Nu eram pregatita ...
Sunt un copil adoptat. Adoptia s-a finalizat la 6 luni de cand am fost abandonata intr-un spital. Nu voi vrea niciodata sa aflu motivele sau persoana care a facut agcest gest, stiam, stiu si ma consider cel mai norocos om de pe pamant. Am avut (din pacate nu mai e) cea mai buna Mama din lume, un tata la fel de bun, mi-au oferit dragoste, educatie, tot ce era omeneste posibil. 27 de ani nimeni nu m-a intrebat daca eu sunt "aia adoptata". Provin dintr-o regiune unde era greu de ascuns un asemenea lucru "ciudat" al anilor `70.
Ei bine, sambata noapte la o nunta care s-a tinut in orasul respectiv (am fost nasi, deci "la vedere") a aparut mama miresei si m-a intrebat sec : "tu esti aia adoptata?" Mi-a picat fata intr-o prima faza, deoarece nimeni nu si-a permis acest lucru pana acum (in mare masura pentru ca Mama mea i-ar fi luat ventilatia oricui mi-ar fi pricinuit cea mai mica suferinta), iar la a doua faza i-am spus ca da si daca ar mai fi cineva interesat, sa pofteasca sa ma intrebe.
Sincer, as fi vrut sa iau microfonul si sa le spun tuturor - lumea susotea la greu - ca da, eu sunt "aia". Probabil, nu se asteptau ca cei ca mine sa aiba familie, sa fie imbracati, sa aibe de toate, poate lucruri la care ei doar ravneau.
Am ramas cu un feeling de greata si sincer nu ma asteptam ca lumea sa fie atat de ... nici nu stiu, ignoranta amestecata cu invidie si rautate.
NU eram pregatita sa raspund la aceasta intrebare, nu din rusine, ci pentru ca eu am avut parinti, parinti adevarati ...
Sper ca la urmatoarele intrebari sa fiu muuult mai ferma in raspuns .
Voi cum ati proceda cu acesti oameni , cu asemenea intrebari ??? ...
carmenp spune:
daria, , capu` sus ca lumea-i plina de mogirtzani, sunt convinsa ca data viitoare ai sa gasesti ceva cu care sa le iei ventilatia, asa cum ar fi facut-o Mama ta.
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei
bruxinha spune:
quote:
Voi cum ati proceda cu acesti oameni , cu asemenea intrebari ??? ...
I-as intreba, cu cea mai inocenta privire si cea mai suava voce, daca stiu cumva bancul cu Dabija..
...geez, ce oameni. Nu te mai pune, mami, la mintea lor, atata stiu atata fac/spun.
Darria spune:
Oamenii sunt rautaciosi, nu mai asculta ce spun iar daca totusi nu poti: sa nu retii ce spun si sa nu te afecteze.
Daca ai fi fost intr-o situatie neplacuta ai fi putut sa le vezi ipocrizia, adica: in fata te-ar fi compatimit iar in spatele tau ar fi ras de tine. Mai bine sa fii invidiata decat compatimita.
Cum as proceda? Nu le-as acorda atentie, nu merita.
noi
Teodora D. spune:
Sunt socata de ce am citit aici, mi se pare sub orice critica intrebarea doamnei respective. Cred ca as fi reactionat exact ca tine si as fi adaugat ca Dumnezeu mi-a oferit sansa unor parinti adoptivi minunati. Nu-mi imaginam ca exista adulti cu un astfel de comportament,decat daca au un intelect redus.
Daria,.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
magda30 spune:
Care era de fapt problema "doamnei" respective?!?!
Mie mi se pare un lucru exceptional sa adopti un copil si sa-l formezi ca om! Tu trebuie sa fi mandra de parintii tai si sa le tai "ventilatia" unor astfel de oameni, daca ii poti numi oameni....
Poate ca da, ar fi fost bine sa iei microfonul si sa spui in gura mare "DA, EU SUNT AIA!!!".
Atitudini de genul care l-ai povestit tu imi provoaca .
Numai bine si pupici
asi spune:
Eu am un copil adoptat.Il iubesc nespus si uneori char uit ca nu l-am nascut eu.Si mie mi s-a intamplat de nenumarate ori sa ii zice cineva copiluli meu "Saracul ce bine ca l-ati luat voi, daca nu cine stie unde ajungea".Dar noi unde ajungeam ?ca inainte de a ne hotara sa facem actele am facut un tratament pentru depresie.
Ce doare mai mult e ca si soacra mea a gandit la fel.Si inaca cred ca mai gandeste dar nu ii mai permit sa o zica.
Si mama mea a avut o tentativa de genul asta inainte de al cunoste pe Razvan.Dupa ce l-a cunoscut s-a schimbat.Dar atunci m-a durut.
Eu sunt o fire vulcanica si sar la jugulara daca zice cineva ceva de copilul meu pe nedrept.
Draga mea Daria nu ii baga in seama ca tu ai avut norocul sa fii adoptata de niste oamnei minunati si poate ai avut momente in viat mult mai frumoase decat un copil natural.Fii fericita si nu te supara pe chestia asta ca le dai satisfactie imbecililor.Fii mandra ca ai avut niste parinti minunati.
Nu stiu daca am fost coerenta dar sunt extrem de revoltata pe astfel de specimene care mai au pretentia ca sunt si OAMENI.
szivarvany spune:
Multumesc de raspunsuri si sprijin.
Asi - asta e nasol, eu nu credeam ca mai sunt asemenea "oameni" si asta m-a facut sa-mi vina sa
Razvan este un copil super-norocos, va doresc sa va bucurati de el si sa nu va mai supere niciodata nimeni !
Stiti, nu-mi iese din cap intrebarea asta idioata.
In adancul sufletului simt asa o durere pentru ca Mama mea nu mai e si acum chiar sunt singura (desi tatal meu este un om extraordinar, nu o poate inlocui in totalitate).
Ma tot intreb cum pot fi atat de incuiati atatia "oameni" ...
_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
Supercopiii iulie/august 2004
Tzuni spune:
mamagiuliei, pe viitor, faptul ca "tu esti aia" sa te faca sa te simti speciala! Cu atat mai mult cu cat ai avut o mama speciala si o familie speciala! Eu asa as face!
Cu drag,
Tzuni
Dorsilia spune:
Daria draga, sa-ti iasa din cap intrebarea aia stupida a cucoanei...intai de a te enerva si consuma inutil mai uita-te si de la cine provine mesajul, si dupa asta o sa-ti vina si replica adecvata in ton cu mediocritatea, josnicia si tzatzareala in care se complac si chiar balacaresc unii, si fara de care viata lor anosta dealtfel, ar fi de-a dreptul fara sens.
Parerea mea e ca trebuia sa-i zici asa...ca bunul simt nu-ti permite sa raspunzi decat la intrebarile formulate cu bun simt, deci daca vrea sa intrebe ceva, sa-si consulte bunele maniere si bruma de inteligenta si sa reformuleze....si gata, in secunda doi faci stanga imprejur asa incet de tot, bagi un zambet ironic si o lasi cu buza umflata
bucura-te de norocul ce ti s-a aratat in viata, ca daca nu era asta era altceva si lumea tot gasea ceva sa cleveteasca....deci....relax
carmens spune:
Daria ( imi este foarte drag acest nume pentru ca asa o cheama pe fetita adoptata a prietenilor mei )ar trebui sa stii ca mentalitatea anilor '70 nu a disparut. Oamenii nu stiu cum sa se comporte in astfel de situatii. Sa-ti dau un exemplu.
La inceputul lui octombrie anul trecut ne-am adus comoara acasa : Otilia. Avea sapte luni. Sotul meu in culmea fericirii o ia cu el la serviciu sa se laude. La care un coleg " Dar e frumoasa !" cu o voce foarte mirata. Adica doar copii naturali pot fi frumosi cei adoptati sunt niste monstrii sau ma rog, ceva mai diferiti.
Sincera sa fiu nu-mi pot imagina scena pe care o descrii. Cred ca doamna in cauza e cam... nu prea gasesc un cuvint potrivit. Cum adica "aia" ?
Singurul raspuns : ignore. Cu astfel de oameni nu trebuie sa stai la discutii pentru ca niciodata, nimic nu le va schimba mentalitatea.
Sa fii sanatoasa si sa te bucurii de familia ta.
Acest raspuns este de la o leoaica si te pot asigura ca daca i s-ar intampla asa ceva Otiliei as proceda la fel ca mama ta (Dumnezeu s-o odihneasca in pace!)
carmen
Otilia