti la munca neaparat. Banii pot face multe lucruri dar nu pot aduce fericirea adevarata.

Fericirea adevarata cred eu ca vine dinauntrul unui om, nu din afara. Vine din scinteia aia din suflet, din esenta noatra de oameni. Aia este fericre nezdruncinata care nu poate fi luata de nimeni, care nu paleste cind se intimpla catastrofe in viata noastra, care nu este afectata de numarul de zerouri din cifra de pe hirtia de la banca...

Un om bogat cu adevarat din toate punctele de vedere (social, spiritual, intelectual) este un om are are nevoie de cit mai putin.

Si apoi mai este si problema valorii... Valoare unui lucru, valoare lui in energie, valoarea banului... Care esta valoarea banului? Este diferita la toata lumea. Unii pretuiesc banul mai mult, altii mai putin... Ce poate face un leu? Pentu unul nu poate face mare lucru, pentru altul inseamna bucata de piine si bucuria ca nu va dormi flamind... Unuia nu ii pasa, celalalt este peste masura de bucuros...
Pentru a ne cumpara masina bengoasa pe care o visam ne trebuiesc bani. Cit valoreaza masina aia? In bani sau in energie? In timp? Timpul este energia noastra pe pamint, este limitat si ar trebui apreciat ca atare. Pentru bani muncim, ne trezim dimineata si plecam de linga familiile noastre, de linga copii... Pentru bani ne facem griji...ne mai luam o munca numai ca sa tinem pasul cu facturile... Dam ginduri si somn, liniste sufleteasca si timp pretios... Si atunci se merita? Pus in taler atunci acea masina numai valoreaza zecile de mii de dolari, ci mult mai mult. Este satisfactia noastra atit de mare incit sa fie platita cu toata valoarea asta?... Sau acea satisfactie va pali lasint loc unei nemultumiri lunare?...

Este strict parerea mea si sint lucruri la care ma gindeam si eu... sper sa nu ziceti ca am luat-o razna...

Alice

Subscriu celor spuse de tine Alice,esti chiar la obiect.....
Piscot,iarta-ma....chiar nu am vrut sa fiu rautacioasa,sincer....Era off-topic,dar nu era un atac in nici un caz.Imi cer scuze....
BraveGirl,ti-ai spus parerea,si eu,la rindul meu,parerea mea.Daca tu crezi ca asta e fericirea,eu nu pot nici sa te combat,nici sa te contrazic,este opinia ta....Ti-am urat pur si simplu bafta,asa cum doresc pt.noi toate de aici,indiferent de viziunile pe care le avem asupra fericirii.....
Numai bine!

BRENDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

Parerile se pare ca sunt impartite, fiecare este cu experientele proprii si cu situatia lui, asa ca discutiile contradictorii sunt inevitabile.
Sa va spun si eu ce-am auzit de curand: cand suntem tineri ne dam sanatatea pentru bani, iar cand suntem batrani, ne dam banii pentru sanatate.
Draga Brenda, apreciez ca desi ai atatea probleme si ai trecut printr-o despartire si ai de crescut un copil, esti totusi extraordinar de echilibrata si de tare. Mi-ar place tare mult sa te cunosc candva.

Mergi la inceput

Paraluta,daca nu eram tare,eram acum poate pe undeva,pe la Socola,sau cine stie daca mai eram,e greu de spus in cuvinte prin ce am trecut.Multumesc,poate ne vom cunoaste,lumea e mica.
Pina atunci....ia "auziti" aici:
"Nu ne ajunge sa nu murim de foame sau de frig,ne mai trebuie inca ceva.Ne mai trebuie o idee care sa ne calauzeasca si sa ne inalte.Ideea este cea care porunceste in tot ce facem,este cea care ne da un sentiment de impacare cu noi insine,lamurindu-ne asupra rostului existentei noastre."-L.Bauer

BRENDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Banii nu aduc fericirea.Aduc niste lucrusoare care ne fac sa ne simtitm bine.Si acesta stare de bine cateodata, fiindca ne doream tare acele lucrusoare, se confunda cu fericirea.
Nu sunt boema, iubesc luxul oferit de banuti, hainutele frumoase, fitzele pe care le platim cu bani, iesirile la restaurante...etc...dar am trait din nefericire vara asta o zi de august in care am vrut sa ii dam unui doctor 10.000.000 lei vechi, i-am fi dat chiar si mai mult...si nu a primit...nici daca ii dadeam 10.000 de euro nu mai avea ce sa ii faca fratelui meu...si dupa 2 zile fratele meu a murit...si m-am simtit tare nefericita cu cei 10.000.000 lei in buzunar pe care ulterior i-am folosit la inmormantare si i-am cuparat cel mai frumos sicriu care exista in oras...Tare nefericita si plina de bani...

Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Condoleante, Anculina!
Mi-au dat lacrimile, atat pot sa spun...
Si asa este, sunt momente in viata cand nu poti cumpara sanatatea, sau iubirea...si mai sunt multe.

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

"Banii n-aduc fericirea...dar nici mizeria" e un proverb auzit de mine pe-aici.
Fericirea e subiectiva.
N-am citit tot ce s-a spus pe-aici dar din cate am citit pe diagonala vad ca parerile sunt impartite.E si normal sa fie asa.
Eu zic ca mai greu poti sa ajungi la a fi fericit daca nu ai si resurse materiale sa-ti asiguri un minim de confort.
Ia uitati-va la discutiile de pe acest forum.Cate femei ar fi FERICITE sa aibe un minim de bani ca sa-si asigure un minim de confort pt ele si cei dragi?
Spun minim,nu ma refer la casa+ masina +vila de vacanta si piscina.
Multe dintre ele ar fi fericite sa aibe bani de-o locuinta de 25 mp ,ca sa traiasca in ea linistite impreuna cu sotul si copii sau in cazuri mai nefericite doar ele cu copiii, ca sa scape de teroarea unui sot sau a unei soacre.
Nu trece totul prin stomac,mai sunt si lucruri ce nu se pot plati cu bani dar pana jungi la aceste lucruri...tot de bani ai nevoie,fir-ar sa fie.

Mergi la inceput

Sint convinsa ca fiecare dintre noi ne-am imaginat sau am visat la un moment dat cum ar fi sa castigam milionul de dolari la loto.
Oare am putea sa ne cumparam fericire cu banii astia?

Ia priviti ce i se intimpla lui Catalin Botezatu! Oare e fericit acum?

BRENDA

Mergi la inceput