reteta tortellini

reteta tortellini | Autor: carmenp

Link direct la acest mesaj

no, stau cu pachetele-n casa si nu stiu cum sa le fac si vaz ca pe ele nu e data nici o reteta, asa cum se mai obisnuia... ma ajuta cineva?

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Carmen,
reteta originala de tortellini este "in brodo di cappone " adica fierti (1-2 minute )in supa clara de acest caponne care este un cocos tinar al carui destin este decis de ff tinar si care nu isi va exercita in veci masculinitatea lui . Asta fiind un fel de mincare specific Craciunului la Bologna.
Se poate la fel de bine si in supa de zarzavat, insa si ea ca si cealalta strecurata si apoi adaugati tortellini la fiert.
In fiecare din aceste supe ( brodo) cind torni in farfurie sa fie mai multi tortellini si mai putina zeama si obligatoriu sa razi deasupra parmezan.
Poti insa ( asta daca nu te vede nici un bolognez - caci ei sunt fixati in general ca tortellini trebuie sa ii maninci numai in supa ) sa ii fierbi si apoi sa ii amesteci cu smintina si parmezan, sau cu sos de smintina , parmezan si prosciutto cotto ( sau sunca de praga ), mai poti sa ii arunci asa fierti in tigaia in care ai topit unt si ai adaugat o frunza de salvie sau in sos de rosii cu busuioc si la fel de bine in ragu de carne ( vezi reteta la discutia despre lasagna citeva pagini in urma ) insa eu zic ca este cam greu pentru ficat deja pasta asta e umpluta.


Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu le pregatesc asa:
-fierb pastele
-pun in tigaie sunca de praga, usturoi si costita afumata
-dupa ce se rumenesc un pic adaug smanatana si pastele si le las pana scade sosul si se mai ingroasa

Sunt delicioase!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Eu fac Tortelini cu mazare si sunca(reteta adusa de prin sicilia)
Se caleste ceapa,se adauga sunca si putin vinalb si se lasa sa se evapore din vin dupa care se adauga mazarea.Dupa ce se lasa putin pe foc se adauza aproximativ 100 g smantana.Se fierb tortelini, se scurg si se amesteca cu restul ingredientelor si se aduga parmezan.Aceasi reteta poate fi preparata cu ciuperci in loc de sunca.


A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

multesc pentru raspunsuri.

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Mai poti improviza ceva(reteta originala se face tot cu paste dar un pic mai pline decat tortelini, sunt in forma de triunghi, umplute cu carne, am uitat cum se numesc ): intr-o tava unsa cu un pic de unt pui pastele, apoi cateva linguri de lapte(in f-tie de cantitatea de paste), cascaval ras din belsug si sos(ala de la mama lui e buuuun) si dai la cuptor pt. 10-15 minute ->

noi

Mergi la inceput