La France (43)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
frunzaverde2 spune:
Nu prea are sens o intrebare : "cit platesti asigurarea ?" si un raspuns "suma de X euros".
Asigurarea depinde de multi factori :
- marca masinii (intre BMW si Clio nu e acelasi tarif)
- vechimea masinii (cred ca pragul strategic e4 sau 5 ani vechime, sub platesti mult, peste e mai ieftin)
- puterea ("combien de chevaux"): 3 sau 5 sau 7 etc
- tipul de asigurare ales : "tiers" sau "tous risques"
- vechimea ca sofer (bonus 20% sau 50%)
- numarul de km efectuati pe an (exista la unele companii de asigurari reduceri pentru "sub 8 000 km anual")
- daca o conduci "trajet", adica pentru mers la serviciu (deci risc mai mare de accident) sau doar ocazional ("conduite de dimanche")
- daca e doar un sofer sau doi (noi sintem la AGF pentru ca erau cei mai ieftini cind am asigurat masina actuala, dar nu accepta sa ma inscrie ca sofer 2 ; in schimb imi da voie sa conduc, ca si cum sotul mi-ar imprumuta-o. Inconvenientul e ca in felul asta eu nu acumulez un bonus al meu. Poate daca o fi sa trebuiasca sa ma inscriu vreodata voi da peste o companie care sa imi ia in calcul vechimea permisului,altfel...)
Una din problemele cu care ne-am confruntat noi in 1998 (nu stiu daca s-a schimbat ceva de atunci) e ca daca ai facut o intrerupere de mai mult de un an in asigurare, pierzi orice bonus si pleci de la zero.
Ex : timp de doi ani lucrezi sa zicem in strainatate, nu ai nevoie de masina, o vinzi pe cea veche, opresti asigurarea ; te muti apoi in alta parte si iti cumperi masina, poti sa ai tu permisul de 30 de ani, te asigura ca si cum ai fi "jeune conducteur".
E absurd si stupid, mai ales daca in strainatate ai condus oricum (masina de serviciu). Noi cu asta am reusit, cu o adeverinta de la firma din strainatate (dar dupa "moult palabre").
In rest nimic nou pe la noi, "la grisaille parisienne"...
------------------------
Life is a pattern in which the design becomes clear only at the end !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aurelia/Aurelia.jpg)
Aurelia spune:
Mercic,am rezolvato' si pentru
MSPapers.Document
Asta cu ce program se deschide?
Stie cineva?
Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos
oana_noemi spune:
Buna seara!
dupa multe peripetii cu administratia franceza, in sfarsit mi-am obtinut si eu o carte de sejur etudiant!
va citesc de foarte multa vreme si am trait tot timpul alaturi de voi!
Felicitari Otilia pentru contract, de abia astept sa te aud cantand!
Ma bucur si pentru Olo ca este apreciata, mai ales de catre cei din din multa hulita administratie!
Am o mare rugaminte, dati-mi si mie niste ponturi pentru a-mi putea gasi o sluja mi-temps, as lucra orice, numai sa reusesc sa intru undeva!
Eu am trimis niste cv-uri, am fost pe la vreo cateva interviuri, si acum trebuie sa stau sa astept, plus ca se impiedica de faptul ca nu am drept de norma intreaga! dar eu nu ma las si ^pana la urma reusesc eu!
va pup si va doresc o zi cat mai buna!
Mirunda spune:
Neata, fete cucuiete,
ia sa vedem, daca puteti voi sa imi dati vreo idee: vreau sa fac placinta cu dovleac, asa ca caut o reteta nu prea complicata, mai ales in ceeace priveste aluatul...In Germania erau foi de placinta gata facute, aici am vazut tot felul de minuni, dar nu prea le cunosc...aveti voi vreo idee, sau vreo reteta buna -buna, si la care sa nu stau ore intregi la aluat?
Va pupic,
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
cait spune:
Neata si din partea mea.
Miruna era un subiect cu placinta de dovleac in rubrik La bucatarie.
dak tot discutati de informatik as avea si eu o intrebare.Camera mea web imi tot zice k nu e bransata desi ea este.am reinstalat CD , am zis k poate o fi ceva de acolo nik.imi tot spune sa bag un cd cu USB LOGITECH VIDEO Camera iar eu nu am asa ceva.am incercat s afac poze cu ea si sa le telechergez pe calc si merge numa knd vreau sa o utilizez pe messanger ea nu e bransata dupa cum spune...aveti vreo idee ce sa-i fac sau de unde sa iau CD ala care il cere.
Otilia felicitari pt contract si bafta in cautarea toaletei..
Va pup si o zi buna.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otilia/Otilia.jpg)
Otilia spune:
Merci fetelor , ce de felicitari am primit, parca as fi cistigat vreun Oscar!
M-am uitat nitel pe siturile propuse de voi, sunt unele lucruri foarte frumoase dar nu e exact ceea ce caut... Oricum mai astept sa vad la ce greutate ajung atunci, in ajun... Pina una-alta am gasit un jupon de matase care ar corespunde pe La Redoute, aici:
http://www.laredoute.fr/product.aspx?productid=324088627&documentid=201205&categoryid=12987784&single=&hasNext=1&hasPrev=1
Valse de jupons allure gipsy, harmonie et contraste... un rêve d'evasion. Invitation pour un voyage au fil de la mode... (merge cu ceea ce cint eu, melodii din toata lumea de la Europa de Est pina in America Latina ;))
Acum nu stiu daca rosu sau negru...
Cit despre film... Nu stiu cum o sa fac sa cint si sa ma si filmez in acelasi timp! Dar o sa incerc, promit!
Vestile rele se succed la noi. Luni aflu ca pierd cel mai important contract si aseara am primit telefon de la spital... S-a stins soacra mea, la frumoasa virsta de... tineti-va bine: 98 de ani! Asa ca acum alte probleme, inmormintare etc. In plus ea e la Paris, deci tine-te cheltuieli! Partea stranie este ca duminica am facut un cosmar cum ca murise mama mea, iar dupa ce mi-am revenit i-am zis lui J sa sune la spital sa vada cum ii merge mamei lui... Bineinteles ca n-a avut timp, a inlantuit spectacole de vineri pina luni seara, inclusiv luni la prinz... Si marti sa aflam ca...
Va las acum, sper ca nu- v-am stricat ziua cu subiecte sumbre.
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aileene/aileene.jpg)
aileene spune:
Il pleut il mouille..., ce timp urat fetelor ! Buna dimineata oricum !
Ca c'est la meilleur..., am fost la "mairie" sa cer copie integrala dupa certificatul de casatorie ! M-a intrebat ptr ce va trebuie ? I-am spus ca trebuie sa-l traduc si sa-l dau la consulatul din Strasbourg ca sa-l transmita ei in primaria din Timisoara , unde am avut ultima adresa ! Mi-a spus ca nu e treaba mea , ci a lor si ca totul a fost transmis cu 12 ani in urma , imediat dupa casatoria noastra ! Bref..., ma interesez prin "net" de nr de tel al primariei din TM. si sun acolo ! Doamna pe care am avut-o la capatul firului mi-a spus Doamna dar unde va credeti ? D-vs trebuie sa faceti lucrul acesta in persoana !!! Nu stiu ce sa mai cred ! Oricum , o las balta , voi face vineri (am deja rdv cu o D-na romanca) traducerea (30 de euros) si il am in 10 min. , e legalizata si parafata si tot ce trebuie , ensuite ma voi duce la Strasbourg sa-l depun...OF OF OF si o data depus , va trebui s-astept 15 zile , dupa care va trebui sa ma intorc din nou , tot acolo ca sa-mi depun cererea de pasaport ! Ce se mai coplica treburile cu administratia romana , mai frate , mai ?! Ptr obtinerea unui pasaport , inainte a fost f simplu , pacat ! Iar ptr al mic , la mairie mi-a spus ca poate sa aibe un pasaport singur (30 de euros) sau sa-l puna tata pe pasaportul sau (60 de euros) , deci ptr el nu-mi mai bat capul e rezolvat ! Dar cand ma gandesc ca am de asteptat 4-5 luni ptr a intra in posesia noului pasaport , m-apuca groaza...
Asta e cu asta defilam ! N-am ce face , imi pare tare rau ca nu vom putea petrece sarbatorile de iarna cu cei dragi din RO !
Otilia felicitari ptr contract
Mirunda , ia inceraca sa faci ca si "tarte au pomme" cu dovleacul tau , cu conditia sa-l razi si sa-l storci bine sau sa-l tai in lamele finute si sa le tii un pic in zahar la frigo si dupa sa le pui pe hartie absorbanta si pe urma sa pui un pic de gris pe fundul tavii peste aluat bineinteles , ca sa absoarba apa din dovleac , hm , este...delicieux ! Eu am facut deja si a avut mult succes !
Oana pupici dulci lui Sebica dulcica ! Si tie si dealtfel tuturor copiilor vostrii , ca nu prea-mi aduc aminte de numele lor , ma voi stradui sa-l fac ! Numai bine tuturor si multa sanatate , sa nu va gripati ca e...pe vine , din pacate !
Noi stam in casa , ce pacat , chiar miercuri ziua copiilor , ploua cu galeata , pana acum a fost un soare , zilele trecute , de ne-am dezbracat de cald ce-a fost ! Asa-i in Lorraine , ori e cald ori e frig si umed , asta e inconvenientul cu regiunea asta !
la toate ! A.
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 anisori (22-sept'99)
pisik 4ever spune:
Temperatura in casa: aici ni s-a repetat peste tot sa tinem copilu la 19-20 de grade (!), cumnata mea chiar asa a facut, aveau 19 grade in casa, dar mie mi-e frig si nu ma simt bine, asa ca la noi sunt 21 de grade. Copilul nu a fost racit si i-a mers f bine, acum are 2 ani, poate sunt ceva mai caliti asa si rezista mai bine la raceli si viroze…? voi cum faceti?
Oana_noemi, cand am fost studenta am lucrat intr-un mcDo, am trimis cvul pe siteul lor si m-au chemat la un interviu, m-au luat imediat si am fost f multumita din 2 motive:
1. iti aranjezi programul sapt de saptamana, in funtie de disponibilitatile tale (ce poti cere mai mult?), poti lucra 2-3-4 ore intr-o zi;
2. primesti un meniu gratuit, chiar daca lucrezi doar 2 ore, (si nu mai pierzi timp acasa sa gatesti).
You're unique. Just like anyone else.... si
bursuca 08.05.05
oana_noemi spune:
pisik4ever-multumesc mult! mi-ai dat o idee foarte buna sa incerc si in bransa asta! eu sunt o studenta cam batranica, am 30 de ani, am experienta ca receptionera, am lucrat la Marriott in bucuresti, engleza e punctul meu forte, dar sunt deschisa sa fac si lucruri noi si nu ma limitez numai la domeniul meu si anume hotelarie!
am vazut ca si tu esti in paris, poate ne intalnim ca sa ne vedem cu copilasii, eu l-am adus siv pe fiu-miu aici, parcurile sunt superbe in paris!
otilia-condoleante pentru soacra ta. chatonel are dreptate, haine frumoase gasesti si la mango, imi place insa si combinatia aleasa de tine, plus ca la redoute are si magazin si poti sa vezi hainele inainte de a le cumpara.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Otilia, condoleante pentru soacra ta ! E o virsta mai mult decit venerabila.
Mirunda, foile din magazine sunt, in general, pentru forme rotunde si sunt de buna calitate, nu sunt dulci, deci merg si cu dulce si cu sarat. Reteta de placinta n-am. Daca ai dovleac in exces, poti incerca o supa (iti mai trebuie cartofi si lapte/unt/smintina).
O zi excelenta la toate !
Mik.