Sarcina oprita din evolutie,chiureatj
Buna.
Saptamina trecuta, mai precis pe 10.10 la echograf mi s-a spus ca am sarcina oprita din evolutie (luna a 2a) si a doua zi mi-a facut chiuretaj. Primele 3 zile nu prea am avut singerari dar incepind de simbata am singerari destul de puternice si dureri de burta care inca nu mi-au trecut si ma intreb daca este normal si ce ar putea fi si cam ce tratament as putea sa iau. Medicul de familie mi-a dat calciu si ferogradumet dar vad ca nu prea imi ajuta. Cam ce analize as putea sa fac pentru a vedea cauza sarcinii oprite din evolutie.Mentionez ca am 36 de ani si este a doua sarcina.
Multumesc.
Raspunsuri
florypop spune:
Diana,
Si eu am avut doua sarcini oprite in evolutie. Daca sangerarea este cu cheaguri eu zic sa mergi la medic daca nu mai asteapta 2, 3 zile si apoi mergi. Dupa a doua sarcina eu am avut sangerari 10 zile.
Te pup,
Flory
6 sapt. si
Andrei
ruxandra_sb spune:
Buna Diana69
,
Mie ginecologul mi-a spus ca, in general, se fac investigatii suplimentare de abia dupa 3 sarcini oprite in evolutie consecutive. Dar tinand cont si de varsta ta, care nu mai este foarte frageda, poate ai putea sa te grabesti un pic cu ele.
Cauze pt o sarcina oprita in evolutie:
- genetice (produsul de conceptie nu este viabil si este respins)
- hormonale (organismul mamei nu sustine suficient, din punct de vedere hormonal, sarcina - in general lipsa de progesteron)
- ?? infectioase (aici nu ma pricep)
Eu zic sa iti gasesti un ginecolog bun, dar bun cu adevarat, care sa te urmareasca chiar inainte de a ramane din nou insarcinata.
Si da, si eu am avut dureri de burta si sangerari dupa; dar nu foarte puternice.
Trebuie sa fi atenta sa nu faci temperatura = semn de infectie.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
megbeng spune:
diana, la ce dr ai fost in suceava? eu am avut tot o sarcina oprita in evolutie, la varsta de 5 sapt , descoperita in sapt 7..am facut chiuretaju la suceava, desi locuiesc acum in bucuresti, ca acasa m-am simtit mai in siguranta (mama e si ea dr in suceava
)
mi s-a spus ca cel putin inm SV a fost o avalansa de sarcini oprite in evolutie, dar vad ca nu numai acolo..eu eram pe topicul "mamici de mai-iunie" si in decurs de 7-10 zile inca 3 fete au fost diagnosticate cui asa ceva
despre sangerari..chiar azi am vb cu dr meu (dr irimie) si a zis ca e normal sa sangerez, chiar cu cheaguri, ca se mai elimina una-alta..eu am facut chiuretaju luni, pe 17, cateva ziel am sangerat f putin si de ieri am inceput destul de tare..tot calciu mi-a recomandat si mie..daca vrei sa vb mai mult, scrie-mi pe PM..te pup si toate cele bune!
p.s. eu am 23 de nai si era prima sarcina..si f dorita
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
oanabbb spune:
si eu am avut o astfel de sarcina.tot in sv am facut chiuretajul si m.am simtit f rau dupa asa ca a fost ne voie de inca 2 chiuretaje in decurs de o saptamana.sfatul mau ar fi sa mergi undeva la iasi.
incerc si eu acu sa raman
asa ca iti tin pumnii
ti.l recomand pe dr onofriescu
megbeng spune:
oana, eu locuiesc in bucuresti de cativa ani si aici am sa imi urmaresc sarcina urmatoare ..iasiul e foaarte departe..eu dupa chiuretaj m-am simtit, fizic vorbind, excelent..mi-au facut cu anestezie generala, colul meu fiin spastic si in felul asta nu m-a durut nimic, nu a fost nici o trauma psihica, si la 4 ore dupa ieseam pe poarta spitalului
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
diana69 spune:
Salut.
Pot sa va spun ca ieri am fost din nou la spital (la dr. Hincu)si m-a chiuretat ca imi ramasese un rest ovular de vreo 2cm/2cm (observabil la echo) si iar m-a durut de-mi venea sa mor cu tot cu anestezie. Cred ca anestezia a prins la cap si nu unde ar fi trebuit. Sper ca acum sa fie totul ok. M-ai astept o saptamina sa-mi treaca singerarile si am sa merg sa mai fac un echo sa vad daca totul e ok.
D-na doctor nu mi-a spus decit despre analize pentru toxoplasmoza si ricketsia. Altceva nu.
Toxoplasmoza am facut-o si astept rezultatele peste vreo 2 saptamini.
Sper sa fie bine ca e naspa de tot cu chiuretajul si nu stiu daca as mai rezista.
Cam asta e.
Va doresc sanatate si copii frumosi si sanatosi.
secret spune:
Acum 2 luni am avut toate simpomele unui avort spontan,deci sunt sigura ca asta a fost.Am avut niste dureri absolut insuportabile,cheaguri inchise la culoare,ameteli,dureri de cap,instabilitate....Am spus ca a trecut,si totul s-a terminat.Acum 2 zile am avut din nou dureri foarte mari si am eliminat nitse bucati marisoare de cca 4 cm de piele mai groasa....un fel de cartilaj...cu cheaguri de sange...Sunt ingrijorata de unde provin si ce reprezinta...Va rog sa ma ajutati.
putzuruca spune:
Draga Secret,
Nu ai precizat in cate luni esti insarcinata. De acum doua luni tu nu ai fost la medic? Sper ca am inteles eu gresit. Dar daca am inteles bine, trebuie sa te prezinti de urgenta la medic. Risti sa faci septicemie.