Bebelusi de mai-iunie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 9
loreen spune:
Adina noi servim cereale humana de la inceput...am luat de mere ca sunt fara lapte si i-am pus 2 masuri si jumatate de la inceput ca nu avea ce sa se intample rau...si asa mergem si in continuare...la 150ml de lapte 21/2 masuri de cereale...in total ies cam 180ml lapte..Mai pun si cereale cu lapte in lapte,dar fac laptele mai putin concentrat...si papa...
Are rost sa va zic ca iar a cazut Delia din pat?! Nu ca probabil o sa ziceti ca sunt mama denaturata,dar va jur ca n-am nici o vina...Am chemat femeia sa stea cu fetele ca trebuia sa-i achit mamei facturile sa-i ridic pensia,etc...si cand vin acasa,femeia livida la fata nu stiacum sa-mi spuna...Am linistit-o ca nu prima oara si cred ca va devenii un hoby pentru ea...
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
9 ani si informaticiana
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
ChrisDun spune:
Cornelia, convulsiile parca nu vin cu febra cu tot? Poate era un frison puternic, si, mai ales din cauza febrei o fi vorbit si Maria aiurea. Multa sanatate va doresc!
Corni, imi place sa retin date (de nastere, de obicei), dar, de cand cu bb, neuronul meu singuratic nu mai face fata, asa ca ma ajut cu reminderul de la Outlook
.
Eli, copiez din caietelul in care mi-a scris asistenta de la policlinica:
Trusa de urgenta:
pentru febra:
* supozitoare cu paracetamol pentru sugari
* supozitoare cu novocalmin pentru copii (peste varsta de 3 l) - aici cred ca retinusem eu gresit, scuze pentru dezinformarea de ieri
* otet aromat pentru frectii / prisnite la picioare
pentru nas:
* ser fiziologic
* solutie colargol (trebuie s-o incerc, maica-mea zicea ca numai dintr-asta mi-a servit)
pentru ochi: ser fiziologic
pentru fata: apa plata
pentru toaleta generala:
* apa bicarbonatata (150 ml de apa plata in care se dizolva o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu)
* pasta de ras (orice marca) - fara mentol
* tarate de grau - o lingura pusa intr-un tifon, facut saculet si pus in apa de baie - n-am incercat inca, spre rusinea mea... Dar am pus in apa de baie Gustin (amidon alimentar
) pentru ca taratele contin tot amidon, din cate am inteles
uleiuri:
* vitamina A uleioasa
* ulei din germeni de grau
Nu am incercat uleiurile astea, pana acum. I-am dat o perioada cu Dalin verde.
ceaiuri:
* tei (calmant)
* musetel (laxativ)
* chimen + anason (colici)
Aceasta e faimoasa trusa de urgenta. Cu atat m-am ales si eu de la afurisita de asistenta! Si cand va ganditi ca am sunat-o alaltaieri pe doctorita ca s-o chem acasa (s-o asculte pe Carina la plamani, sa vada ce e cu nasucul si tocmai ce se si "stricase" la burtica), ce credeti ca imi raspunde: ca nu e nevoie sa vina. Parca venea pe gratis, nene! Nu va mai zic ca locuieste la jumatate de statie de mine!
Ca cica sa vin eu cu copilul la dispensar. Parca am eu timp sa umblu pe coclauri si sa merg acolo unde densitatea de oameni bolnavi pe metru patrat este cea mai ridicata!
Nelia, iti trimit si eu o poza. Ai avut o idee super!
Chris si Carina
ChrisDun spune:
Mi-am amintit ce mai vroiam sa scriu: despre otetul aromat. Imi pare rau ca n-am card in aparat, sa ii fac o poza. E produs de Hofigal SA, Bucuresti, si se gaseste in recipiente (sticlute) de plastic, cilindrice, albe. Pe el scrie:
OTET
aromat de trandafir
produs natural
uz extern
Contine:
Vitaminele C, B1, B2, PP, carotenoide, derivati flavonici si terpenici, aminoacizi.
Indicatii terapeutice: stari gripale; rinite; dureri reumatismale, lombare; luxatii, entorse.
Mod de administrare: frectii; inhalatii.
In seara asta, dupa baita, i-am facut frectie pe spatut si pe picioruse, si astept cu nerabdare sa vad ce se intampla
.
fran, m-a busit un ras cand am citit cu lacrimile artificiale, de era sa trezesc copilu' din somn!!!
Chris si Carina
nelia spune:
Am inceput deja sa primesc poze de la voi, le descarc si va spun daca sint bune. Pina acum stiu sigur ca as vrea o alta poza de la Aurasa, e cam micuta, daca ai, daca nu, incerc sa ma descurc cu asta. Eu m-am gindit sa fac asa: primul colaj sa-l fac cu bebelusii si sa scriu doar numele lor. Cine vrea sa stie al cui e, se poate duce la listuta de pe prima pagina. Al doilea colaj ar putea fi un picut mai tirziu, cu mami si cu bebe, cu numele bebelusului si cu nick-ul de pe DC al lui mami, ca noi ne stim mai degraba asa decit dupa numele adevarat. Dar pentru cel de-al doilea cred ca trebuie sa facem poze special, eu de exemplu nu prea am poze cu Tudora in brate deoarece pe cele mai multe i le-am facut eu. Si m-am gindit ca pe cel de-al doilea l-as putea face si cu fratele sau sora mai mare, ca nu sintem multe cu doi copii. Eu ma gindesc la caprita mea, ca daca va vedea colajul, sigur ii va trece prin cap ca ea lipseste. De fapt, pentru ca sintem putine cu doi copii, am putea sa-i punem pe cei mai mari chiar si in primul, ca sa nu creeam frustrai la pritesele si printii mai marisori! Bineinteles, ca putem continua, si al treilea am putea sa-l facem cu toata familia, adica mami, tati, bebe si copilul mare... ca soacre nu pun, oricit de bune ar fi ele!
A mea a fost miere de albine 5 ani, pe urma nu a mai rezistat! Voia si ea o nora care sa munceasca cot la cot cu fi-su, nu sa faca copii si sa stea acasa ca sa nu munceasca!
Si sint total nevinovata, credeti-ma, ca dragutul meu sot dupa ce la primul nu simtea biologic nevoia acuta de a avea copii, l-a vrut cu orice pret pe al doilea din n motive, si acum il vrea cu disperarepe al treilea, ca poate seamana cu el de la briu in jos!
Adevarul este ca si eu am vrut sa am al doilea copil si acum ca tot a iesit fata, mai ca as mai incerca inca o data, poate-poate iese baiat! Partea nasoala este ca uterul e la mine, titele la fel si tata nu poate sa fie mama!
Ca daca macar de data asta ar fi altfel, miine l-as face! ![]()
Ah, ce am uitat sa va spun... Aseara am dormit toate trei neintoarse. De obicei, eram zombi de dimineata, pentru ca se trezeau pe rind noaptea, de doua ori Agata si de vreo cinci Tudora. Asta-noapte, Agata nu s-a trezit deloc, iar Tudora o singura data ca sa pape, ca in vremurile bune. Dar am dat drumul la calorifer. Oare de frig se trezeau micutele? Gata, s-a terminat pauza, s-a trezit Tudorita lele... ca asa ii cint si ride de nu mai poate. Pa!
Cornelia,
de
Agata (28.06.2001) si
Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com si http://AgatasiTudora.photosite.com
loreen spune:
Nelia vreau si eu sa-ti trimit o poza dar nu ma pot hotari care dintre ele,dar maine sigur o rezolv...La fel si eu nu prea am poze cu nici una dintre fete ca in 90% sunt facute de mine...
Crisdun si unde se gaseste otetul asta...la farmacii,la alimentara sau la plafar?! Eu am folosit otet de trandafiri la Bianca este mai bun decat orice frectie,insa il aveam de la cineva de la munte iar in combinatie cu sirop de muguri de pin este cel mai bun leac pentru tuse...Azi i-am facut iar frectie,am dat-o si cu Pulmex si doarme ca un ingeras,fara fonfaiala...
Uitasem sa va spun prin ce cosmar m-a pus Bianca azi sa trec...Ea la 11,30 iese de la scoala si cam pe la fara douazeci trebuie sa fie acasa...Ei bine se facuse 12 fix si fata mea nicaieri...la si 10 il sun pe ta-su sa dea o fuga la scoala ca ceva s-a intamplat...Ma suna si Bianca nicaieri...intru in panica el la fel si cheama echipajul de politie de serviciu...La unu fara ceva apare zana mea acasa, naturala,si-mi spune ca a stat la joaca cu niste fetite...Binenteles ca i-am trase niste urlete si o pedeapsa de toata frumusetea...Si poate nu m-as fi panicat in halul asta daca cu o zi inainte la un bloc distanta de mine a disparut o fetita de clasa V...
Zici ca daca ai copii mari mai scapi de probleme...aiurea...pe mine ma ingrozeste gandul la cati tampiti sunt pe lumea asta,la gandul ca fata mea este FATA si doamne fereste de ceva,ca sigur as innebunii...
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
9 ani si informaticiana
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
ioanailincam spune:
Buna seara, mamici!
Iaca revin si eu dupa o pauza de 1 zi (sau 2). Chiar voiam sa spun ca la un moment dat se inscrisesera mai multe fete in club, dar dupa primul mesaj nu au mai revenit. Ce-ati patit?
Florentina - in legatura cu kk spumos, fetita colegei mele facea la fel pe cand avea colici. Mie nu-mi venea sa cred dar zicea ca efectiv sunt bule de aer in kk. La tine nu cred ca e cazul de colici, dar nici grav nu cred ca este. S-a rezolvat intre timp?
Androix - merci pentyru nr. de la Mondo Carp. Sun maine.
Nelia - am trimis 2 poze, dar am spus o aberatie. Aparatul face poze mai mari dar nu este setat astfel ca sa facem mai multe poze. Asa ca daca sunt prea mici sa-mi spui si fac unele mai mari.
Babygirl - eu o pun intodeauna sa ragaie. Asta pentru ca atunci cand era mai mica daca nu ragaia si adormea in max jumate de ora ridica din picioare si se trezea. Nu spun ca dura si cate un sfert de ora sa ragaie si inca de pe atunci dadea boraciuni. Iar daca nu reuseam sa o fac sa ragaie boraciunile erau garantate. Asa ca indiferent ca adoarme sau nu ragaitul este obligatoriu.
Loreen - si la mine zice me-me-me cand ii este foame si eu ma tot fac ca nu inteleg. Dar din pacate e prematur sa credem ca vorbesc. Dar la ce logoree are (si ea face gargara cu saliva si iese un r graseiat de toata frumusetea - sper sa nu fie raraita ca taica-su)presimt ca va vorbi repede si muuuuuuuuuuult. Atunci nu o stim cum sa-i facem sa mai taca sa ne lase un pic in pace. Si apropo, ai vostri vorbesc cu suzeta in gura? Ana baga niste gangureli care prin suzeta dau geva de genul "quai". Incercati sa spuneti asta repede si vedeti ce da. Eu una ma prapadesc de ras si imi spun ca s-ar putea ca primul cuvant sa nu fie nici mama nici tata,, ci ... imaginati-va fiecare...
In rest am reluat seria plimbarilor cu tot frigul. Nu in parc ca nu mai avem masina, noi fetele, dar prin cartier. Inca stam cate 3-4 ore pe afara cat mai e vremea acceptabila. Azi a fost chiar frumos - cred ca am mers 3 km pe jos si nu am inghetat nici eu nici ea (cel putin asa cred ca era mereu calduta si nu protesta). A mai luat 150 gr saptamana asta - speram la mai mult, dar asta e; pana la sfarsitul saptamanii, cand face 4 luni, poate ajunge si ea la 6.500 kg. Dar nu cred... Mai ales ca aseara nu s-a mai trezit la 1 ci direct la 3 si 20 si apoi pe la 6 jumate, deci a sarit din nou peste masa de la 11-12-1. Dupa cum se vede, unii sunt prea slabi, altii prea grasi. Of, vesnic griji si probleme... Dar eu zic ca atata timp cat sunt sanatosi si in limite cat de cat normale nu avem de ce sa ne facem griji. Hai pupici si noapte buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
maysa spune:
Androix, reteta pentru brinza de vaci: un litru de lapte fiert si racit il amesteci cu un paharel de iaurt si lasi amestecul 12 ore la caldura(eu il acopar cu doua paturi si il las pina dimineata). Fierbi amestecul in baie de abur pina se alege (se brinzeste) si apoi torni o cana de lapte clocotit. amesteci si il pui la scurs in tifon sau strecuratoare. E super cremoasa brinzica. Cu pastile de Ca eu nu am incercat dar cred ca si asa e foarte gustoasa.
Fran si eu aveam doua sticlute asemanatoare: vigantol si ulei de masline amestecat cu vitamina A. Ajunsese aproape un ritual sa zica mama: citeste pe sticluta sa nu-i dai copilului ce nu trebuie. Nu am reusit sa le incurc pentru ca mama a fost foarte vigilenta. Altfel, la oboseala din primele luni cred ca simtea Rares gustul de ulei de masline din prima luna de viata.
O noapte linistita si somn usor!
ioanailincam spune:
La capitolul prostii si eu stau bine. Numai ca la noi tot raul a fost spre bine: cred ca am dat-o de vreo 2 ori la fund (pe cand o schimbam noaptea cand facea kk) cu Garmastan in loc de Bepanten. Si uite as s-a vindecat fata in mod miraculos de eritem... Pupi
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
monu spune:
ola mamici, vad ca nu va jucati cu scrisul! ce am mai facut noi: astazi am mancat pt prima data supa de legume (60 ml) si piure de legume cu lingurita(vreo 6 lingurite). nu a facut mofturi si chiar i-a placut. nu stiu ce are de cateva zile ca are o pofta de mancare!!!! sunt curioasa sa vad cate zile tine minunea. pt prima data in seara asta a mancat 160 ml de lapte cu 2 masuri de cereale. nu ma sperati cu stirea aia !! a mea la masa de seara nu mai ragaie ca adoarme cu bibe in gura. doamne fereste de ceva rau!
ce am mai facut- ne rostogolim in continuare, tipam de ne aude tot blocul, stam la caldurica in camera(cam 25 de grade)mai iesim si afara la racoare, bem suc de fructe (1 portocala si 1/3 mar).... si sa uit bb al meu iar a facut singur kk. dar nu stiu de ce ca o apuca doar o data pe saptamana.
in schimb am o problema cu piureul de mar cu biscuite. daca e proaspat facut nu il mananca. daca e facut cu o zi inainte si a mai stat si la frigider e super bun. voi cum il faceti? unde gresesc?
pupici la mamici si bebici
si Alexia Ioana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/monica_iuliana/my_photos
nelia spune:
Hai ca astazi m-am intrecut pe mine, e al doilea pe ziua de astazi. Vreau si eu otet de trandafir si ulei din mugurui de pin!!! Nu cred ca am sanse sa gasesc asa ceva pe aici. Imi aduc aminte ca Agatei ii puneam sa arda la luminare, in camera in care dormea, intr-un vas special ulei esential de brad si pin si asa o desfundam. Adica nu eu, sotul, ca ele e expert in asa ceva.
Ilincam, sint bune ca marine pozele trimise. Ce ochisori frumosi are Ana! E prima data cind o vad, nu stiu cum s-a intimplat, dar inseamna am ratat sa vad pozele tale.
De fapt, eu am intrat sa va spun ce scrie pe cutia mea de Advil, un fel de paracetamol pentru copii pe care il dau fetelor cind fac febra sau au nasucul infundat, cum e cazul Tudorei acum. La greutate ma refer, ca unele mamici au probleme cu bebelusii, ca sint ori prea grasi, ori prea slabi.
0–3 luni: 2,5–5,4 kg
4–11 luni: 5,5–7,9 kg
12–23 luni: 8,0–10,8 kg
2–3 ani: 10,9–15,9 kg
Si in Caprariu scrie ca la un an (nu am avut rabdare sa caut cit trebuie sa aiba mai inainte, imi aduc aminte doar ca dupa cinci luni cresc in mod normal cu 500g pe luna, adica in jur de 125 pe saptamina), in mediu urban:
– fete: 9,100–9,900 kg
– baieti: 9,100–9,300 kg
Manechini, nu alta! Vedeti ca nu difera cu mult fata de ce e scris pe cutie. Asa ca, eu cred ca un bebe de 5-6 luni trebuie sa aiba undeva intre 5,800 si 8 kilograme. Poate ca ce e sub e un pic prea slab sau ce e peste e un pic cam grasut (Agata mea avea 10 la sase luni!), dar eu m-am convins ca o evolutie normala nu tine numai de greutate, care depinde de multi factori: inaltime, gene, apetit etc.
Gata pe ziua de astazi, fug la gradinita. E o vreme aici, a plouat din nou toata ziua si acum e intunecat de zici ca e 7 seara. Cred ca vine o ploaaaieee, si ma prinde iar cu fetitele pe drum. Pa!
Cornelia,
de
Agata (28.06.2001) si
Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com si http://AgatasiTudora.photosite.com