Taurasii din 2001
Adunarea!! Ce mai fac taurasii vostri, ce mai fac mamicile/taticii?
Anca - mandria noastra- e un copil usor de crescut, ca sa zic asa. Mama mea, care sta cu ea cat suntem noi la servici, spune ca un copil mai jucaus ca ea n-a mai vazut. Tot timpul sa cante si sa danseze (in piciorutzele goale, sau si mai bine golutza cu totul "pieia goa" cum zice ea), sa faca glumite cu noi, sa alerge si sa joace fotbal, sa-ti sara in brate de dupa usa, razand in niste hohote de se darama peretii....
Cantecelul ei preferat:
"Si cu mi,
Si cu ma,
Si cu Mona,
Si cu Masu,
Si cu Uca,
Si cu Nanu,
Si cu Nana,
Si cu Ashe"
in timpul caruia se invarte in cerc pana ameteste si se aseaza pe covor.
Face la olita tot ce trebuie. Ne ajuta sa asezam masa dimineata, spala si ea rufe, sterge praful, si orice naduf este exprimat prin tipete ascutite, urlete cu ochii inchisi (nu vrea sa fie consolata ...tre' sa planga macar 5 minute)...
Mai revin cu amanunte....dar va astept si pe voi.
Raspunsuri
simi spune:
DRaga mea Vilma, iata-ne si pe noi! Ne mai tii minte, Alice nascuta pe 22 aprilie 2001.
Scrisesem o imensitate de mesaj dupa care mi-am dat seama ca nu ma logasem si ...am pierdut totul, sint tare "smart"
Alice e o dulceatza de copil, merge la gradi din octombrie , ii place mult acolo, s-0a adaptat destul de usor. Stie o multime de cintecele, fredoneaza toata ziua (toate in engleza ) si unul singur pe romaneste: Pe poteca din padure aveau casa doi pititci...- asta trebuie sa i-o cint intr-una, imi zice : sing mami, - oac, oac diri-diri.
Ea isi zice ALIT , e foarte ordonata te doare capul, aranjeaza tot timpul jucariile in raft si tot ea zice :"clean - up everibody", cind scapam ceva pe jos zice:pick -it up!. Daca stam toti la masa si se fac firimituri pe masa imi arata si zice :mess mami! sau vine si ne sterge la gura pe fiecare.
Stie toti copiii de la gradi, chiar imi "povesteste" cum Eric " had a bubu", si asa mai departe.Seara ii place la baita, nu prea vrea s-o frec pe dintzishori, dar pina la urma se lasa.
Problema noastra este "dudi" adicatelea suzeta- Suzi. Nu mai scapam de ea ea odata, i-am zis ca a mincat-o catzelul, ca a furat-o pisica ,plinge de se rupe pamintul la culcare si mi-o cere iar eu, ce sa fac, pina la urma iar i-o dau si mereu promit ca gata, e ultima seara, iar a doua seara o luam de la capat. Sper ca pina merge la scoala s-o terminam cu Dudi ca m-i se face rau deja! Arata groaznic, e lipicioasa si nasoala si sa-i iau alta parca prea suna a incurajare.
Problema noastra e lipsa timpului (nu s-ar zice dupa lungimea acestul mesaj, nu?). Alergam mult, o scol pe Alit la 6.30 dimineata o pun in masina, fugi cu ea la gradi, apoi servici, seara la 5 o ia tat de la gradi si ne adunam cu totii acasa pe la 6Noroc ca baiatul e luatde-acasa si adus dupa-masa cu autobuzul de scoala care-l lasa chiar in fata casei.
Cam asta e, in mare, sint multe de spus, copiii sint minunati, ne uimesc zilnic. Va pupam
Ce mai e prin Galatiul meu iubit? A venit primavara? Ca aici...tone de zapada si un frig deprimant care nu se mai termina!
Animis spune:
Hop si noi TAurasi din 2001 (10 mai) -nici nu-mi vine sa cred ca vor avea azi-miine 2 ani ...cum de-o fi zburat chiar asa repede? Inca nu mergem la gradi dar ne paste in scurt timp...doar ca pe aici - Montreal e cam problema cu gasitul unui loc (mamicile din Montreal-Pierrefonds nu stiti vreun secret?) In rest, Alex e un mare amator de, mincam doar pe fuga (a se citi din fuga)si sintem mari amatori de ciocolata (stiu...sint vinovata dar nu ma pot abtine sa-i dau din cind in cind...asta e)
Astepam si noi sa vina vremea calda sa iesim ca o luam pe pereti cu atita zapada
Pupici la bebici si la mamici
vilma spune:
Nu, Simi, la Galati a nins de-a rupt, s-a topit si s-a facut fleoshcaraia de pe lume, "zeie" (mizerie cum spune Anca) la greu. Anca va merge la gradi probabil din toamna, daca voi gasi una care sa mi-o accepte, avand in vedere ca in Galati nu sunt foarte multe particulare. Desi chiar daca ar fi de stat, dar sa indeplineasca niste conditii, as da-o.
Astazi a iesit soarele, dar e frig. Asteptam primavara dupa 25 martie, asa au promis cei cu prognoza meteo.
In rest, se construieste foarte mult, din pacate mai mult resedinte particulare decat ceva productiv. Si bisericile renasc....
Iar Dunarea, tot cum o stii, cand inghetata, cand luandu-si tributul.
Cu drag,
Vilma
simi spune:
Vilma draguta mea, tocmai am vorbit cu mamica (la Buzau) si mi-a confirmat ca e o vreme mizerabila, cu multa zapada, iar eu care va invidiam!!!
Simina (Animis, am ghicit?), eu stau in Pierrefonds, ce coincidenta!!!!
Alice merge la Domino Daycare, e subventionata, ma costa 10$/zi, sint multumita ,pina acum n-am avut probleme. E o gradi cu traditie, educatoarea fetitei lucreaza acolo de 20 de ani, asta e un semn bun, zic eu. Sa stii ca daca vrei pot intreba de un loc. Gradinitza e pe boul Gouin aproape de gara Sunnybrooke ,deci mai spre est, foarte aproape de casa mea (eu stau chiar linga College Beaubois).
Te pup, daca vrei suna-ma la 684-4708, numele meu e Simona Ionescu.
Animis spune:
Simona - esti o scumpa. Locuim chiar linga Domino citeva blocuri mai jos pe Gouin) si inca n-am avut timp sa ma interesez - dar acum chiar m-ai facut curioasa :)In fiecare zi cind cobor din tren imi propun sa dau o fuga pina acolo si amin pe altadata. Ti-as fi tare recunoscatoare daca ai intreba de un loc si pt. noi :)
Pupici si pe curind - fugiti afara si profitati de vremea frumoasa - poate ne intilnim intr-o zi cu soare sa mai 'socializeze" si salbaticiunea asta a mea mica :)
simi spune:
Draga Simina, scuza-ma pentru "promptitudine", dar pina azi n-am avut timp sa imi mai arunc ochii pe-aici. O sa intreb la Domino , dar sa nu-ti pui mari sperante. Ei favorizeaza familia, adica au prioritate fratii, surorile copiilor deja inscrisi, de aceea o sa zic ca baietelul tau e verishorul lui Alice , sper sa te pot ajuta!
Tot ce te rog , suna-ma ca sa-mi dai data lui de nastere si numele complet, daca e sa-l putem inscrie pe lista (vestita lista de asteptare). Intre timp, sfatul meu e sa-l inscrii la mai multe daca vrei, sa ai sanse mai mari ca undeva sa-l cheme.
E intr-adevar o coincidenta, eu stau pe Wilfrid, prima strada dupa Bois de Liesse (parcul ala mare). Daca ma suni putem sa ne vedem, vin si va iau cu masina si venti la noi, se joaca copiii in basement . Te pup si o sa raspund sa iti spun ce am facut!
Simona
vilma spune:
Am scapat de pampersul din timpul zilei-definitiv.!
Cand mergem in parc, imi spune: Mami, facem pishu pac! (adica sa facem pishu la copac). Imi adun curajul sa incepem si trainingul de noaptea, cand probabil ca va trebui sa o pun la olita pe la 12 noaptea.....ma gandesc eu.
A inceput sa vorbeasca si ea ca oamenii mari, zice: "Cre' ca tati e la vici" (Cred ca tati e la servici), sau: "e cam binte" (e cam fierbinte).
Se duce sa se ascunda prin dormitor si ne striga: CU-Cu!? si noi trebuie s-o cautam si sa ne speriem tare de tot cand o vedem.
Cel mai mult imi place ca e darnica, isi da jucariile altor copii, dar se supara si plange cand ceilalti nu sunt la fel ca ea.
Azi dimineata am invatat-o sa spuna "Cu placere" dupa ce i se spune "Multumesc". Si ii dadea lu' taica-sau ceva si ii spunea inainte sa apuce el sa spuna multumesc: "cu pacere"
Ai vostri? Au invatat vreo poezie?..:-)
Cu drag,
Vilma si Anca (2 ani)
simi spune:
Draga Vilma,in primul rind LA MULTI ANI ! pentru Ancuta! Si Alice a mea a implinit deja 2 ani, nu-mi vine sa cred, nu stiu cum au trecut !
Te felicit pentru faptul ca ati scapat de Pampers, noi inca purtam din aceia gen chilotel(Pull-ups), Alice merge la olita si pentru pipi, dar se mai scapa pe ea, deci nu pot sa trec inca la chilotei normali ca toata ziua ar trebui sa spal la ei. Dar poate la vara, cind stam in vacanta, atunci voi incerca si eu s-o las numai in chilotei, s-o las sa se ude odata sa vad ce-o iesi!
Si ea a invatat o multime de cuvinte, vorbeste mult! Il piraste pe fratele ei, vine, ma trage de mineca si imi "explica" ce a facut Tete (asa-i zice lui Sorin, nu stiu de unde a scos-o). Ultima expresie este "Oh my god!", la orice fac, isi pune mina la cap si...oh my god! De la gradinita vine cu tot felul de cuvinte, multe obraznicii, cind vrea ceva tipa pina ii dam, iar in privinta darniciei, ce sa zic, nu-i chiar asa de darnica,dar lucram la asta!
Cam asta e, n-am timp mai mult ca as avea un roman de povestit despre ea.
Va pup si va doresc o primavara minunata!
Simona , Alice si Sorin
vilma spune:
Multumim, Simi, felicitari pentru Alice!
Azi va scriu sa va spun ca am inaugurat prima noapte fara pipi! Asta inseamna ca dimineata, cand s-a trezit, avea pampersul uscat. Metoda a fost sa nu-i mai dam lapticul seara la culcare, a mancat niste musli si totul a fost ok. Probabil ca in seara asta o sa incercam s-o culcam fara pampers....
In schimb, avem o problemutza cu facutul kakiului. Iese cam tare, din 2 in 2 zile, desi este alimentata corect, cu multe lichide, legume, cereale, ciorbita, etc...
Mai cercetam.
AAh, uitasem sa mai zic o noutate. Tot azi dimineata i-am dat sa bea lapticul din cana, ca fetitele mari. Sper sa scap si de sticla!
palmyrah2002 spune:
quote:
Originally posted by vilma
In schimb, avem o problemutza cu facutul kakiului. Iese cam tare, din 2 in 2 zile, desi este alimentata corect, cu multe lichide, legume, cereale, ciorbita, etc...
Mai cercetam.
Vilma,ii mai dai tratament pentru giadia??
Lui Mihnea cind i-am dat Giardinocid,tot asa facea,la 2 zile.....
I-ai mai dat si altceva,in afara de tratament naturist???Mihnea si Cristina
OOPS!!!Am uitat!!! FELICITARI ANCUTA pentru ca ai scapat de pampers!!Ce domnisoara mare esti...!!!