Stiu ca nu sunt in sezonul potrivit, dar vreau sa am reteta pentru primvara. Stie cineva cum se poate face, dar fara sa-l fierb prea mult.
Laura mie nu-mi place cum miroase si deci n-am baut niciodata nici cumparat nici facut in casa insa am gasit pe net niste retete pt tine ( neverificate de mine binenteles !) sper insaa sa fie bune :
1.
Ingrediente
Muguri de brad cu lungimea de 3-4 cm, pentru fiecare 1 l suc cite 1 1/2 kg zahar.
Mod de preparare
Acest sirop se prepara primavara, cind mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde.Mugurii curatati de codite, care au multa rasina se spala de praf cu apa rece, se pun intr-o oala smaltuita suficient de mare si se toarna apa cit sa depaseasca nivelul mugurilor inca odata cit volumul lor (la 1 kg muguri se pun cca 2 l apa).Se fierb cca o ora, pina cind se moaie bine. Dupa aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea acoperita la rece 48 de ore iar daca este cald, numai 24 ore, ca sa se extraga cit mai bine din muguri sarurile minerale si uleiurile aromatice.Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe strecuratoare, presind mugurii ca sa se scurga tot sucul.Sucul se cintareste si, la 1 l suc, se va pune zahar ca si siropul de zmeura, in oricare varianta.
2
Mugurii de brad se spala in apa rece, se acopera bine cu apa si se pun la fiert la foc mic. Dupa ce se inmoaie bine mugurii, se ia cratita de pe foc, si se lasa la racit; apoi se baga la frigider pana a doua zi. A 2-a zi se stoarce bine apa din mugurii de brad. Zeama obtinuta se strecoara, iar mugurii se arunca. Apoi la 1 L de zeama se adauga 1 kg zahar si se pune la fiert la foc mic.
3
http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=620&&codcapp=88&&numecapp=Forma%20maxim%C4%83&&culoarebgr=5CC46D
Pagina asta din Formula As insa e cea mai interesanta !!!!
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Multumesc Cristina! Nu suna rau nici una dintre ele, asa ca le-am "printuit" sa le am pt la primavara.