ingrediente mititei

ingrediente mititei | Autor: Maria I

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor si multumiri anticipate
Maine am musafiri si m-am laudat ca le pregatesc mititei. Pana aici, toate bune si frumoase. Insa ieri am constatat ca nu gasesc oaie:( Asa ca incerc sa ma descurc si eu cu ce am: vita, porc si miel. Voi ce parere aveti? A mai incercat cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Maria ,eu fac micii doar cu carne de vita si de porc,proportia este cam 700g carne de vita,300g carne de porc grasa!!la toate astea adaug cam trei linguri de condimente pentru mici ,ii framint bine,mai pun un pic de apa si ii las sa stea vreo doua ore la frigider.
Daca tii neaparat sa pui si carne de oaie,cred ca poti gasi oaie la macelarie,sau eventual daca ai vreun macelar arab prin oras,acolo sigur gasesti!!
Pupici si Pofta Buna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Uite aici: http://www.reclamaaaaaa/forum/viewtopic.php?t=7921&view=next

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madijo spune:

Sa ne spui daca le-au placut invitatilor tai micii, sotului meu si prietinilor lui francezi care au mincat in Rominia nu le-au placut deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Corina,
Gabitza, saru'mana pt site
Madijo, al meu sot ma innebunise in Ro cu mititeii, daca era dupa el am fi mancat La Cocosatu' zilnic Iar la gura prietenilor s-au batut turcii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Maria uite si reteta mea:800-900gr carne tocata amestec porc-vita, cred ca si la tine gasesti gata mixata, atentie insa, trebuie sa ceri sa o faca pt tine mai grasa. aici la mine carnea tocata chiar si in amestec e cam slaba pt mici. Si daca e carnea slaba, se usuca mici si-s inecaciosi.Si mai cumperi si o bucata de vreo 300 gr carne oaie. Trebuie sa o tai din cutit tu sau daca ai masina de tocat, ca la macelarii din cite stiu nu vor sa o faca.mai cumperi si niste oase de vita(cam un kg asa sau mai putin, vezi si tu), oase din alea fara carne, stii tu din alea albe asa.Pui de dimineata sa fiarba oasele in apa rece multa si le lasi uitate acolo pe foc citeva ore bune pina scade bine supa. Tre sa mai ramina cam 2 cani asa.Dupa ce s-a racit supa de la oase incepi sa faci amestecul de carne de porc-vita-oaie. Pui usturoi pasta dupa gust, la un kg si ceva de carne merge o capatina de usturoi asa medie, sau jumate din aia mare, sare, piper si cimbru. Pui si o lingura de bicarbonat de sodiu stins intr-o cescuta cu apa minerala si apoi adaugi supa de la oase treptat, vezi si tu la framintat cam cit "cere". Tre sa fie amestecul mai moale asa, la frigider se intareste de la supa de oase. Ei dar nica sa curga Vezi tu.In romania am vazut niste condimente pt mititei, am vazut ca au la continut si ceapa si coriandru si alte nebunii. Insa micii asa traditioniali se fac ca in reteta pe care ti-am dat-o.Apoi amestecul asta se acopera cu o folie de plastic si ii lasi o noapte la frigider. Eu ii fac seara si a doua zi la amiaza ii pun pe gratar.Am facut si eu numai de vita-porc si amestecati cu apa insa e altfel gustul si consistenta cu ceva carne de oaie si neaparat zeama de oase.Si sa ai grija si la gratar, sa fie focul bun pt mici. Pofta buna. Aici au placut la toata lumeawww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Asa ii fac si eu, ca in reteta data de vikinga, numai ca eu nu ma mai complic si cu carnea de oaie,ii fac din amestec(porc cu vita) si ies tare buni, condimentele sunt esentiale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madijo spune:

Maria mare noroc ai, ca mie imi plac micii mult dar nu fac ca numai pt mine nu-mi vine sa gatesc.
Spuneti-mi si mie ce mincaruri rominesti mai faceti voi si daca francezilor le plac. Sotului meu ii plac sarmalele,salata boeuf, fetele adora mamaliga, iar socrii apreciaza f mult salata mea de vinete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Vikinga, si raman datoare pt reteta, eu ca mine, da' sa vezi al meu sot ce dator o sa se simta Tu ai dreptate, au iesit putin cam "indesati", era slabuta carnea, cu tot cu tentativa mea de supa de oase, dar cum erau fierbinti si-o atmosfera de numa', nu prea si-a dat nimeni seama. Data viitoare pun grasime la greu, de colesterol nu discutam aici
Madijo, jumatea mea apreciaza ciorba de perisoare, la sarmale nu se uita nici de frica, salata de vinete ii sta de-a curmezisul Noi sa fim sanatosi!
Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Eu adaug seu de vita pt ca la noi carnea e foarte slaba, astia-s "suferinzi"de carne fara grasime 80%. In rest totul ca si Vikinga.

Mergi la inceput