croissante

croissante | Autor: mariussimiuc

Link direct la acest mesaj

Gasisem mai demult o reteta de croissante in 2 culori,dar n-am "salvat-o" la timpul potrivit si acum n-o gasesc.Ma poate ajuta cineva?Va rog.sa nu ma lasati asa,fara reteta,ca mi se puse pata si n-as vrea sa-mi ploua toata ziua.Va multumesc si va pup.

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:


Cred ca asta ar fi:

Ingrediente:
-1/2l apa minerala
-200 ml ulei
-4 linguri de zahar
-un cub de drojdie
-faina cat cuprinde (sa nu iasa prea tare)
-3 linguri cacao
-un varf de sare
-esente

Drojdia se dizolva in putina apa calduta
Apoi se amesteca cu uleiul, zaharul si esentele
Se adauga in final faina.

Aluatul se lasa la crescut 45 minute.

Aluatul se imparte in doua: una din parti se amesteca cu cacaoa.

Se intind 2 foi: una alba, una neagra, se suprapun si se taie foaia in 8 bucati (cum sunt feliile de pizza).
Se umplu cu gem de caise (sau cu finetti...eu n-am incercat), se ruleaza dispre exterior spre interior si se baga in cuptorul incalzit pentru 40-50 minute. (verificati...si vedeti sa nu le lasati prea mult)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Asta e!Saru-mana!Acu am fugit la bucatarie!

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

yumyyy... tocmai ce am terminat de framantat aluatul si l-am lasat la dopsit.

nu am facut in viata mea, asa ca risc o intrebare de incepator:
se ung cu ceva croissantele inainte de a le da la cuptor?




cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Cu putina miere, dar vor iesi lipicioase. Eu ung mereu cu ou :)

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

multumec mult, Liliana!

sper sa nu imi dau in stamba ca iubi al meu saliveaza deja de 1 ora. asta dupa ce a facut un drum urgent la magazinul de cartier ca nu mi-am dat seama ca nu imi va ajunge faina :D

abia dupa aia m-am gandit ca nu am finetti.. dar am zis ca as fi deja exagerata sa il scot iar din casa... asa ca facem cu gem de mere.

cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

cinta, sa ne spui si noua cum au iesit? Ies asa pufoase ca cele de cumparat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

au iesit asa si asa, Christel!

nici prea pufoase, insa nici uscate.
posibile explicatii:
- fiind la prima incercare, poate am pus totusi prea multa faina si a iesit aluatul prea vartos
- oi fi facut foile alea prea subtitri, in ideea ca sa se patrunda cornul

Insa sunt molcute si bunute. Noi tot papam de sambata seara intr-o veselie. Azi sper sa le terminam ca m-am cam saturat :)

Dar lui iubi al meu ii plac si mai vrea.

cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Incearca si cornuletele de mai jos:
http://www.reclamaaaaaa/forum/index.php?showtopic=5941

Au avut numai cuvinte de lauda.
Pupici!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Coincidenta! Si eu am facut sambata croissante dupa aceasta reteta, dar asa cum scrie cinta, au iesit asa si asa. Am pus mai mult de 500 g faina, pentru ca altfel era aluatul prea lipicios si nu se intindea bine - ca urmare mi-au iesit doua tavi in loc de una. Eu nu prea am fost incantata de ele, dar copiii au mancat cu pofta.

Mergi la inceput