Aveti habar cat mai cer instalatorii??

Aveti habar cat mai cer instalatorii?? | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

De curiozitate, aveti idee cam cat ar costa o lucrare de 3-4 zile (zic eu) constand in alimentarea cu apa a unei case? e vorba de o casa la tara, si de o baie si o bucatarie. Deci trasul tevilor plus scurgerile si montatul unui hidrofor.
Ca eu am vorbit cu un instalator de dimineata si suma ceruta mi s-a parut aberanta si vreau sa stiu daca sunt eu rupta de realitate sau chiar astea's preturile. Nu de alta, da' ma reprofilez, daca un instalator castiga atat cat a cerut acel domn de dimineata in maxim o saptamna, pe bune daca nu-mi convine si mie, lucrez un an-doi si m-am scos, imi iau casa-n buricul capitalei!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

Draga mea, preturile instalatiilor sunt intradevar foarte mari. Eu am platit pentru instalatii la baie si bucatarie( casa noua) 5.000.000.lei si a constat in:tras tevi pentru alimentare cu apa calda si rece, (pt. scurgere erau trase), instalat cada cu baterie, dus cu cabina si baterie, WC, ghiuveta cu baterie, masina de spalat, ghiuveta bucatarie cu baterie, port prosop 2 bucati si 2 sapuniere,
Cum ti se pare?
noi, eu si sotul am studiat piata de aici de la noi si astea sunt preturile..deci ne-am conformat...aa iar materialele ne-au costat 4 milioane, adica tevi de polipropilena, coturi...si alte chestii pe care nu stiu sa ti le zic...le-am cumparat cu lista de la ei( instalatorii ) de la Romstal
Voua cit v-a cerut?
Si inca un amanunt trasul tevilor a durat 3 ore, nu 3 zile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Depinde ce fel de lucrare ai, de unde trebuie trasa apa, daca trebuie sapat sau nu, daca vrei cu tevi ingropate sau nu, daca ...vrei pexal sau vrei pe cupru, in fine e balamuc mare cu instalatiile astea.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maysa spune:

E clar ca depinde ce lucrare ai dar mai depinde si de instalator..Noi, pentru montarea a doua calorifere si aerisirea altor doua calorifere am platit fix 7 mil din care aproape aproape 3 mil a fost manopera. Nici nu vreau sa-mi aduc aminte. Acum astept urmarile..adica sa ma ia cu calduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

quote:
Originally posted by bebe03

Draga mea, preturile instalatiilor sunt intradevar foarte mari. Eu am platit pentru instalatii la baie si bucatarie( casa noua) 5.000.000.lei si a constat in:tras tevi pentru alimentare cu apa calda si rece, (pt. scurgere erau trase), instalat cada cu baterie, dus cu cabina si baterie, WC, ghiuveta cu baterie, masina de spalat, ghiuveta bucatarie cu baterie, port prosop 2 bucati si 2 sapuniere,
Cum ti se pare?
noi, eu si sotul am studiat piata de aici de la noi si astea sunt preturile..deci ne-am conformat...aa iar materialele ne-au costat 4 milioane, adica tevi de polipropilena, coturi...si alte chestii pe care nu stiu sa ti le zic...le-am cumparat cu lista de la ei( instalatorii ) de la Romstal
Voua cit v-a cerut?
Si inca un amanunt trasul tevilor a durat 3 ore, nu 3 zile...

Draga mea, preturile astea sincer mi se par super ok.
Mie azi dimineata instalatorul (un om pe care-l cunosc destul de bine) a avut tupeul sa-mi ceara 20 de milioane doar pentru tras tevi (de pexal cred, de-alea de se-nfileteaza singure, nu trebuie sudat, taiat sau mai stiu eu ce altceva). Ca restul muncii (sapat, turnat beton, etc) il fac alti oameni, pe care-i platesc separat.

Cat despre ce intreba Andries, apa e chiar langa casa, de sapat si restul muncii brute nu se ocupa instalatorul, tevile sunt de pexal si chiar daca vor fi ingropate, nu se va ocupa el de asta.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Mie mi-a luat 1 mil. manopera si inca 1 mil materialul pt o teava care s-a spart la sub chiuveta de la baie (intr-un apart). Asta sapt., trecuta:-(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

MIKY, 20. de milioane e o suma fantastic de mare...cred ca nu ai acceptat ca-i bataie de joc, trasul tevilor fara montarea hidroforului insa la noi a durat fix trei ore, asa ca ...reorienteaza-te... dar totusi eu sunt in provincie, stiu ca in bucuresti preturile sunt mai mari dar nu pot ajunge la cit ti-a cerut tie...pentru ce ai tu acolo tre sa-i dai maxim 2,5 milioane lei nu 20. noi le dam 5 mil pentru tot adica cind va curge apa in casa...iar pentru interior, proiect si montat 11 calorifere + centrala termica 6 milioane( e o suma rezonabila cred eu) la o firma ne lua triplu.(asta daca cumva ai nevoie si de instalatii termice) nicol

Mergi la inceput