TVA-activitate independenta

TVA-activitate independenta | Autor: peanut

Link direct la acest mesaj

Este vorba despre o Activitate Independenta care trebuie sa plateasca un TVA foarte mare fiindca nu a mai introdus marfa noua. S-a ajuns ca TVA-ul sa fie mai mare decit vanzarile. A.I. nu-si poate suspenda activitatile si nu poate sa lichideza pina nu este platit tot TVA-ul. In momentul de fata nu mai functioneaza si plateste in rate. Credeam ca chiar daca se plateste acest TVA o suma din aceasta va fi restituita. A.I. este a unei persoane sub 26 de ani si statul roman ar putea ajuta tinerii intreprinzatori cum se face si in alte tari. Se pare ca am invatat de la ei numai cum sa taxam lumea mai mult. Este ceva de facut si unde trebuie sa ne interesam?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

TVA nu are cum sa fie mai mare decat vanzarile pentru simplul motiv ca este procent din vanzari. Undeva nu este corect pusa problema. Poate reformulati.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Cred ca a vrut sa spuna ca TVA colectat e mai mare decat TVA deductibil, de aceea are de platit TVA la stat. Reprezinta diferenta intre TVA incasat pe facturi si TVA deja achitat furnizorului. Legal, este o taxa care ajunge in bugetul statului.
Nu cred ca se poate face ceva (sau cel putin nu stiu), imi doresc insa sa ma insel.

Mergi la inceput