Buna, fetelor. Am si eu niste carne de berbecutz, nu am mai avut pana acum asa ca nu stiu "cu ce se mananca"
. Am pus o bucata la gratar sa vad care e treaba-e atzos. Aveti vreo reteta, ceva...? Trebuie fezandat poate..? Tatalui meu ii place,el a adus-o, dar eu nu stiu sa fac...poate ma ajutati:) Multumesc.
uite aici niste retete
http://moldova.org/retete/rom/19/?PHPSESSID=a3ca3190b427f38257e1667914ee4e71
eu o tocam si amestecata cu vita faceam spagheti,carnea de berbecut dindu-le o aroma deosebita.
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
super gustoasa si frageda carnita de berbecut sau oita, mai ales daca e "parfumata" cu ceva condimente.
am luat una bucata pulpa fara os si am taiat felii cit mai aspectuoase, late de 2-2,5 cm. am pregatit usturoi pisat cu putina sare si am uns fiecare felie, am presarat cimbru, piper si iarasi putina sare mare, si am frecat felia sa se lipeasca bine condimentele. se aseaza intr-un recipient, se acopera cu un capac sau farfurie, dar nu etans, trebuie sa se "aerieseasca" putin si se lasa la frigider macar vreo 2 zile. eu o las la parfumat cite 6-7 zile. se pastreaza perfect si nu lasa zeama. asta e varianta mea de pastrama facuta la frigider, apoi o asez pe gratarul cu capac, pe aragaz cam vreo 1 ora. perfect ptr. familia mea ! ptr. ca feliile sunt fara grasime, am tocat putin seu de berbecut si l-am asezat pe felii in timpul frigerii in ultimele 15 minute. excelent, carnea nu a fost uscata ci suculenta si f. frageda.
s-ar putea ca acea carne atoasa sa fie de la un animal cam batrin sau sa aiba pielite multe.
fiica-mea abia astepta fripturica !