test de sarcina
Raspunsuri - Pagina 2
Andutza spune:
quote:
Originally posted by alinkav
Buna fetelor! Am si aceeasi intrebre,cand e totusi mai bine sa-ti faci testul?Eu am facut acum 6 zile, si mi-a iesit negativ(asta cu trei zile inainte de ciclu).Rusii, din fericire, n-au aparut, si chiar astazi mi-am facut dinnou testul si a aparut a doua liniuta dar foarte stearsa.Imi masor si temperatura si deja de foarte multe zile se mentine ridicata(de la 36,9 a ajuns la 37,3).
Dar oricum eu cred ca e cel mai bine sa merg sa fac analiza sangelui.
Ce credeti?A patit la fel cineva?
alinkav
Draga mea si eu cred ca e de bine si ca esti insarcinata.Daca a aparut a doua liniuta,oricat de subtire ar fi,e sarcina.Sa fie intr-un ceas bun si sa iti dea Dumnezeu un bebe sanatos si frumos.
milana spune:
din pacate , prietenei mele i-a venit ciclul vineri seara , asa ca nu mi-a ramas decat sa o consolez si sa ii spun ca si maine este o zi.
dar mai este ceva. ce?! mi-a intarziat mie ciclul (trebuia sa imi vina ieri) si tare ma intreb daca nu ne asteapta o surpriza mare si incantatoare numita
inca nu intru la idei, dar incep sa cunosc si eu nerabdarea...
va si va tin la curent
alinkav spune:
Iti vom tine pumnii!!! Sa ne tii la curent cu orice! Eu cred ca trebuie sa ne sustinem toate, ca numai atunci vom reusi!!
Succes!!!
alinkav
Kerstin spune:
Un test de sarcina este acum mult mai precis decāt īnainte si este si mult mai simplu de folosit. Acest test, asemenea testului de urina, detecteaza sarcina pe baza prezentei hormonilor īn urina. Precizia lui este restrānsa la circa 14 zile dupa concepere, iar rezultatul apare īn doar 5 minute. Daca este facut corect acest test are o precizie de 100% , avānd avantajul ca poate fi facut acasa si ca rezultatele apar imediat. Daca testul este pozitiv nu amānati consultarea unui medic. Supravegherea medicala este esentiala pentru dezvoltarea fatului.
Daca testul este negativ, o consultatie este oricum recomandata pentru a afla motivul īntārzierii ciclului menstrual.
Testele de urina īntreprinse īn laborator sau cabinetul medicului pot detecta aceeasi hormoni īntr-o perioada de 7 pāna la 10 zile dupa concepere. Testul este īntreprins de catre un personal calificat, ceea ce garanteaza o mai mare sansa de a fi īntreprins corect. Daca doriti un astfel de test, faceti-va o programare si interesati-va asupra eventualelor instructiuni. Rezultatele testului din cabinet apar īn cāteva minute, īn timp ce testul din laborator poate dura mai mult. Ele sunt mai putin scumpe decāt testele de sānge, dar ofera mai putine informatii.
Testul de sānge poate detecta sarcina cu o precizie de aproape 100 % la o saptamāna dupa concepere. Ajuta la datarea sarcinii, masurānd exact cantitatea de hormoni din sānge.
Indiferent de testul pentru care va decideti, el ar trebui urmat de o consultatie medicala. Daca prezentati unele simptome timpurii si simtiti ca sunteti īnsarcinata (indiferent daca a fost facut un test sau nu), actionati ca si cum ati fi, luāndu-va toate masurile de siguranta, pāna cānd veti fi consultata de un doctor. Daca testele continua sa fie negative, simptomele pot avea alte cauze - boala sau sarcina extrauterina.
POSIBILE SEMNE DE SARCINA
1. Llipsa menstruatiei este de obicei un semn, dar ea se poate datora si oboselii, stresului, temerii fata de sarcina, dezechilibrului hormonal, īngrasarii sau slabirii excesive, renuntarea la anticonceptionale sau la alaptare.
2. Resimtirea gretei dimineata īncepe īntre 2 si 8 saptamāni dupa concepere, dar se poate datora tensiunii, intoxicatiei alimentare sau unei boli.
3. Urinarea frecventa īncepe de obicei dupa 6 - 8 saptamāni dupa concepre, dar poate fi cauzata de infectarea traiectului urinar, tensiune sau diabet.
4. Sensibilitatea crescuta a sānilor, umflarea lor, ca si māncarimile pot sa apara la numai cāteva zile dupa concepere. Oricum toate acestea se pot datora anticonceptionalelor sau menstruatiei.
5. Modificarea culorii tesutului vaginului si al colului uterin apare īn primul trimestru, dar se pot datora si menstruatiei.
6. Īnchiderea la culoare a zonei din jurul mamelonului si aparitia unor mici protuberante īn jurul acestuia apar īn primul trimestru, dar pot fi si rezultatul unui dezechilibru hormonal sau al unei sarcini anterioare.
7. Īn primul trimestru apar si niste dungi de culoare albastra si roz sub pielea sānilor si a abdomenului, care pot avea totusi drept cauza dezechilibrul hormonal sau o sarcina anterioara.
8. Pofta excesiva de diferite alimente apare īn primul trimestru. Se poate datora, totusi, unei diete necorespunzatoare, stresului sau menstruatiei.
9. Īnchiderea la culoare a liniei dintre ombilic si pubis apare īn cea de-a patra sau a cincea luna, dar poate pot avea totusi drept cauza dezechilibrul hormonal sau o sarcina anterioara.
SEMNE DE SARCINA CU PROBABILITATE RIDICATA
1. Uterul si colul se īnmoaie dupa 2 pāna la 8 saptamāni de la concepere, dar cauza poate fi totusi īntārzierea menstruatiei.
2. Uterul si abdomenul se maresc la 8 - 12 saptmāni dupa concepere. Cauza poate fi totusi si o tumoare sau un fibroin..
3. Contractiile intermitente, nedureroase apar devreme si cresc īn frecventa pe masura ce sarcina avanseaza, dar poate fi vorba doar de contractii ale intestienlor.
4. Fatul īncepe sa se miste dupa 16 - 22 de saptamāni de sarcina, dar senzatia poate fi determinata de concentrari de gaze īn stomac sau de contractii ale intestinelor.
SEMNE SIGURE DE SARCINA
1. Vizualizarea embrionului poate fi facuta cu ajutorul ultrasunetelor la 4 - 6 saptamāni dupa concepere.
2. Inima fatului īncepe sa bata la 10 - 20 de saptamāni dupa concepere.
3. Miscarile fatului pot fi resimtite dupa 16 saptamāni.