Pot sa fac bicicleta?
Buna dragi gravidute! Eu sunt o femeie inalta care a pus cam mult pe dumneai in aproape 3 luni de sarcina. Aproximativ 5 kg. Plus alte 5 in plus de dinainte. Si deja ma cam sperie cantarul cand ma uit la el. Am o bicicleta eliptica in casa de pe care am sters cu drag praful si am folosit-o pe post de cuier de multe ori, pana acum. E, de cand cantarul a devenit inamicul nr. 1, imi cam face cu ochiul
O pot folosi oare la viteza redusa si usurel asa fara prea mult efort?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
Raspunsuri
Darria spune:
Cel mai bine e sa-ti intrebi medicul daca poti face miscare, in unele cazuri nu e voie.
Stai linistita, o sa dai jos kg in plus dupa nastere.
noi
Bic spune:
Din cite stiu eu, daca faci cu moderatie da, e chiar indicat. Singura contraindicatie la bicicleta e sa nu te zguduie prea tare, dar cum e vorba de o bicileta statica, nu e cazul.
Ideea e sa nu faci cumva biciclete ca sa incerci sa slabesti, ci doar ca sa-ti mentii un tonus bun in timpul sarcinii. Daca te deranjeaza ceva sau devine prea greu, intrerupe.
Nu te mai gindi la cite kile ai pus pe tine. Continua sa ai o dieta echilibrata si sanatoasa si sa faci miscare.
In plus, fiecare femeie acumuleaza kilogramele diferit. Unele pun mai mult in primele luni, altele in ultimele. Eu am fost dintre cele care a pus mai mult in primele luni, pentru ca acum, in ultimele, sa cam stagnez.
Sarcina usoara!
DPN 31.10.05 
jadi spune:
In ultimul trimestru de sarcina am mers la gimnastica speciala pentru gravide si pe linga exercitii diverse pe salteluta mai faceam si cite 5 minute de bicicleta si stepper, insa la o viteza mai moderata si constanta dar nu mai mult de 5 minute... nu stiu explicatia celor 5 minute cert e ca asa era in program.
Fiind in primul trimestru de sarcina, ar trebui sa consulti medicul care te urmareste. Eu nu am avut unda verde la gimnastica pina in trimestrul 3 cind deja sarcina nu mai prezenta riscuri.
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
Cristina_C spune:
Eu am facut drumuri lungi si obositoare cu bicicleta (pe afara
) si am renuntat cand am aflat ca aveam deja 2 luni de sarcina (a fost o mare surpriza!
). Bb a fost absolut OK, desi am facut mult efort, fara sa stiu ca el este acolo
. O luna dupa asta am stat linistita iar din trimestrul al II-lea mi-am reluat plimbarile, de data asta pe jos (era primavara-vara si vreme foarte frumoasa). Mi s-a parut mai "safe" asa, tot miscare faceam in fond, si luam si aer. In ultimul trimestru ma deplasam asa de greu cu burta din ce in ce mai mare, incat am terminat-o si cu plimbarile in favoarea masinii
. Cat despre greutate, te sperii daca-ti spun cat am luat in cele 9 luni - 30 de kg!
, dar asta pentru ca am mancat fara restrictii si multe dulciuri in special - tu sa nu faci asa - chiar ma mir ca nu mi-a crescut glicemia -poate de asta am nascut si un copil mare, de 4400 kg, desi eu aveam 54 kg la inceputul sarcinii.
Am mancat si multe fructe, legume, ma rog, tot ce scrie la carte ca tine de alimentatia corecta a gravidei, dar din pacate n-am putut sa ma abtin de la dulciuri. Cica normal e sa iei doar 13 kg in cele 9 luni.
Sarcina usoara si in nici un caz sa nu faci cura de slabire! Ramai cu cat ai acum si in continuare mananca echilibrat si miscare fa, tot asa, cu masura.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
cybip spune:
july_g e chiar indicat sa faci sport in timpul lunilor de sarcina. Eu am pedalat bicicleta stationara si am mers pe banda rulanta pana in luna a saptea inclusiv cand am suferit un accident la un picior (dar nu la sala de sport) si nu am putut sa mai continui.Iar de kg in plus....si eu sunt inalta si am luat 23 kg in timpul celor noua luni, ma urcam pe cantar si disperam cand vedeam cum le tot adun.Dar stai fara grija ca se vor duce toate dupa ce nasti, putina vointa sa ai.
si sarcina usoara!
Cristina_C spune:
Si eu am ajuns dupa un an si ceva la greutatea initiala.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
july_g spune:
Multumesc fete dragute! Cred ca astept sa fac 3 luni si dupa aia ma urc pe bicicleta. Nu mult, dar atat cat sa-mi linistesc constiinta. Ca de la papa nu prea ma pot abtine. Uitasem sa va soun ca m-am cam lasat si de fumat si cred ca sio asta m-a cam ajutat cu kilogramele!
Va pup si multumiri inca o data
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]