post inainte de casatorie

post inainte de casatorie | Autor: mona72

Link direct la acest mesaj

buna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Draga mea, daca ai de gand sa tii cont de ce spun toate traditiile, obiceiurile, superstitiile si asa mai departe, vezi ca n-ai timp pana-n nunta sa te ocupi de toate!!! Eu una locuiesc de 3 ani cu prietenul si singurul lucru pe care o sa-l fac la biserica legat de nunta va fi slujba de oficiere a cununiei. Sper sa scap de partea cu spoveditul si alte intrebari capcana!!
Acum, serios vorbind, daca tu crezi ca nu te-ai simti bine sufleteste daca nu ai avea binecuvantarea popii, eu zic sa te duci si sa vb cu el. De fapt, fiecare familie are anumite obieciuri la care tine. daca treaba asta este importanta pt tine, ce relevanta are ca noi, o cohorta de ne-duse-la-biserica nu intentionam sa discutam cu popa aspectul convietuitului impreuna :)
Sper ca nu te-ai suparat pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Sunt perfect de acord cu dyadya. Si eu locuiesc cu prietenul meu de 2 ani si, cu toate ca avem un prieten de familie care e preot, niciodata nu ne-a spus asa ceva, chiar daca parintii mei au batut un apropo subtil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

mona, intr-adevar, totul depinde de ceea ce simti tu.
daca simti ca asta trebuie sa faci, ca sa te purifici, ca sa intri "curata" in viata de sotie...atunci, cere binecuvantarea preotului, spovedeste-te, impartaseste-te...fa tot ce crezi ca simti....
daca insa totul ti se pare un mare "bla bla bla" (cum cred ca i se pare si tie, dyadya )...atunci, nu te mai lua dupa toate "spusele" si muta-te cand vrei cu iubitul tau....si noi stam de 2 ani impreuna si n-am avut nevoie de binecuvantarea nimanui pt asta...e drept, dupa parerea popilor...eu si dyadya preacurvim, traim in pacat ..etc..etc.......da'.....hai sa fim seriosi...suntem femeia unui singur barbat, urmeaza a ne casatori cu el....si asta nu-i deloc preacurvie, pacat..sau mai stiu eu ce......
...si iar ajungem la ce "da voie" biserica...si ce nu...inaintea sfintei taine a casatoriei.....

Krelia...viitoare printzesita

Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006

"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Si noi tot de 2 ani stam impreuna...Si daca te duvci la preot si ii zici stii ce iti va spune..sa mai rezisti putin pana la nunta ca apoi o sa aveti toata viata de stat impreuna!!
Crede-ti ca asta a patit o buna prietena de a mea...la sf a plecat i nu a mai vrut sa auda de biserica pana in ziua nuntii
Asa ca stai linistita!!

http://community.webshots.com/user/mexxa Printesica la cununia civila..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Mona, noi locuiam impreuna de 10 ani, inainte de casatorie iar preotul care ne spovedea(este de la o manastire, spun asta pt. ca se spune ca sunt mai severi dar nu este asa) stia asta, nu ne-a spus niciodata sa nu mai locuim impreuna ci doar ne intreba cu blandete cat mai pacatuim.
Stiu ca daca vrei poti merge la biserica si se face o mica slujba dar tot nu se compara cu taina casatoriei.
Nu sunt toti preotii severi, s-au adaptat si ei lumii de astazi.

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmariejeane spune:

Eu cu sotul meu am stat impreuna, inainte de nunta, cam 3 ani. Aveam de gand sa mergem si noi la biserica sa ne "spovedim". Si chiar am intrebat preotul daca tb sa mergem inainte de nunta la biserica si mi-a spus ca doar daca vrem, doar daca vrem sa ne spovedim. Insa am avut fff multa tb inainte de nunta si nu am mai fost, sincera sa fiu am uitat. Asa ca...asta e...daca tu te simti bine, de ce sa te iei dupa toate "TRADITIILE" babesti?

http://community.webshots.com/user/vmariejeane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

draga mea, daca tu simti nevoia unei binecuvantari de la preot, atunci du-te si cere-o. ai gija sa nu fi dezamagita.
si eu am stat cu sotul meu 1 an impreuna, iar inainte de cununie nu ne-am spovedit.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by krelia
eu si dyadya preacurvim, traim in pacat ..etc..etc.......da'.....hai sa fim seriosi...suntem femeia unui singur barbat, urmeaza a ne casatori cu el....si asta nu-i deloc preacurvie, pacat..sau mai stiu eu ce......

Si eu... si eu... partea cu femeia... si casatoria...
Ete na, noi cand am mers acum cateva zile sa vedem biserica unde ne vom cununa, cand am plecat, ne-a binecuvantat preotul... si asta am considerat ok lui... si-o sa-l mai rog cand vom merge sa dam avansul, sa ne faca o slujba, asa... anti-dusmani... ( vezi socrii care vor sa ne desparta )...

Raza de soare

Il iubesc pe cel mai bun !...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

quote:
Originally posted by Raza de soare
Si eu... si eu... partea cu femeia... si casatoria...
Ete na, noi cand am mers acum cateva zile sa vedem biserica unde ne vom cununa, cand am plecat, ne-a binecuvantat preotul... si asta am considerat ok lui...

Si mie mi-a zis "sa fie intr-un ceas bun"..dupa ce am platit taxa ..asa ca, si-a dat binecuvantarea!

Mai stii cum te strigam pe-atunci/Icoana cu picioare lungi...
Veneai pe rau sau rau erai/Curgeai in mine pana-n rai...

Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Pre cununia religioasa..."
postat de ianuta, 15/08/2005, 15:44:41

Am inteles ca inainte de cununia religioasa trebuie sa mai faci niste drumuri pe la biserica. Niste treburi cu spovedit.. Cand se fac? Trebuie sa mai tinem si post? Fetelor...la voi cum a fost?

O sa fim tare fericiti cand se va termina totul

raspuns postat de Darria, 15/08/2005, 15:58:16

Uite: noi ne casatorim sambata iar preotul a zis sa venim vineri dimineata la spovedit. Altceva nu ne-a mai zis nimic, nici daca trebuie sa postim.
Alte detalii pot sa ti le spun dupa....

raspuns postat de megbeng, 15/08/2005, 23:28:43

Marii (1-15 aug), ceea ce am si facut, sa ne spovedim si sa ne impartasim...AR FI BINE, nu obligatoriu..depinde si ce fel de peroana esti , cat de bisericoasa, etc..noi l-am tinut ca fiind in plina vara a fost chiar usor..sunt f happy ca am avut amandoi destulam vointa sa facem treaba asta...
in alta ordine de idei..e bine s avb cu preotul inainte despre diverse obiceiuri...noua ne-a zis ca tre sa avem cu noi in ziua cununiei: PISCOTURI, MIERE, O STICLA DE VIN SI UN COVORAS PE CARE SA STAM MIRII SI NASII si pe care apoi il vom lua acasa....depinde si de zona geografica...noi facem nunta in bucovina(manastirea sucevitza)

raspuns postat de Alyna24, 16/08/2005, 07:54:56

Si noua ne-a zis sa ne ducem cu o sapt inainte de nunta sa stam putin de vorba.Dar atat!Cand ne-am dus ne-a zis ca ne vedem la nunta si ne-a batut cateva apropouri despre ce nu ar fi trebuit sa facem......de-astea.....dar nu ne-a spovedit.A zis ca suntem prea tineri si ca nu e musai sa facem ce ar trebui!
Pupici!

Oricum depinde si de preoti!

raspuns postat de AngeliquedeS, 16/08/2005, 09:39:33

Am avut nunta pe 23 iulie si preotul nu ne-a cerut nici sa tinem post nici sa ne impartasim. Cred ca depinde de la caz la caz. DAr chiar daca nu iti spune el, tu daca vrei sa tii post si sa te spovedesti, nu cred ca se supara vreun preot.

Pupici,
Angelique

raspuns postat de ooana, 16/08/2005, 09:59:17

Iti pot spune din experienta prietenelor mele, ca eu numai la anu' aflu pe pielea mea..........inainte cu o zi de cununie trebuie sa mergi dimineata sa te spovedesti la preotul care te va cununa a doua zi!
ATAT.Altceva nu mai stiu........ca ti post probabil e o chestie optionala, iar daca intrebi preotul normal ca nu poate sa iti spuna sa nu ti post!

raspuns postat de nushulica, 16/08/2005, 15:10:06

si noua ni s-a zis ca e bine s atinem macar trei zile de post inainte de nunta si sa mmergem sa ne spovedim dar nu stiu daca o sa putem noi sa postim nu am facut niciodata asta si nici nu ne omoram acu cand suntem asa de fericiti stiti voi cum e daca nu poti decat sa te chinui mai bine nu mai tii

raspuns postat de Raza de soare, 18/08/2005, 14:46:56

Eu sper din suflet sa nu nimerim vreun preot care sa vrea intr-adevar sa ne spovedim... ca daca-i asa... fug ca dracu' de tamaie...
Pai cum sa-i spun eu preotului cate si mai cate ? Ori roseste preotul daca incep sa-i zic ori ma da afara...
Ei, poate vom avea noroc de un preot care sa fie asa... mai de gasca... si sa ne ierte de faza cu spoveditul...
Cat despre post... uff.. am tinut anul asta o ultima saptamana de Paste... Sa ma ierte D-zeu, dar nu pot ! Hai, cu mancarea mai e cum mai e, ca vrea puiu' sa tinem... dar nici calugarita de-as fi nu m-as putea abtine sa nu salivez si sa nu visez cu ochii deschisi la vederea puiului meu, umbland gol prin camera, dormind gol... Pai asta-i post ?

raspuns postat de Alinus25, 18/08/2005, 14:57:04

Trimise - 18/08/2005 : 14:57:04
--------------------------------------------------------------------------------

Raza de soare, cred ca suntem in aceiasi oala la ideea despre post ... Sa ma ierte Dumnezeu!

Dar o chestie, noi am fost la spovedanie in saptamana nuntii si am tinut post inainte cu o zi (preotul ne-a spus ca ar fi bine daca putem sa tinem macar o zi inainte de spovedanie), deci fiind vorba despre casatoria noastra, am facut-o si pe asta.

Pupici

raspuns postat de toanca, 18/08/2005, 16:10:15

Noua preotul nu ne-a cerut nici sa ne spovedim nici sa tinem post; am fost inainte cu nasii sa decidem ora si cam atat

Toanca

raspuns postat de m_monique, 18/08/2005, 20:00:20

noi nu ne-am spovedit.

Mergi la inceput