placinta de dovleac

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinadil spune:

daca vrei ceva fara coca , dar nu e placinta ci doar un desert foarte usor de facut:
se curata dovleacul de coaja si se taie in bucati marisoare(cam cat o prajitura din comert-amandina).se aseaza intr-o oala de preferinta de teflon in asa fel incat sa acopere fundul in totalitate. se adauga zahar din belsug, se pune capacul, si apoi se lasa la foc mic aproximatv 1 ora.(se mai incearca cu furculita sa fie moale(foarte moale)la mijlloc. cand e gata se serveste rece pe farfurie cate o bucata maaaaareeeee de dovleac imbaiat intr-o lingura doua din siropul adunat din oala si presarat cu nuca macinata sau sfarimata(e mai gustos). dupa preferinte se adauga scortisoara, vanilie(cu rom mi s-a parut gretos), lamaie.Si bineinteles sa aveti pofta!!!

http://bella.netfirms.com/ro.htm
http://www.desprecopii.com/FORUM/topic.asp?TOPIC_ID=57873&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Micalutza,Eli05,cum iese aluatul la placinta asta?
E aluat fraged sau frantuzesc..? Adica sfaramacios sau ca la pateuri?
Eu caut o reteta de placinta cu aluat fraged,cam cum erau corabioarele(alea de le mancam noi cand eram mici de pe la cofetarii)

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Nu e frantuzesc,e fraged.Am facut-o sambata si foarte buna.

diadaniela

Mergi la inceput

Super!
O incerc si eu .

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

si eu am facut aseara o tava. si am ras jumate tot aseara
restul radem azi, ca tot e halloween. daca nu avem bostani, macar placinta cu dovleac. a iesit delicioasa

cinta

Mergi la inceput

Da sigur numai atat ,margarina,cu faina,apa ,ulei si otet?

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Atat si nimic mai mult.Incearca si o sa vezi ca e bun.Poti umple foile si cu branza ,si cu mere, cu ce vrei tu.
Mie imi place cu branza dulce.Umplu foile de mai sus cu un amestec de;1kg.branza de vaci(la galetusa),2,3 oua,2,3linguri de gris si multe stafide.Iese foarte buna.

diadaniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Ieri am pus in loc de dovleac mere si a iesit la fel de delicioasa.

Mergi la inceput