Miresele anului 2005 (25)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratusca1977 spune:

Florentina, asa cum ai scris si tu e posibil sa se simta nasa ta in inferioritate, asa ca sfatul meu este sa nu ii faci buchet, ar fi frumos sa ii aveti cat mai aproape de voi pe nasii fetitei pe tot parcursul ceremoniei si a petrecerii sa ii faceti sa se simta mai deosebiti decat ceilalti invitati....asta e parerea mea...
Cum stai cu pregatirile? Ai gasit formatie, cameraman?

Albumul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

quote:
Originally posted by Florentina G

Dianette, ti-am admirat si tie pozele. Ceremonia de casatorie mi s-a parut deosebita. A fost o singura ceremonie in care s-au imbinat atat casatoria civila cat si cea religioasa?

Multumesc pentru comentariu, Florentina! Da, ceremonia de casatorie este diferita, intr-adevar, pentru ca provin dintr-o alta biserica decat cea ortodoxa, deci lucrurile difera Ceea ce ai vazut si ti s-a parut ca fiind o imbinare a cununiei civile cu cea religioasa este o parte importanta in care noi ne facem juraminte in fata lui Dumnezeu. Pastorul ne intreaba - cam cum a intrebat si ofiterul starii civile - in functie de inspiratie daca suntem de acord in fata lui Dumnezeu si a bisericii sa ne fim alaturi toata viata ... etc.
Cununia civila am facut-o cu 2 zile inainte si e intr-un album separat.

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

quote:

Vroiam sa va cer si eu o parere. Noi avem nasi diferiti de cununie si de botez pentru Maya. Nasii de botez ai Mayei si-au dorit mult sa ne cunune insa nu sunt ei cununati, nici macar casatoriti desi au o relatie foarte solida si frumoasa. Ei au spus ca oricum vor considera ca suntem ca si finii lor chiar daca nu ne pot cununa. Intrebarea este: oare ar trebui sa-i fac si nasei de botez un buchet? Daca i-as face si ei buchet as pune-o pe nasa de cununie in inferioritate? Poate vi se pare stupida intrebarea mea insa m-as bucura daca mi-ati spune si parerea voastra.

Despre partea asta, eu nu cred ca nasa de cununie ar avea de ce sa se supere, pana la urma sunt niste flori ..., din cate stiu eu nasa de cununie oricum se implica mai mult in nunta, asa ca nu va exista "riscul" sa nu se deosebeasca rolul uneia de al celeilalte.
Eu chiar cred ca ar fi dragutz sa aiba si ea buchet.

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

quote:

Anangel_lexi eram tare curioasa sa-ti vad coafura "mai de aproape". Acum am reusit sa-ti admir pozele mai in amanunt si mi-au placut foarte mult. Ai avut o nunta frumoasa iar tu ai fost o mireasa tare dragalasa, ca o papusa.

Tina si Maya
pozele noastre

Multumesc mult pt. aprecieri :)
Cat despre intrebarea ta referitoare la nasa eu zic ca nu ar avea de ce sa se simta in inferioritate nasa voastra de cununie. Cred insa ca trebuie sa ai in vedere si aspectul practic. Eu am mai fost la botezuri si am vazut ca nasa e cea care se ocupa de bebe: il dezbraca, il infasoara dupa ce-l scoate preotul din apa, il tine in brate pe tot parcursul ceremoniei, etc. In cazul asta, buchetul pe care i l-ai face tu, ar sta pe masuta de infasat in vreun colt sau va fi tinut de altcineva. Or nu asta e scopul nu? Eu zic ca nu are rost sa-i faci buchet, dat fiind faptul ca nu-l va putea tine in biserica. Eventual sa-i faci unul pe care sa-l aiba pentru acasa.

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Inca nu am luat o hotarare, urmeaza sa o luam in functie de alte criterii si anume daca nasii de botez ai Mayei vor tine lumanarile la cununie. Evenimentele vor avea loc separat, la ore diferite, asa ca nasa de botez nu va mai avea mainile ocupate cu bb-lusa.

Am gasit si formatie desi eu ma hotarasem sa iau un DJ pe care mi-l recomandase Ioana. Am un fin care a facut liceul de muzica Dinu Lipati si acum in timpul liber canta cu diferite formatii la petreceri si nunti. Mi-a spus sa merg pe mana lui ca nu o sa-mi para rau si ca imi va aduce si un DJ sa puna muzica alternativ.

Problema mea este alta acum. Acum cinci saptamani am depus la starea civila certificatul Mayei de nastere si al nostru de casatorie pentru echivalare. Noi am facut cununia civila in SUA iar fetita s-a nascut tot acolo. Cand am depus actele ne-au spus ca dureaza maxim patru saptamani toata procedura iar ieri cand am sunat sa ne interesam de ele nu le gasea nimeni. Dupa ce ne-au plimbat ca pe o minge de ping-pong de colo - colo le-am dat de urma la Institutul National de Evidenta a Populatiei de unde cica vor pleca abia luni la semnat si vor fi trimise prin posta la starea civila de unde trebuie sa le ridicam. Suntem disperati - daca nu sosesc pana vineri? Ce facem? Am rugat-o frumos pe doamna de acolo sa ne ajute, sa le trimita cu un curier rapid contra cost dar nici nu a vrut sa stea la discutii,a spus ca e problema noastra daca nu ajung, sa ne descurcam . Nici nu vreau sa-mi imaginez ce se poate intampla, incerc sa fiu optimista insa nu prea pot sa rad cu toti dintii .

Dianette - o ceremonie asemanatoare am avut si noi in SUA numai ca nu au fost atat de multi invitati. A fost emotionant, ne-au pus sa ne facem juraminte.... am spus tot pomelnicul pe care il auzeam in filme.."with this ring, I take you ..., to be my wedded husband...." iar acolo indiferent ca faci ceremonia la biserica sau la primarie, are aceeasi valoare, nu trebuie sa sa mergi in doua locuri.

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Florentina cred ca nu-i frumos ce zic acum dar nici vad alta iesire decat sfanta spaga. Incearca sa o "imbunezi" pe madam, s-ar putea sa devina mai cooperanta.

Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!

Mergi la inceput

Ralucah, bineinteles ca ne-am gandit si noi sa "intervenim" in orice fel, insa d-na nu a putut fi abordata, chiar l-a intrerupt pe sotul meu cand incerca sa o "abordeze" spunaindu-i ca nu are timp de parlamentari. Eu m-am interesat in lung si-n lat dar nu am gasit nici o persoana de legatuea care sa ma ajute. Luni la prima ora vreau sa mergem la INEP (inst. nat. de evidenta a populatiei) poate mai avem o sansa de izbanda, insa daca nu cunoastem pe nimeni nu stiu daca se baga cineva, mai ales acum cand se face campania asta de anti-spaga si toti se tem de capcane.... trebuie sa fi recomandat de cineva sa se bage!

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Ah,fetelor...Ce nunta am vazuuutt..
Treceam pe langa o Biserica..tocmai cand ieseau mirii...ahhh
Mireasa avea o trenaaaa..luuunga..lunga..domnisoarele erau toate imbracate in portocaliu...au eliberat doua "turme" de porumbei..atatea baloane cu heliu..n-am vazut niciodata la Biserica..tunuri de confetti..marsul nuptial rasuna de numa' numa'
Ah..ce frumos...Ce-as mai face o nunta...

http://community.webshots.com/user/zozela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua miresici!
Felicitari proaspetelor doamene

Noi tocmai ce am implinit 5 luni de la nunta...si vorba fetelor acum parca mi-ar fi placut multa mai mule lucruri decit atunci si tot ma emotionez cind aud alte povesti si ma uit la pozele voastre.

N-am mai scris demult din cauza de timp, dar va mai urmaresc din cind in cind.

Florentina G - despre ce primarie e vorba???

Apropo de problma ta cu buchetul nasei de botez - sincer mie nu mi se pare o idee buna, deoarece este posibil ca cealalta nasa sa se simta in inferioritate, sau pur si simplu sa nu inteleaga de ce ea e nasa, dar mai exista cineva cu buchet. Pe de alta parte oricum nasa de botez va avea momentul ei important, si in concluzie toti vor juca un rol deosebit in viata voastra. Daca vrei sa o deosebesti cumva si la cununia voastra de celilalti invitati de ce nu iei o bratara din flori, cam cum au domnisoarele de onoare????
E doar o idee.

Pupici

Mergi la inceput

Mda...cred ca a cazut ideea cu buchetul pt. nasa Mayei. Ne-am gandit si noi ca sunt alte metode sa-i facem sa se simta importanti si apoi cred ca nici ea nu se asteapta sa-i facem buchet si nici nu e genul care ar pretinde ceva.

Roxygeo - acum actele se afla la Institutul de Evidenta a Populatiei si vor pleca spre Starea Civila a Sectorului 5, de unde trebuie sa le si ridicam. Se pare ca a gasit sotul meu pe cineva care va merge cu noi maine dimineata la INEP, poate reusim sa le ridicam noi de acolo sa le ducem personal la St. Civila. Am niste emotii.....

Azi am mers prin Unirea si Cocor sa-si caute mama rochita de soacra. Isi doreste una bleumarin, lunga, eventual cu o aplicatie finuta in partea de sus. Am gasit ceva in genul asta la Alb si Negru dar era cam scumpa... 9 milioane. Mai cautam... aveti idee pe unde am putea sa ne mai uitam?

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput