La France (43)
Capitolul 43...
Ultima mea intrebare era daca sa-l comand pe dl. DAZZLE Digital Video Creator 120 ?
Iar ultimele noastre discutii aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58689&whichpage=10
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Raspunsuri
Otilia spune:
Stau de vreo ora si ma tot documentez pe-aici... Pina la urma cred ca o sa comand www.pinnaclesys.com/PublicSite/fr/Products/Consumer Products/Home Video/Dazzle/Digital Video Creator 150.htm" target="_blank">Dazzle Digital Video Creator 150 de pe Amazon, e cel mai ieftin si livrarea gratuita (99,20€ plus remiza de 4% ca trec prin ebuyclub Si e ceva mai performant ca verisorul 120.
Dar mai astept nitel sa-mi dati voi unda verde ca nu fac vreo prostie.
Am alta intrebare incuietoare: ca sa gravez un DVD... ce-mi trebuie? Graveurul de CD-RW pe care-l am instalat pe PC nu mai e bun? Trebuie sa mai cumpar ceva? Of, ce incurcat!!! Te pomenesti ca trebuie sa cumpar un graveur de DVD pe care sa-l introduc in PC.
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Mirunda spune:
Otilia, sigur, iti trebuie un Graveur DVD, eu asa stiu..Tu vrei deci sa treci casete din alea, mici, din Videocamera pe PC? Ca daca vrei casete din alea normale,exista deja o combina DVD Videocamera, e mai simplu, nu mai trebuie sa treci prin PC.
Pupicei catre Bretagne cea frumoasa si locuitorii din casuta cu muscate!
Oana, stiu, m-am laudat cu poze, zau ca voi pune, problema e ...cand
Mirunda
PS Otilia, nu te grabi cu cumparatul, stiu, e tentant, dar eu zic sa te mai informezi...chestia cu "ultimele in stoc" e o "blague" comerciala, cumm naiba o fi nu stiu, dar toate sunt "ultimele" si cele mai grozave...parerea mea! Mai sezi un pic, vreo 2 zile, si cujeta, si pe urma vei vedea daca tot aia vrei sa o iei!
pupici!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
Otilia spune:
Buna dimineata La FRANCE!!!
Mirunda, merci de raspuns!
Ce vreau eu sa fac: de pe casete video VHS sa trec pe calculator si sa pun in ordine toate filmarile mele pe care le mai am (si care sunt asa, de-a valma rau de tot) , apoi sa fac un DVD cu o compilatie cu cele mai frumoase... Apoi mai are si sotul meu o gramada de casete VHS cu el pe care trebuie sa le ordonam si sa le pastram pe un suport mai bun: DVD. Eram tentata rau aseara sa comand dar azi am revenit la sentimente mai rationale si o sa mai astept putin, mai ales ca suntem doar in 15 si nu mai avem intrari d'argent pina la inceputul lunii viitoare, deci trebuie sa fim cuminti. Apoi mai am si poeziile lui tata de terminat si daca-mi iau jucarioara asta mai devreme cred ca nu i le mai termin niciodata... Asa ca mai astept putin si ma mai informez in timpul asta.
liliprejbeanu spune:
'Neata buna!
Incep cu Felicitari din inima pentru Didita si familia ei. Sa aiba parte de un nazdravan ca-n povesti, cuminte, sanatos care sa le aduca multa implinire!
Continui cu o intrebare pentru conationalele care au facut scola de sferi in FR: in cat timp ati luat codul? Eu acum m-am inscris la auto-ecole si vreau sa-i dau de capat pana la nastere. Practica dupa ce vine bebe altfel nu se poate ca picam de oboseala!
Astazi bebe are 100 de zile si vom celebra cu o tarte Tatin facuta de mami!
Pupici cu sclipici
Liliana 14+
emoison spune:
Otilia, si pe mine ma batea gindul sa fac asa ceva, cu captura de pe casetele video de la nunta, insa n-am apucat inca (eu am o placa TV Tuner care cica ar sti face asa ceva, si-mi mai trebuie si domnul cablu...).Daca vrei sa gravzei pe DVD iti trebuie graveur de DVD, insa ai mai avea varianta sa le faci in format avi (div-x), si sa incapa pe unul sau mai multe cd-uri...
Lili, am luat codul cam in 3 luni, cu multe-multe teste (se gasesc "pack-uri" de 2 CD, unul cu teoria si altul cu teste; cel mai bun CD cu teste pe care l-am incercat se numea Super Permis)
Pusilici!
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
aileene spune:
Bonjour les filles !!! Ca va bien ?
Oana eu am incercat sa pun pozele pe D.C. , nu stiam ca daca le pun pe "yahoo" se pot vedea si pe D.C.! Infine , nu prea sunt eu la un "haut niveau" cu informatica , dar sigur voi reusi eu...cu ajutorul lui husbendul meu cheri ! Promit ca o voi face , sper sa dea ceva ! Nu am multe sa stii , ptr ca aparatul meu photo s-a defectat , era batran saracul si poze recente nu avem muuuuulte , doar mai vechi cu Alexandre cand era mai micut ! Te , deasemenea il pe printisorul tau cel mic si dulce !
Lilieu codul l-am luat in 2 luni , dar am tocit de numa , eram mereu cu burta pe carte ! Insa cand am vazut rezultatul , mai ales ca era de ziua lui cheri-ul meu , am sarit in sus de bucurie ! Numai ca asta s-a intamplat acum 10 ani , cred ca lucrurile s-au mai schimbat un pic , sper sa nu fie mai dificil si sa-l iei cu BRIO ! Eu din 5 greseli am facut doar una , si acum ma-ntreb care-o fi fost aia ? Infine , din moment ce-l am , restul nu mai conteaza , nu ?... Roulez jeunesse !!! Succes mult si multa incredere-n tine , conteaza fff mult , da ?
Otilia daca ai putina rabdare te voi ajuta si eu in ceea ce ceri cu gravarea pozelor , dar mai intai sa-l intreb pe sotul , el e baza , ca eu cu informatica , cum am mai spus-o , nu-s prea tare , ma-ntelegi ? Voi incerca-n dupa amiaza asta sa revin cu explicatii ! En attendant bon appetit a tout le monde et a +++ A. Bisous !
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 anisori (22-sept'99)
Otilia spune:
Lili, si eu am luat codul in numai citeva luni. Acum depinde si de timpul pe care il ai sa te ocupi de asta si sa inveti / sa faci multe teste iar apoi depinde de cind te programeaza scoala sa treci codul.
Eu am facut de 2 ori scoala, in RO si aici (in RO mi-am luat permisu' cu brio in '92, cu tot cu cod, poligon si traseu prin oras in numai o luna, dar faceam "scoala" aproape in fiecare zi!!!), ca in 2000 cind am vrut eu sa-mi schimb permisul nu se mai schimbau pentru români... Singurul an de altfel cind nu s-au schimbat permisele, asa ca m-am apucat cumintica sa fac scoala din nou... Culmea e ca daca as fi stiut ma grabeam putin si-l schimbam inca din decembrie '99, dar la prefectura mi-au dat o lista cu o gramada de acte + traduceri si n-am avut timp (nici nu stiam ca trebuie sa ma grabesc!) si cind am ajuns eu la prefectura pe 3 ianuarie 2000 cu traducerile legalizate-n dinti mi-au ris in nas ca-i prea tirziu, ca pentru români s-a schimbat procedura de la... 1 ianuarie 2000!
Zic cum cucoana, ca acu' doua saptamini m-ati trimis sa fac tot dosarul cu toate hirtoagele... Am mai dat bani si pe traduceri + legalizari iar mai apoi am platit si scoala de soferi. Asa noroc am avut eu!!!
Aileene, merci, dar eu vorbesc de video (filme) nu de poze!
Emoison, eu caseta de la casatorie am montat-o deja cind am fost la varu-meu in Olanda, eram ... si am montat un filmulet foaaaarte dragut de o jumatate de ora. Doar ca e pe un CD-R si nu-l pot vedea pe DVD-ul din salon... Daca vreau sa le arat prietenilor trebuie sa-i aduc la calculator... Si despre filmuletul asta ma intereseaza ce pot sa-i fac sa-l vad in salon. Pe DVD player scrie ca citeste DivX, Mpeg4 etc. dar nu se vede nimic. (si banuiesc ca are dreptate saracu', dar eu pina oi invata ce si cum...)
Aurelia spune:
Multam lu Mik si la fete pentru sfaturi date la o baba in dilema !
Bun venit pe lume domnisoarei Anna Alexandra !!
Multam Maroxu ,am notat preturile si adresele,in ziua cind vom avea bani(poate chair azi om fi cistigat la loto si eu nu stiu inca!!)Biaritz scrie pe noi!
Pina atunci....ma multumesc sa morfolesc paginile cursurilor la care am de scris!
"Ca va",ma aflu in stage de doua saptamini si pot sa spun c arespir si eu un pic si ma gindesc ca-i frumoasa viata ,cit o dura o dura!
Incerc sa uit ca la reprise o sa am o lucrare de 5 ore "pe masa" de la ora 8 dimineata,nici macar la cantina nu putem minca caci se termina lucrarea dupa masa de prinz!
Ce mai tura vura,fiecare cu ce-l doare ,as fi putut macar sa tund peluza decit sa stau in casa si sa ma vaet la calculator!!!
Otilia tu vorbesti in limbi straine(sttraine pentru mine!) asa ca nu pot sa te ajut!
Corina cum se mai prezinta dintele Anei?
Ce mai e nou pe la voi?
Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos
aileene spune:
Otilia revin dupa cum ti-am promis ! Scuze dac-am inteles gresit , pe semne ca nu ma trezisem bine ! Vina lui "Star Academy" ce mai ... imi plac varietatile si stau sa ma uit pana la sfarsit , chiar daca mor de somn si dimineata , mi-e cam greu ! L-am pus in tema pe sotul si mi-a spus sa te intreb daca DVD-ul din salon citeste CD-R inregistrate pe ordinator ? Mai un lucru : uita-te pe ce format a fost inregistrat CD-R si daca DVD-ul din salon este conform formatului cu care ai inregistrat ! Sper sa o scoti cu bine la capat si sa te fi ajutat cu ceva !
Fetelor , va doresc un sfarsit de saptamana cat mai bun si sa fiti iubite toate , Cu bine , o si un la fiecare A.
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 anisori (22-sept'99)
Marox spune:
Lili, eu m-am inscris la scoala de soferi in iulie 2000, apoi am plecat in Ro si m-am apucat serios in septembrie. Am dat codul in decembrie, in ianuarie am obtinut permisul. Dar le-am facut in paralel. Cind veneam pt scoala de soferi ocupam o dupa amiaza intreaga. Mai intii faceam cite o juma de ora - o ora de exercitii pe calculatorul de la scoala. Apoi 2 ore de condus. Luam intotdeauna 2 ore pt ca asa am fost sfatuita, intr-o ora, pina te pregatesti, te instalezi, te obisnuiesti, nu prea ai mult timp efectiv de condus. Multa bafta si sarcina usoara!
Cum mai e vremea pe la voi? Aici e in continuare superb. Ce toamna minunata!